TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste zelfreinigende kattenbak

5
(1)

Katten houden van hygiëne en zichzelf goed verzorgen. Daarbij hoort een nette kattenbak. Als baasje vind je het verschonen daarvan geen pretje. Met een zelfreinigende kattenbak is dat voortaan verleden tijd.

Lijst met 5 beste zelfreinigende kattenbakken

Omega Paw Zelfreinigende Kattenbak

Automatische kattenbak met WIFI en app

Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

Catit Kattenbak

Moderna Lift To Sift

Veelgestelde vragen

Wat is een zelfreinigende kattenbak?

Zelfreinigende kattenbakken zijn uitgerust met een techniek om te detecteren wanneer je kat in de kattenbak zit – een bewegings- of gewichtssensor. Enkele minuten nadat je kat zijn behoefte in de kattenbak heeft gedaan en is vertrokken, harkt de zelfreinigende kattenbak de kattenbakvulling aan en deponeert eventuele klonten in een apart compartiment.

Hoe werken zelfreinigende kattenbakken?

Automatische kattenbakken zijn heel handig in gebruik. Zeker voor kattenbaasjes die weinig tijd hebben om de kattenbakken zelf schoon te maken. Op de markt worden een aantal producten verkocht. Deze verschillende producten kunnen een beetje verschillen, maar ze hebben allemaal dezelfde functie.

Hij maakt zichzelf ‘schoon’

De meeste zelfreinigende kattenbakken worden geleverd met een harkje dat door de kattenbakvulling beweegt, waarbij het afval uit de bak wordt gezeefd en vervolgens verwijderd. Dit afval wordt over het algemeen gedeponeerd in een soort acceptabele bak die zich aan een kant van de kattenbak bevindt. Deze bak is dus afgesloten. De gesloten ruimte houdt de geuren vast totdat het afval wordt verwijderd. Er is ook een sensor aanwezig die aangaat wanneer de kat de kattenbak betreedt en uit gaat wanneer het dier wegloopt. Deze sensor is gekoppeld aan een timer waardoor de hark over de kattenbak beweegt. De rommel wordt schoongemaakt nadat een bepaalde tijd is verstreken. Het mechanisme beweegt niet als de kat in de bak zit.

Kies de juiste kattenbakvulling

Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing voordat je een zelfreinigende kattenbak voor je kat koopt. Om een voorbeeld te geven: sommige automatische bakken hebben een bepaald soort kattenbakvulling nodig. Waar bepaalde kattenbakken een klonterende kattenbakvulling vereisen, werken andere het beste met kristallen. Het is belangrijk dat je kattengrit gebruikt dat aanbevolen wordt om te waarborgen dat het apparaat goed blijft werken.

Laat je kat wennen

Er is een stroombron nodig om de zelfreinigende kattenbak te laten werken. Sommige bakken moeten op een stroombron worden aangesloten en andere werken op batterijen. Weer andere bieden beide opties. Aangezien de automatische kattenbakken een motor bevatten die de reinigingshark door het strooisel trekt, wordt een geluid hoorbaar op het moment dat de bak in de reinigingscyclus zit. Sommige katten kunnen dit geluid als storend ervaren. Het kan dus enkele dagen duren voordat je kater of poes aan de nieuwe kattenbak gewend is geraakt. Eventueel kan je het systeem tijdelijk uitzetten en hem of haar eerst laten wennen.

Soms gebruikt de kat de zelfreinigende kattenwc helemaal niet. Het is dus erg belangrijk dat je een model kiest die je kat accepteert. Zo geven sommige katten de voorkeur aan automatische kattenbakken zonder kap. Een tip om je kat te laten wennen aan het systeem is door een beetje uitwerpselen uit een andere bak in de zelfreinigende bak doen. Zo raken ze gewend aan de geur en worden ze ‘verleid’ de nieuwe bak te gebruiken.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl