TopDierenwinkels

De charmante Boomer is een relatief nieuw ras dat voortkomt uit het kruisen van de Cavalier King Charles Spaniel en de Bichon Frise. Deze combinatie is een kleine, perfect gevormde, schattig uitziende hond die gekenmerkt wordt door zijn vriendelijke persoonlijkheid.

Uiterlijke kenmerken van de Boomer

Boomer

De Boomer staat bekend om zijn kleine gestalte. Het ras heeft meestal een gewicht tussen de 7 en 10 kilogram en kan een hoogte hebben variërend tussen de 25 en 33 centimeters. Ook is de lange, lichte vacht van de Boomer heerlijk, aanvoelend en vergt veel verzorging om het er glanzend en mooiheid uit te laten stralen.

Karakter van de Boomer

Met als kenmerk aangeboren intelligentie is de Boomer een slimme hond die makkelijk kan worden getraind. Met wat geduld en liefde is de Boomer een aangename compagnon en vindt hij het heerlijk om te spelen en te genieten van familie-uhit. De Boomer is over het algemeen zeer lief en vriendelijk tegen mensen, vooral kinderen.

Oorsprong van het ras

De Boomer is gekruist door een bekwame fokker uit het Verenigd Koninkrijk die de simpele misvatting wilde weerleggen dat kleine honden niet alleen schattig konden zijn, maar ook hun eigen oorspronkelijke kennis en intelligence in huis kon leveren. Omdat het ras nog maar relatief nieuw is, is er nog geen officiële erkenning door de American Kennel Club.

Levensduur van de Boomer

De Boomer heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Ondanks het feit dat het ras relatief veel gevoelig is voor andere ziektes, zolang ze goed worden verzorgd en goed worden gevoed, is de Boomer een gezonde, gelukkige en liefdevolle pup die in staat is lange tijd van de eigenaar te genieten.

Dus als je op zoek bent naar een kleine gevoelige hond met een grote persoonlijkheid, dan is de Boomer jouw perfecte maatje. Als een charmante en sociaal hond, de Boomer is de perfecte pup die je alle warmte en aandacht kan geven die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *