TopDierenwinkels

De stoere en actieve Amerikaanse Staffordshire Terrier is een speciale hond die een aanwezigheid heeft waardoor hij geliefd en gerespecteerd wordt door zijn eigenaars. Met een liefdevolle en interactieve persoonlijkheid en een goede gezondheid is deze zus van de legendarische Pitbull Terriers een uitstekende metgezel.

Grootte, vacht en karakter

Amerikaanse Staffordshire Terrier

De Amerikaanse Staffordshire Terrier is een middelgrote hond, gemiddeld tussen de 15 en 17 inch groot en weegt tussen de 20-30 kg. De typisch korte vacht is gladde, harde en glanzende en komt veel voor in een massief kleurenpatroon van wit, zwart, rood, blauw of fawn. Ze hebben een koppige strekking maar de Staffordshire Terrier is mild, invoelend en makkelijk in de hand. Vaak moedig, trots en vriendelijk, soms afgeleid maar nooit agressief.

Oorsprong en levensverwachting

De Amerikaanse Staffordshire Terrier is afkomstig uit Engeland. Uitgezonden uit de Engelse Bullen Terrier, de White English Terrier, de Black and Tan Terrier, alsook de Collie, hebben deze koppen de combinatie van kracht, intelligentie en een vriendelijk karakter die we zien bij de Amerikaanse Staffordshire Terrier. De Staffordshire Terrier heeft een gemiddelde levensverwachting van circa 10-12 jaar.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een trouwe en intelligente metgezel dan is de Amerikaanse Staffordshire Terrier een geweldige keuze. Met een uiterlijk dat net zo imposant is als zijn persoonlijkheid is het een hond die veel liefde en respect verdient. Met zijn genetische koppigheid altijd in het achterhoofd is het belangrijk om je Staffordshire Terrier op te voeden met liefde, discipline en consistentie om er zeker van te zijn dat hij de gewenste karaktertrekken behoudt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *