TopDierenwinkels

Veel hondenliefhebbers zullen spreken over de energieke, warme en vrolijke temperamenten van de Berner Sennenhond, een klassiek herdershondenras met een geschiedenis die meer dan 600 jaar teruggaat. Deze grote, maar lieve honden staan bekend om hun aard en liefde voor het hele gezin, en hun prachtige dubbele vacht.

Grootte en Uiterlijk

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond is een groot ras, met een gemiddelde schouderhoogte van wat meer dan 61 cm, wat betekent dat het meestal een indrukwekkende aanwezigheid is. Ze hebben een stevige, maar sierlijke bouw met een ronde kop en grote, rechtopstaande oren; de staart is laag gedragen. De vacht is dubbel, met een dicht, zijdeachtig ondervacht en een iets korrelige, lange bovenvacht, meestal van een zandkleurige of diep bruine tint.

Karakter

Net als veel herdershonden zijn de Berner Sennenhonden lief en alert. Ze zijn loyaal en hebben een sterke binding met hun baasjes, vooral kinderen. Ze worden vaak geschoold en gebruikt in therapie, omdat ze meesters zijn in het op peil houden van rustige energie. Deze honden staan ook bekend als rustig, maar moeten ouder worden om deze gedragskenmerken te vertonen.

Oorsprong en Levensverwachting

De Berner Sennenhond komt oorspronkelijk uit Zwitserland waar het werd gebruikt als herdershond voor het verzorgen van vee. Tegenwoordig worden ze vaak gemiddeld gebruikt als gezelschapshonden en zijn ze betrokken bij verschillende activiteiten zoals gehoorzaamheid, obstakelbaan en politiehond. De levensduur is gemiddeld tussen de 8-10 jaar, alhoewel goede geneeskundige zorg en verzorging deze levensduur aanzienlijk kunnen verlengen.

Verzorging

Anders dan men kan denken, is de Berner Sennenhond niet erg moeilijk om te verzorgen. De vacht moet twee keer per week worden geborsteld om klitten en knopen te verwijderen. Bovendien hebben deze grote honden veel lichaamsbeweging nodig, zodat ze ongeveer twee keer per dag veertig minuten of langer kunnen gaan wandelen.

Samenvatting

De Berner Sennenhond is een betrouwbare grote gezelschapshond met een vriendelijk en trouw karakter. Met een gemiddeld gewicht van 62 cm, heeft het een dikke, dubbele vacht, die twee keer per week geborsteld moet worden. Ze hebben veel lichaamsbeweging nodig, maar met goede zorg kan de gemiddelde levensverwachting tussen 8-10 jaar liggen. Als u op zoek bent naar een trouwe, liefhebbende metgezel, dan is de Berner Sennenhond misschien wel uw perfecte vriendin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *