TopDierenwinkels

De Akita Inu is een van de oudste hondenrassen ter wereld, afkomstig uit Japan. De naam Akita Inu stamt af van het woord akitsuken wat ‘herderhond uit Akita’ betekent. De inheemse Akita Inu wordt beschouwd als zeldzaam en prachtig, en is een van de meest gewaardeerde rassen in Japan. De Akita wordt vaak gezien als een symbool van geluk, welzijn en welvaart.

Grootte en vacht

Akita Inu

Akita Inu’s zijn een van de grotere hondenrassen, met een gemiddelde schouderhoogte van 61-71 cm bij reuenen en 56-61 cm bij teven met gewichten van 35-54 kg voor reuen en 25-45 kg voor teven. Ze hebben een extreem dikke en pluizige dubbele vacht die goed warmte vasthoudt. De vacht wordt meestal gezien in de kleuren wit, rood, brindle, zwart, wit met rood of alle combinaties hiervan.

Karakter & Trainbaarheid

Akita Inu’s hebben een karakteristieke charisma en zijn betrouwbare, trouwe huisdieren. Het is een intelligente, loyale en zelfverzekerde hond die zijn eigenaar dicht bij zich houdt. Ze zijn alert en gevoelig, maar als juiste training wordt gegeven, zullen ze goed gehoorzamen. Als begeleidingshonden zijn ze geschikt voor senioren en kinderen. Ze kunnen bewijzen zorgzaam, liefdevol en moedig te zijn, maar als ze op de een of andere manier angstig of bedreigd worden, kunnen ze agressief worden.

Oorsprong en levensverwachting

De Akita Inu is afkomstig uit de Japanse provincie Akita, waar hij vroeger door de stammen werd gehouden als jachthond en bewakingshond. Tegenwoordig wordt het ras steeds populairder en is het te vinden in landen over de hele wereld, waaronder veel Europese landen. Akita’s hebben een gemiddelde levensverwachting van 10-13 jaar.

Conclusie

De Akita Inu is een majestueus hondenras dat prachtige kwaliteiten heeft. Ze zijn rustig, toegewijd en zullen zich zeer zorgzaam gedragen, maar hebben ook een sterk temperament als ze worden benvloed. De Akita Inu is een speciaal ras voor iemand die het temperament van de hond kan begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *