TopDierenwinkels

De Bordeauxdog is een zogenaamde ‘Dogue De Bordeaux’, en is afkomstig uit Frankrijk. De Bordeaux is een grote hond, meestal geschat rond de 60 tot 80 cm schouderhoogte. Bordeaux’s kunnen een stevige hoeveelheid gewicht hebben, pacifically van 50 tot 80 kilo. Ze hebben een golvende, lange, dikke en weerbestendige vacht, die heerlijk zacht aanvoelt. De honden zijn meestal kastanje gekleurd, met vaak zwarte, bruinachtige of grijzige tint welke in hun vacht verwerkt is.

Karakter van de Bordeauxdog

Bordeauxdog

De Bordeauxdog is meestal een zeer energieke hond, alhoewel ze het liefst gezellig bij hun baasjes zijn. Ze voelen zich erg aangetrokken tot mensen, maar hebben vaak de neiging tot het beschermen van hun baasje en het terrein. Met andere dieren hebben ze ook geen problemen, als ze al op jonge leeftijd goed gesocialiseerd zijn. Om hun energie en temperament in goede banen te leiden, is het verstandig om een Bordeauxdog veel aandacht en training te geven. Ze houden ontzettend veel van spelen en worden graag meegenomen op avontuurlijke wandelingen. 

Oorsprong en levensverwachting

Hoewel de Bordeauxdog al zeer lang bestaat, is het een relatief jong ras, officieel erkend in 1935. Voordat het officieel werd erkend, werden ze vooral gezien als boerenhonden waarmee kuddes schapen, varkens en runderen bewaakt en geherd werden. Het is een grote hond, maar dankzij een goede verzorging leven ze extreem lang, meestal meer dan 10 jaar. Wanneer een Bordeauxdog goed verzorgd wordt, kan het ras zelfs wel 12 jaar oud worden!

Met hun vriendelijke karakter, grote schoonheid en lange levensduur is de Bordeauxdog een ideale en constante gezinsmaatje. Ze behoeven veel respect, aandacht en trainingsuren, maar dat maakt ook precies wat de Bordeauxdog zo’n geweldig ras maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *