TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste hamsterkooi

4.5
(2)

Je bent van plan een hamster te kopen. Nu ben je op zoek naar de beste hamsterkooi. Het is de moeite waard om wat tijd online te zoeken voordat je een aankoop doet, aangezien er een breed scala aan verschillende soorten en prijzen van kooien beschikbaar is. Wij vertellen je in deze test wat de beste kooien voor hamsters zijn. Bekijk hier de best geteste. 

In al onze productonderzoeken nemen we een aantal factoren in overweging. Zo kan je denken aan prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, en beoordelingen van andere mensen.

We hebben hieronder een lijst samengesteld van de beste hamsterkooien, met kosten variërend van laag tot hoog! Welke ga jij kiezen?

 

Onze review per hamsterkooi

Ferplast Hamsterkooi Favola

Een fijne kooi voor een dwerghamster. Een blije dwerghamster begint bij de keuze voor het juiste verblijf. De Flavola is een kooi met een uniek concept, namelijk de glazen onderbak waardoor je compleet zicht kan hebben op je knaagdier.

Interzoo Hamsterkooi Pinky3

Deze hamsterkooi biedt alles wat je hamster zich kan wensen. Het heeft alles van een buis, wiel, voerbak tot 3 verdiepingen en trappen met een huis. Jouw hamster kan via de trap van verdieping naar verdieping lopen, maar hij kan dit ook via de buis of tralies doen! Het wiel in het hok en alle klimmogelijkheden zorgen ervoor dat jouw dier zich nooit zal vervelen. Aan beide zijdes van de kooi zit een handvat waardoor je de kooi makkelijk kunt verplaatsen. Kleur: mokka Afmeting: 50x33x45 cm

Boon Interzoo Hamsterkooi Vision 58

De grotere variant van de Interzoo Vision hamsterkooien. Deze kooi heeft een bak met een glazen bodem, die perfect is om gemakkelijk te graven. Het heeft ook twee houten platforms bovenop waar je hamster op kan spelen. De verdiepingen zijn met elkaar verbonden door middel van trappetjes en zijn aangekleed met een slaaphuisje, voerbakje en hamsterwiel.

Ferplast Kooi Hamsterkooi Paula

Paula is een kooi met een duurzame kunststof bodem die gemakkelijk schoon te maken is. De draden zijn wit geverfd om te voorkomen dat de hamster het als een barrière ziet, wat kan leiden tot stress, verwarring en verwondingen. Het is uitgerust met accessoires voor knaagdieren, waaronder een nest, een voerbakje, een drinkfles en een plastic wiel, evenals transparante buizen, waarbinnen uw kleine knaagdier kan rennen en plezier hebben. De Ferplast Paula kooi komt in een aantrekkelijke kleurencombinatie.

Interzoo Rocky Plus

De Interzoo hamsterkooi Rocky Plus kooi wordt in het zwart geleverd. Deze kooi heeft veel te bieden met verschillende speeltoestellen voor je hamster, zoals een looprad en een uitgebreid speelbuizensysteem. Een aanrader voor deze prijs!

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet je hamsterkooi zijn?

De grootte van de hamster bepaalt de grootte van de kooi die je nodig hebt. Een dwerghamster heeft een kleine kooi nodig, maar als je kiest voor een grotere goudhamster, dan is een geschikte grote kooi noodzakelijk. Voor een kleine dwerghamster moet de kooi minimaal 50 x 30 cm zijn. Een goudhamster heeft minimaal 80 x 50 cm nodig.

Waarom heeft een grote kooi vaak geen speelbuizen?

Grote hamsterkooien zijn bedoeld voor de grotere hamsterrassen. De speelbuizen zijn niet ontworpen voor grotere hamsters, en ze kunnen er vast in komen te zitten.

Moet je hamsterkooi voorzien zijn van een huisje?

Ja, het is belangrijk dat jouw hamster een plek heeft waar hij zich veilig kan voelen. Je huis of andere verstopplek is perfect. De meeste kooien worden geleverd met ergens ingebouwde huizen.

Kan je meerdere hamsters in een grote hamsterkooi houden?

Meerdere hamsters kunnen veel problemen veroorzaken. In het wild leven hamsters alleen en je mag er niet meer dan één in een kooi zetten. Ze krijgen anders op den duur ruzie met elkaar.

Zijn buizen of een looprand verplicht?

Hamsters zijn vrij druk en bewegen graag om van hun energie af te komen. Zorg ervoor dat ze voldoende beweging krijgen. Denk aan het gebruik van een looprand of speciale buizen waar ze doorheen kunnen klimmen. Ze zullen hiervan genieten en ook fysiek actief genoeg zijn.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl