TopDierenwinkels

De Australische herder, ook wel de ‘Aussie’ genoemd, is een smart en energiek hondenras. Stuurhonden tappen algemeen als erg begrijpend, trouw en gehoorzaam. Ze worden vaak getraind om surfer te redden, herder te zijn en als paramedisch hulpverlener te werken.

Grootte en Vacht

Australische Herder

Australische herders hebben een gemiddelde schofthoogte van 43 – 51 cm, en een gewicht van 11 – 20 kilo. Ze hebben een dikke, weerbestendige vacht die vaak zilver- of koperkleurig is met witte en zwarte markeringen.

Karakter

Australische herders zijn loyaal, slim, actief, speels en energiek. Ze zijn lief en vriendelijk met geliefden en behoeden hun familie met woeste loyaliteit. Hoewel veel van hun veldwerk trainbaar is, hebben ze wel onafhankelijke denkprocessen. Ze trotseren opdrachten als ze er niet mee eens zijn. Ze hebben veel energie, dus ze hebben een actief huishouden nodig of ze kunnen lastig gedrag ontwikkelen.

Oorsprong

De Australische Herder ontstond rond 1830, ontstaan uit vossenjacht honden en andere hondenrassen. Ze waren van het begin af aan de favoriete honden van de Amerikaanse kolonisten en reizigers. Tegenwoordig, worden het stuurhondenras voor verschillende economische en recreatieve activiteiten gebruikt, zoals schapen hoeden, gehoorzaamheidstraining en cursussen, politiediensten, wedstrijden voor retrievermunten en kinder- en gezinsbegeleiding.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting voor de Australische herder is gemiddeld 12-14 jaar. Omdat ze zo actief zijn, kan een gezonde levensstijl hun levensduur verlengen. Het is belangrijk om de gezondheid van de hond met regelmatig bezoeken aan de dierenarts te controleren.

In een woord, de Australische Herder is een actief, hoog geschoold hondenras waarbij genegenheid en loyaliteit de sleutel tot een lang en gelukkig leven. Ze maken uitstekende gezinsleden, maar vereisen regelmaat, patiënte training om hun energie zo goed mogelijk te redden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *