TopDierenwinkels

Net zo kleurrijk als de Renaissance stad waar deze sympathieke hondenras vandaan komt, is de Bolognezer een uiterst kleurrijk ras dat elke familie gelukkig kan maken. Of je nu een ervaren hondenbezitter bent of niet, deze vrolijke pup zorgt altijd voor een plezierige atmosfeer en met een verwachte levensduur van meerdere jaren heb je dit plezier lang te genieten.

Grootte

Bolognezer

De Bolognezer is een middelgroot ras, en de volwassen honden bereiken meestal een schofthoogte van 33-43 centimeter en een gewicht tussen 6-15 kilo. Deze zijn zwaarder dan ze eruitzien vanwege hun dikke en langharige vacht.

Vacht

De Bolognezer heeft een dikke, lange, rouwkleurige vacht die de borst, buik en benen bedekt. Hoewel ze vaak in verschillende tinten bruin zijn gekruist, zal je ook rode, zilver of zwart-witte Bolognese variëteiten tegenkomen. De lange staart is afgerond of V-vormig en reikt meestal tot achter de speekselklier. De blikvanger is de lange, witte “mantel” die overheen de achterkant van de Bolognezer komt, zoals een soort “cape”.

Karakter

Ondanks dat de Bolognezer een robuust en stevig ras is, hebben ze een klein hartje. Deze intelligente honden zijn gek op hun eigenaren, omhelzen alle kinderen, zijn enorm liefdevol en staan ​​bekend om hun beschermende aard en zachtaardigheid. Een Bolognese kan goed met andere huisdieren samenleven indien hij vanaf jonge leeftijd is socialiseerd.

Oorsprong

De Bolognezer komt van oorsprong uit de stad Bologna in Noord-Italië. In de achttiende eeuw werden Bolognezers gekruist met Pekingezels en Lhasa Apsos, waardoor het hondenras het speelsheid, huiselijkheid en een sceptisch karakter kreeg. Vandaag de dag is de Bolognese populair over de hele wereld, voornamelijk ervoor bekend om het mooie uiterlijk, het knuffelen karakter en de minimale verzorging.

Levensverwachting

Met een gevoelig, sensitief en makkelijk te trainen karakter, hebben Bologneses een verwachte levensduur van 10-14 jaar. De Bolognezer is een gezond ras, maar anders dan veel andere kleine honden heeft hij wel een langere leeftijd nodig voordat hij helemaal volwassen is. Verantwoordelijkheid als hondenbezitter is daarom een must als je een Bolognezer wilt nemen.

Met zo’n vrolijke en trouwe gezellnschap is de Bolognezer de perfecte partner voor iedereen die op zoek is naar liefde en gezelligheid. Deze hondenras is niet alleen ansichtkaartmateriaal, maar ook goudwaardig als gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *