TopDierenwinkels

De barzoi is een hondenras even prachtig als lief. Deze adembenemende honden behoren tot de Sighthound-familie en worden ook wel Russische windhonden genoemd. De barzoi herinnert aan een sprookje, met zijn lange gladde vacht en majestueuze verschijning. Het bezit ook een vaste, maar niet agressieve persoonlijkheid.

Uiterlijk

Barzoi

Barzoi’s hebben een wolfachtige verschijning, genetisch vergelijkbaar met het prachtige lichtere Eksteroog Wolfhonden-ras. De vacht kan kortharig of langharig zijn en komt meestal in kleuren voor als zandbruin, zwart, wit, beige en lichtbruin. Langharige Barzois hebben warrige vachtpluimen langs hun romp, dijen en benen.

De grootte varieert sterk tussen mannelijke en vrouwelijke barzoi’s. Mannelijke barzoi’s kunnen meer dan 70 cm breed worden van hun schof, terwijl vrouwelijke Barzois meestal minder dan 70 cm breed worden. Ze variëren in gewicht tussen 25 kg en 45 kg. Barzoi’s hebben grote borstkassen, sterke ledematen, lange edele slanke modellen en enigszins uitgesproken jukbeenderen.

Karakter

Barzoids zijn rustige, gezellige en aantrekkelijke honden. Ze zijn intelligent en meegaand, vaak liever thuis gebleven dan te gaan wandelen. Hoewel ze niet agressief zijn, kunnen ze, als gevolg van hun jachteigenschappen, bezitterig worden van hun territorium. Ze zijn ook gevoelig voor gezelschap. Ze hebben een interessante mix van atletische behendigheid, variaties in zelfverzekerde energie, goedhartigheid, en een opvallend vriendelijk karakter.

Oorsprong

Het Barzoi ras voerde voor het eerst geslachtsbepaling uit in Rusland in het begin van de 19e eeuw. Legendes zeggen dat de Barzoi werd gebruikt voor het jagen op hazen en herten. Oorspronkelijk werden de meeste Barzoids alleen gehouden door de bovenklasse in Rusland, maar ze staan nu over de hele wereld bekend als een gezellige en aanhankelijke huisdier.

De levensverwachting van Barzais is 10-12 jaar. Ze hebben een lage stofwisseling, wat betekent dat ze niet veel voedsel of inspanning nodig hebben om fit te blijven.

Conclusie

De barzoi is een uitzonderlijk mooi hondenras met een rustig karakter en een verbluffende fysieke verschijning. Met zijn loyale, gezellige persoonlijkheid en een levensverwachting van 10-12 jaar, is de Barzoi de perfecte metgezel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *