TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste dwerghamsterkooi

0
(0)

Ben je van plan om een dwerghamster aan te schaffen? Bij de aanschaf van een dwerghamster komt veel kijken, waaronder de aankoop van een juiste kooi! Waar moet een dwerghamsterkooi precies aan voldoen? Hoe groot moet de kooi minimaal zijn? En waar moet de kooi verder over beschikken? Je wilt natuurlijk een fijn thuis voor je dwerghamster creëren. Een plekje waar het beestje zich op z’n gemak voelt en voldoende plek heeft om te bewegen, slapen en rusten. In dit artikel beantwoorden we al je prangende vragen. Daarnaast geven we je onze lijst met 5 beste dwerghamsterkooien. 

Lijst met 5 beste dwerghamsterkooi

Beeztees hamsterkooi

De Beeztees Hamsterkooi is een waar speelparadijs voor je dwerghamster. De kooi heeft een afmeting van 50x33x35 en heeft diverse buizen waar je kleine vriend doorheen kan lopen. Verder heeft de hamsterkooi ook een rad waar je hamster in kan rennen. Verder is de kooi van allerlei accessoires voorzien, zodat je deze niet meer extra hoeft aan te schaffen. Denk hierbij aan een huisje waar je hamster kan slapen, een drinkflesje, een voerbakje en een glijbaan. De kooi heeft maar liefst drie verdiepingen, dus je dwerghamster zal zich niet snel gaan vervelen. De Beeztees Hamsterkooi heeft een fijne neutrale kleur, zodat het zeker niet zal misstaan in je interieur. 

Savic Hamsterkooi Plaza

Ben je op zoek naar een ruime dwerghamsterkooi? Dan is de Savic Hamsterkooi Plaza iets voor jou! De kooi heeft een grote afmeting van 100x50x50 centimeter. De kooi bestaat uit een kunststof onderbak en horizontale tralies waar je hamster op kan klimmen. Verder wordt de kooi standaard geleverd met een RVS voerbakje en een drinkfles. De Savic Hamsterkooi Plaza heeft een platform, zodat er twee etages gecreëerd kunnen worden. Verder wordt de dwerghamsterkooi voorzien van leuke accessoires, zoals een ladder, een huisje en een looprad. Er bevindt zich een deurtje aan de voorkant van de kooi, waardoor je eenvoudig toegang hebt tot de kooi om je huisdiertje te pakken of de kooi te reinigen. 

Tectake – Hamsterkooi 60 x 40 x 80 cm – 403246

Op zoek naar een mooie natuurlijk kooi voor je dwerghamster? Kies dan voor de Tectake Hamsterkooi! Deze kooi biedt je kleine huisdier een fijn en comfortabel huisje. De kooi bestaat uit een stevig constructie van grenenhout en kijkvensters van plexiglas. Zo heb je altijd zich naar alle verdiepingen en kun je precies zien waar je dwerghamster zich mee bezig houdt. De kooi heeft een deksel van gaas wat zorgt voor voldoende verse lucht. Bovendien kun je de deksel volledig openen om de kooi te reinigen of je dwerghamster op te pakken. Ook het onderste deel voor de voorkant kan geopende worden. De Tectake bestaat uit meerdere verdiepingen zodat je hamster meer dan genoeg ruimte heeft om te klimmen en te bewegen. De kooi heeft een afmeting van 60 x 40 x 80 centimeter en is voorzien van een handige opslagruimte aan de onderkant van de dwerghamsterkooi waar je bijvoorbeeld zaagsel en voer kunt bewaren voor je kleine vriend. 

Imac hamsterkooi

De Imac Hamsterkooi is een uitstekende aankoop voor je dwerghamster. De kooi heeft een afmeting van 58x38x38,5 en bestaat uit twee verdiepingen. Dit betekent dat je hamster kan klimmen en klauteren en zich niet snel zal gaan vervelen. Bovendien kun je zo altijd zien waar je kleine vriend zich bevindt. Verder heeft de dwerghamster een rad waar je hamster in kan rennen en buizen waar hij doorheen kan klimmen. De onderkant van de kooi kun je scheiden van de bovenkant van de kooi, wat ideaal is wanneer je de kooi wilt verschonen. het vrolijke design van de hamsterkooi staat erg leuk in een kinderkamer. De kooi is bovendien verkrijgbaar in diverse kleuren.

Ferplast Kooi Hamsterkooi Olimpia – Lime/Wit – 46 x 29.5 x 54 cm

De Ferplast Hamsterkooi Olimpia in lime en wit is een unieke kooi voor je dwerghamster. De kooi heeft een witte plastic onderbak zodat de bodembedekking niet zomaar uit de kooi kan vallen. De bovenkant van de kooi bestaat uit zwarte tralies waar je hamster lekker op kan klimmen en klauteren. Verder biedt de kooi urenlang speelplezier voor je kleine vriend dankzij de buizen en het unieke klauter gedeelte. Verder beschikt de kooi ook over een limegroen huisje waar je je hamster zich op z’n gemak kan terugtrekken, slapen en rusten. Daarnaast heeft de Ferplast dwerghamsterkooi ook een rad waar je hamstertje fijn kan rennen. Het handige van de hamsterkooi Olimpia is dat het eenvoudig te reinigen is. Je kunt de bovenkant namelijk eenvoudig losmaken van de onderkant. Daarnaast is de kooi ook modulair, wat betekent dat je de kooi ook met andere Ferplast kooien, accessoires of buizen kan combineren. De kooi heeft een afmeting van 46 x 29,5 x 54 en wordt standaard geleverd met een voerbakje en een waterflesje. Met deze kooi heb je direct alles in huis voor je huisdiertje!

Koopgids voor de beste dwerghamsterkooi

Er komt veel kijken bij de aankoop van een hamster. Een dwerghamsterkooi is hierbij een zeer belangrijke aankoop. De kooi is ten slotte de plek waar je huisdiertje zijn hele leven gaat doorbrengen. Een dwerghamster moet voldoende ruimte hebben om te kunnen eten, drinken, spelen, klimmen en rennen in de kooi. Hij moet een plekje of een huisje hebben waar hij veilig en comfortabel in het donker kan slapen. Verder is het natuurlijk erg belangrijk dat je kooi schoonhoudt en het regelmatig reinigt. Ben je op zoek naar de beste dwerghamsterkooi? Dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Let op de volgende factoren:

Grootte van de kooi

Een dwerghamsterkooi moet minimaal 45 centimeter breed, 35 centimeter hoog en 65 centimeter lang zijn. Een dwerghamster is namelijk een actief beestje en het moet voldoende ruimte hebben om te bewegen. Voor de meeste dieren, zo ook de hamster, geldt hoe groter de kooi, hoe beter. Hierdoor heeft je huisdiertje meer dan genoeg ruimte om te klimmen, rennen en spelen. Verder heeft een hamster een plekje nodig voor zijn voer en drinken, een veilig huisje om te slapen en een looprad om te bewegen. 

Dwerghamsterkooi met tralies 

Er zijn verschillende soorten dwerghamsters, zoals de Russische dwerghamster, de Chinese dwerghamster en de Syrische hamster. Het is belangrijk om te weten dat hamsters verschillende persoonlijkheden en hebben en dus verschillend gedrag vertonen. Kies daarom voor een kooi die perfect aansluit bij je hamsters. Dwerghamsterkooien zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een traliekooi. Dit is een soort kooi waarvan het grootste deel uit tralies bestaat. De onderkant is vaak gemaakt van hard plastic en boven op deze plastic bodem zitten tralies. De tralies zitten ongeveer een halve centimeter van elkaar, zodat je dwerghamster met geen mogelijkheid kan ontsnappen. De tralies zorgen voor voldoende ventilatie en je hamster kan lekker klimmen, klauteren en knagen aan het staaldraad. 

Dwerghamsterkooi van glas

Verder zijn er ook dwerghamsterkooi van glas. Dit wordt ook wel een terrarium genoemd. De kooi is compleet van glas en het heeft vaak een open bovenkant die je er op en af kunt schuiven. Het grote voordeel aan dit type kooi is dat je hamster niet kan ontsnappen. Ze hebben namelijk geen grip op glas. Verder is een glazen kooi ook leuk, omdat je je hamster van alle kanten kan bekijken. Zo kun je precies zien waar hij zich bevindt, of hij aan het slapen is of hoe hij z’n holletjes graaft. Het nadeel van een terrarium is dat het minder makkelijk is om de kooi te reinigen. Verder is de ventilatie ook minder goed als een traliekooi, maar alsnog is er voldoende lucht in de glazen kooi. 

Dwerghamsterkooi van hout

Voor je dwerghamster kun je ook kiezen voor een houten kooi. Dit type kooi heeft een mooi uiterlijk en zal hierdoor niet misstaan in je woning. De meeste houten dwerghamsterkooien hebben een uitschuifbare lade waardoor je de kooi eenvoudig schoon kunt maken. Het nadeel is dat het hout vocht absorbeert. Het is dan ook verstandig om de kooi goed te reinigen om hamsterplas te verwijderen. Ook de ventilatie van een houten kooi is erg goed.

Hybride dwerghamsterkooi 

Kun je niet kiezen tussen een tralie kooi en een glazen kooi? Kies dan voor een hybride dwerghamsterkooi. De onderkant van de kooi bestaat uit glas, zodat je precies kunt zien waar je hamster zich bevindt. De bovenkant van de kooi bestaat uit tralies, zodat je hamster lekker kan klimmen en klauteren. De tralies zorgen voor voldoende ventilatie en je kunt de kooi eenvoudig reinigen. Je profiteert dus van de voordelen van beide soorten dwerghamsterkooien. 

Modulaire dwerghamsterkooi met buizen

Ten slotte zijn er ook modulaire dwerghamsterkooien. Dit type kooi zorgt voor eindeloos speelplezier voor je hamster. De kooi bestaat vaak uit hard plastic en is voorzien van diverse buizen in en rondom de kooi. Zo kan je hamster lekker veel bewegen en door diverse gangetjes en openingen verdwalen. Het leuke van modulaire kooien is dat je ze op een gegeven moment kan uitbreiden met andere buizen of toevoegingen. Het nadeel van dit type kooi is de ventilatie. Zorg dat je de buizen regelmatig goed reinigt. 

Voldoende ventilatie

Verder is het belangrijk dat de dwerghamsterkooi voldoende kan ventileren. Wanneer een kooi slecht geventileerd is, kan ammoniak gaan ophopen in de kooi. Dit is giftig voor een dwerghamster, waardoor het beestje last kan krijgen van ademhalingsproblemen. Verder zorgt er een slecht geventileerde kooi er ook voor dat bacteriën sneller kunnen groeien, wat ook niet goed is voor hamster. De meeste dwerghamsterkooien hebben tralies, waardoor de kooi genoeg ventilatie heeft. 

Eenvoudig schoon te maken

Een dwerghamsterkooi moet je een keer per week schoonmaken. Het is dus belangrijk om voor een kooi te kiezen die je eenvoudig kunt schoonmaken, zodat je hier niet te veel tijd aan kwijt bent. Een kooi met tralies is over het algemeen makkelijker te reinigen, omdat dit type kooi een betere ventilatie heeft. Daarnaast is het handig als de bovenkant een handige deksel heeft, zodat je overal makkelijk bij kunt. 

Bijgeleverde accessoires

Veel dwerghamsterkooien worden standaard geleverd met een aantal accessoires. Zo heeft een kooi een drinkflesje, een voederbakje, een huisje, trappetjes, buizen of een looprad nodig. Verschillende hamsters vinden verschillende accessoires leuk, dus je kunt hiermee zelf experimenteren. Onthoud dat hamsters het leuk vinden om te spelen, klimmen en rennen, dus zorg ervoor dat je genoeg accessoires in de kooi hebt om dit te kunnen doen. Verder slapen goudhamsters overdag, dus zorg er ook voor dat de kooi een huisje heeft. De hamster kan zich hier overdag in verschuilen en comfortabel in het donker slapen. 

Glas of plastic bodem

Het is aan te raden om voor een dwerghamsterkooi te kiezen met een glas of plastic bodem. Bedek de bodem met zaagsel of een andere vulling en je kunt door de transparante bodem precies zien waar je hamster mee bezig is. Verder is een glas of plastic bodem ook eenvoudig om schoon te maken. 

Prijs dwerghamsterkooi

Verder is het natuurlijk van belang om een dwerghamsterkooi te vinden die binnen jouw budget valt. Een dwerghamster heeft een fijne kooi nodig waar hij zich comfortabel, veilig en thuis voelt. Dit betekent zeker niet dat je de duurste kooi moet kopen. Zo kun je een uitstekende kooi tussen de 30 en 150 euro vinden. Het ligt er maar net aan hoe groot de kooi is en hoeveel je te besteden hebt. 

Ervaringen andere gebruikers

Bij je zoektocht naar de beste dwerghamsterkooi is het altijd handig om de ervaringen van andere gebruikers mee te nemen tijdens het proces. Bij veel online winkels kun je onder de product beschrijving de reviews van andere gebruikers lezen. Deze mensen hebben het product al getest en kunnen je goed uitleggen wat de plus- of minpunten zijn. Vermijd producten met lage scores en slechte recencies.

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een dwerghamsterkooi minimaal zijn?

Een hamsterkooi moet minimaal 45x35x65 centimeter groot zijn. Een dwerghamster moet voldoende ruimte hebben om te kunnen klimmen, rennen en spelen. Hoe groter de kooi, hoe beter! 

Waarom knaagt mijn dwerghamster aan de tralies van de kooi? 

Dwerghamsters knagen aan de tralies van de kooi omdat ze aandacht willen of omdat ze zich vervelen. Het betekent niet dat ze honger hebben en het slijt hun tanden niet. Knaagt je hamster vaak aan de kooi, dan kun je het beste het beestje vaker uit zijn kooi halen om er mee te spelen. Ook een hamsterrad of ander speelgoed kan helpen om hem of haar bezig te houden. 

Hoe ziet de beste dwerghamsterkooi er uit?

Wat de beste dwerghamsterkooi is, verschilt per hamster. Het is belangrijk om te weten wat voor gedrag je hamster vertoont. Kies voor een ruime kooi en zorg ervoor dat je basisproducten aanschaft, zoals een voerbakje, drinkfles, huisje en hamsterrad. Een hamster moet voldoende ruimte hebben om te kijken eten, drinken, spelen, rennen en slapen. Na een tijdje kun je je dwerghamster observeren. Is je hamster wild en knabbelt hij aan de tralies? Dan is het tijd om wat leuke speeltjes te kopen. 

Kan ik twee hamsters in 1 hamsterkooi houden?

Over het algemeen zijn hamsters solitair levende beestjes. De Russische dwerghamster, de Chinese dwerghamster en de Syrische hamster kunnen absoluut niet samen met andere hamsters gehouden worden. 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl