TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste goudhamsterkooi

5
(1)

Ben je op zoek naar een nieuwe kooi voor je goudhamster? Een goudhamster is een stuk groter dan de Russische dwerghamster die veel mensen hebben. Het is dus belangrijk dat je een kooi aanschaft die groot genoeg is voor de goudhamster. De goudhamster vindt het geweldig om in de kooi te spelen, klimmen en klauteren. Zorg er daarom voor dat je een kooi koopt met diverse accessoires, huisjes en dingen om mee te spelen. Wanneer je op zoek gaat naar de beste goudhamsterkooi, zul je ontdekken dat het aanbod erg groot is. Je moet een keuze maken tussen diverse soorten, afmetingen en materialen. Wij helpen je hier graag verder mee met onze top 5 van beste goudhamsterkooien, een koopgids en een aantal veelgestelde vragen!

Duvo Fargo Knaagdierenkooi

De Duvo Fargo Knaagdierenkooi is een extra hoge kooi, zodat je goudhamster meer dan genoeg plek heeft om de klimmen. De kooi heeft boven in een huisje waar het beestje kan rusten en slapen. De Duvo Fargo Knaagdierenkooi heeft ook diverse accessoires om mee te spelen, zoals een wipplank. Je kunt de bovenkant van de kooi verwijderen, zodat je de goudhamsterkooi eenvoudig kunt schoonmaken en kunt vullen met schoon materiaal.

4animalz 3 laags houten Hamsterkooi – 80x40x43cm – zeshoekig

Deze unieke zeshoekige goudhamsterkooi is gemaakt van hout en plexiglas. Dit betekent dat je van alle zes kanten zicht hebt op de 3 etages van de goudhamsterkooi. Hierdoor kun je je goudhamster altijd zien rusten, rennen of spelen. De constructie van de goudhamsterkooi is gemaakt van onbehandeld dennenhout, wat niet giftig is voor je hamster. Het geeft de kooi ook een mooie authentieke uitstraling. De deksel van de 4animalz 3 laags houten hamsterkooi is gemaakt van gaas, zodat je hamster genoeg frisse lucht krijgt. Je kunt de gazen deksel ook eenvoudig openen wanneer je de kooi gaat schoonmaken of wanneer je het water of het eten van je goudhamster moet bijvullen. 

Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart

Ben je op zoek naar een grote goudhamsterkooi, zodat je hamster meer dan genoeg ruimte heeft om te spelen en te rennen? Ga dan voor de Interzoo Hamsterkooi Vision 58 in zwart. Deze kooi is 65 centimeter breed en 39 centimeter hoog. De goudhamsterkooi heeft een glazen onderbak, zodat je precies ziet wat je goudhamster aan het doen is. Bovendien zorgt dit ervoor dat je huisdiertje zoveel mogelijk kan graven en spelen, zonder dat het uit de kooi gemorst wordt. De bovenkant van de kooi is gemaakt van tralies en de twee houten plateaus zijn verbonden met een trappetje. De Interzoo Hamsterkooi Vision 58 Zwart wordt geleverd met een aantal leuke accessoires, zoals een huisje, looprad en voerbakje.

 

Zolux Neo Nigha Goudhamsterkooi

De Zolux Neo Nigha Goudhamsterkooi is niet alleen de perfecte aankoop voor je hamster, maar ziet er ook nog eens trendy uit in je interieur. De hamsterkooi heeft een simpel Scandinavisch design dat niet zal misstaan in je woning. De kooi is 78 x 48 x 64,5 cm groot en heeft dus meer dan genoeg ruimte voor je hamster om te klimmen. Verder is de kooi voorzien van stevige tralies, zodat je goudhamsters ze niet door kan knagen. De hamsterkooi wordt geleverd met leuke accessoires, zoals een huisje en trappetjes. De Zolux Neo Nigha Goudhamsterkooi staat op hoge poten, waardoor de hamster op een hoogte van 87,5 komt te staan. Hierdoor heb je dus geen speciale tafel nodig om de kooi op te plaatsen en kunnen eventuele kinderen gemakkelijk in de kooi kijken en de hamster aaien.

XXL knaagdierkooi, hamsterkooi; kooi voor kleine dieren, konijn, cavia; scharnierend deksel van hout – Multistrobe

Deze XXL knaagdierkooi van Multistrobe is de beste goudhamsterkooi! De kooi heeft een afmeting van 115x60x58 en heeft dus meer dan genoeg ruimte voor je goudhamsterkooi om in rond te rennen en te spelen. De kooi bestaat uit drie etages, die je kan indelen in een etage om te slapen, een etage om te eten en een etage om te spelen. De Multistrobe goudhamsterkooi is gemaakt van hout en de voorkant is van acrylglas. Hierdoor heb je altijd zicht op wat er in de kooi gebeurt. De deksel van de kooi is gemaakt van gaas voor frisse lucht en eenvoudig te openen wanneer je de kooi wilt reinigen. Ook de bodemplaat is uitneembaar, zodat je de goudhamsterkooi gemakkelijk kunt vullen met nieuwe bodembedekking. 

Koopgids voor de beste goudhamsterkooi

Heb je een goudhamster gekocht en ben je op zoek naar de beste goudhamsterkooi? Dan komt deze handige koopgids zeker van pas! Het aanbod van goudhamsterkooien is zeer groot en divers. Zo zijn er diverse soorten kooien, formaten, materialen en merken. Bij je zoektocht naar de beste goudhamsterkooi is het handig om dit te doen aan de hand van criteria. Let op de volgende dingen:

Accessoires

Veel goudhamsterkooien worden geleverd met diverse accessoires, zoals een voerbakje, drinkfles, huisje en trapjes. Je kunt de kooi met zoveel accessoires vullen als je wilt. Het is verstandig om te kijken hoe je goudhamster reageert op een speeltje of accessoire. Hierdoor kun je zien of je hamster actief is. Het is belangrijk om voor een goudhamsterkooi met een huisje te kiezen, hierdoor heeft de hamster een veilige en comfortabele plek om te rusten en te slapen. Ook een plek voor een looprad is belangrijk, omdat je goudhamster zo fit blijft. Zorg er altijd voor dat de accessoires van goede kwaliteit en geen gevaarlijke scherpe randen hebben. 

Verschillende soorten goudhamsterkooien 

Er zijn verschillende soorten goudhamsterkooien beschikbaar. Het is compleet afhankelijk van je persoonlijke wensen en het gedrag van je hamster. Zo zijn er staaldraad, glazen en hybride goudhamsterkooien. De staaldraad kooi bestaat uit tralies en de voordelen van deze kooi is dat je het eenvoudig kan schoonmaken en het een goede ventilatie biedt. Een glazen goudhamsterkooi bestaat uit glazen wanden. Het voordeel van deze soort kooi is dat je altijd je hamster kan zien spelen of rusten. Ten slotte is er de hybride goudhamsterkooi wat staaldraad met glas combineert. 

Formaat goudhamsterkooi 

Een van de belangrijkste factoren bij het kopen van de beste goudhamsterkooi is het formaat van de kooi. Een goudhamsterkooi moet minimaal 60 centimeter breed zijn. Een goudhamster is een actief beestje en moet voldoende ruimte hebben om te bewegen. Verder moet er ook voldoende ruimte zijn voor accessoires, zoals trappetjes, een huisje en een looprad. Net zoals voor veel knaagdieren geldt: hoe groter de kooi, hoe beter. Ben je van plan om de kooi op een tafel of kastje te zetten? Meet deze dan eerst op voordat je de goudhamsterkooi gaat kopen. Zo weet je zeker dat het past. 

Materiaal

Veel goudhamsterkooien zijn gemaakt van duurzaam en hoogwaardige materialen. Dit betekent dat de kooi een lange tijd zal meegaan en dat het beste voor jouw huisdiertje is. Vaak zijn de tralies van de kooi van roestvrij staal gemaakt en de accessoires van stevig plastic of hout. 

Tralies van de goudhamsterkooi

Bij de aankoop van een goudhamsterkooi is het belangrijk om te letten op de tralies van de kooi. Goudhamsters zijn beestjes die graag op alles kauwen en knagen. Kies daarom voor een kooi met stevige tralies. Hiermee voorkom je dat je hamster de tralies doorknaagd. 

Bodemschaal

Niet alleen de tralies van de goudhamsterkooi zijn belangrijk. Ook de bodemschaal is van belang voor je goudhamster. De bodemschaal kan van diverse materialen gemaakt zijn, zoals glas of plastic. Wanneer de bodemschaal van glas of transparant plastic is, kun je je goudhamster zien graven of rusten in de bodembedekking, wat erg leuk is. 

Verhoogde onderbak

Verder is het van belang dat je kiest voor een goudhamsterkooi met een verhoogde onderbak. De bodem van de kooi bedek je met het juiste materiaal, zodat je hamster comfortabel kan spelen en zich in het zaagsel kan verstoppen. Kies voor een kooi met een verhoogde onderbak, zodat er geen zaagsel uit de kooi kan vallen. Dit is niet alleen fijn voor de goudhamster, maar zorgt er ook voor dat je een stuk minder vaak hoeft stof te zuigen!

Plaatsing goudhamsterkooi 

Heb je de beste goudhamsterkooi gevonden, dan is het tijd om de kooi op een goede plek te plaatsen. Niet elke plek in je woning is hiervoor geschikt. Zorg ervoor dat je de kooi op een plek met frisse lucht zet, maar niet op een plek waar het continu tocht. Een hamster kan namelijk snel kou vatten. Daarnaast is het niet slim om de kooi bij het raam te plaatsen. Een hamster vindt direct zonlicht namelijk niet prettig. Een goudhamster is een nachtdier, dit betekent dat het beestje in de nacht gaat klimmen, rennen en graven. Het is dus voor je eigen nachtrust niet bevorderend om de kooi in je slaapkamer te zetten. 

Veelgestelde vragen 

Hoe groot moet een goudhamsterkooi minimaal zijn?

Een goudhamsterkooi moet minimaal 60 centimeter groot zijn. Net zoals voor veel dierenkooien geldt: hoe groter, hoe beter. Een goudhamster is een actief dier en het is belangrijk dat er genoeg bewegingsruimte is. 

Kan ik een kooi met buizen voor mijn goudhamster kopen?

Wanneer je een dierenwinkel binnenloopt, zul je veel knaagdieren kooien zien met buizen. Dit ziet er erg leuk uit en het is ideaal voor kleine knaagdieren als muizen of Russische dwerghamsters. Het is niet verstandig om een kooi met buizen voor je goudhamster aan te schaffen. Een goudhamster kan namelijk best groot worden, waardoor de kans aanwezig is dat je hamster in de buis vast komt te zitten. 

Welke soorten goudhamsterkooien zijn er?

Er zijn verschillende soorten goudhamsterkooien. Wat de beste goudhamsterkooi is voor jouw hamster is afhankelijk van zijn of haar persoonlijkheid en gedrag. Zo zijn er staaldraad hamsterkooien. Dit type kooi is makkelijk schoon te maken en biedt een goede ventilatie. Daarnaast zijn er ook glazen goudhamsterkooien. Het voordeel hiervan is dat er geen enkele kans bestaat dat je hamster ontsnapt en het biedt een zeer stevig omheining. Daarnaast kun je ook constant zien waar je goudhamster zich bevindt. Ten slotte bestaat er ook een hybride goudhamsterkooi, die de glazen en stalen hamsterkooi combineert. 

Welke bodembedekking kan ik in de goudhamsterkooi stoppen?

Het is belangrijk om de goudhamsterkooi te vullen met een goede bodembedekking. Dit is van belang voor het leefklimaat van de hamster. Er zijn verschillende soorten bodembedekking die je in een goudhamsterkooi kan gebruiken, zoals houtsnippers, zaagsel, hout pulver, gerecycled papier, tarwe stro, of gegranuleerde mais.

Kan ik twee goudhamsters in een kooi houden?

De goudhamster leeft net als in de natuur, het liefste alleen. Het is erg belangrijk dat je nooit twee goudhamsters bij elkaar in een kooi zet! Laat je ze lang alleen in een ruimte, dan zullen ze zo lang vechten totdat er een dood is. 

Hoe ziet de ideale goudhamsterkooi eruit?

De ideale goudhamsterkooi is natuurlijk afhankelijk van je goudhamster. Heb je een zeer actieve hamster of een slaperige hamster? Dit zijn belangrijke vragen wanneer je op zoek gaat naar een passende kooi. Het is in ieder geval belangrijk dat de kooi een plek is waar je goudhamster comfortabel kan eten, drinken, spelen en rusten. Zet de kooi op een plek met voldoende frisse lucht, maar zet de kooi niet bij het raam waar er direct zonlicht op de kooi valt. 

Hoe maak ik een goudhamsterkooi schoon?

Wanneer je de beste goudhamsterkooi hebt gevonden, is het tijd om de kooi goed te onderhouden en schoon te maken. Het is belangrijk dat je de goudhamsterkooi regelmatig schoonmaakt. Dagelijks is het belangrijk om etensresten en kruimels rondom het voederbakje op te ruimen. Een keer per week is het tijd om de drinkfles en voederbak te reinigen. Dit doe je door de fles en bak met kokend water te reinigen. Gebruik hiermee gene schoonmaakmiddelen! Een keer per maand is het verstandig om de complete kooi te reinigen. Plaats je goudhamster tijdelijk in een kleiner kooitje of een doos. Maak de kooi en de tralie schoon met kokend water. Gooi al het oude zaagsel weg en vervang het met schoon materiaal. 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl