TopDierenwinkels

De Border Terriër is een kleine maar stevig gebouwde hond uit Groot-Brittannië. In deze korte gids leer je meer over de schattige terriërs, inclusief hun grootte, vacht, karakter, oorsprong en levensverwachting.

Grote en karakter

Border Terriër

Border Terriërs zijn een klein ras, gemiddeld tussen de 33 en 40 centimeter hoog. Ze wegen tussen de 8 en 10 kilo. Hoewel dat een klein formaat is, kunnen hun stevige fysieke bouw en koppige karakter je overweldigen! Hun houding is zo gedreven als die van elke andere terriër. Ze zijn trouw, liefdevol, alert en opmerkzaam, en hebben een gul karakter. Ze houden van korte dagelijkse wandelingen of spelletjes, waarbij ze goed kunnen verbonden blijven met hun baasjes.

Vacht

Borders hebben een harde, dikke, waterafstotende vacht. Deze beschermt ze tegen kou en vuil en heeft lichte aaibare wol aan de zijkanten van het lichaam. De meest voorkomende kleuren zijn grijs, grijswit, grijsbruin, grijszwart, donker- en lichtbruin of trekzwart. Ze hebben golvende franje over de staart en benen, en veel Borders hebben ook het kenmerkende “coupe de mode” waarbij hun vacht wordt geschoren rond hun gezicht en hun staart is kort attent.

Oorsprong

Border Terriërs, zoals de naam al aangeeft, zijn afkomstig uit de grensstreek tussen Engeland en Schotland, die bekend staat als The Border Country. Ze zijn gefokt voor de jacht, en dat is ook de oorzaak van hun flexibiliteit, het vermogen om gemakkelijk te klimmen en hun opmerkzaamheid. Toen hun jachtvaardigheden werden ingezet bij het opsporen van vossen, werden ze dominant in de jachttrends van die tijd. Tegenwoordig zijn ze voornamelijk een huishond, die heel populair is in bijna elk land ter wereld.

Levensverwachting

Gezien hun robuuste bouw en grote koppigheid, zijn Border Terriërs verrassend sterk. Met goede voeding, routine controles en dagelijkse beweging, kunnen ze gemiddeld 15 jaar of langer leven. Neem regelmatig contact op met je dierenarts voor een algemene check-up om ervoor te zorgen dat het uithoudingsvermogen en de gezondheid van je Border Terriër zo sterk mogelijk blijft.

De Border Terriër is een markante hond, die sterk is gepassioneerd om te spelen, uit te dagen en actief te blijven. Als je een levenslange vriend zoekt met een gulle, levendige persoonlijkheid, zou de Border Terriër de perfecte partner voor jou zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *