TopDierenwinkels

De Afador is een gemengde rashond – een kruising tussen de Afghaanse Hound en Labrador Retriever Dog Rassen. Loyaal, energiek en aanhankelijk, deze pups erfden enkele van de beste kwaliteiten van beide ouders. Afraden worden ook soms ook bekend als het Afghaanse lab. Je kunt deze gemengde rashonden in schuilplaatsen vinden en specifieke reddingen fokken, dus vergeet niet om altijd te adopteren! Winkel niet als u een Afador aan uw huis wilt toevoegen! Afraden maken uitstekende huisdieren, hoewel ze het beter doen met oudere kinderen en doorgewinterde hondenbezitters die het ras de training en aandacht kunnen geven die ze nodig hebben. Afraden zorgen ook voor goede bewakingshonden, en ze zijn alert op vreemden. Het gemengde ras is erg energiek en atletisch, dus toegang tot een veilige buitenruimte heeft de voorkeur. Zie hieronder voor alle gemengde hondenraskenmerken en feiten over afadeers! Afador gemengde hondenras Afraders zijn gemengde rashonden. Het zijn geen rasechte rasjongen zoals hun Afghaanse hond of Labrador Retriever -ouders.
De meest voorkomende Afador -kleuren zijn zwart, bruin, grijs, rood en fawn.
Afwerpen zal zeker plaatsvinden! Veel verzorging is vereist om de vacht van het ras in goede staat te houden-tweevoudig per week poetsen om het minimum te zijn.
De Afador doet het veel beter in koudere klimaten in plaats van warme. Toch, kit je Afador uit met een geschikte winterjas als de temperaturen echt dalen.
Als een atletisch gemengd ras zal de Afador graag ophalen en foliceren in een veilige off-lash-omgeving. Als je een omheinde tuin hebt, wees gewaarschuwd dat dit een hond is die gemakkelijk over een hek van zes voet kan springen, dus plan dienovereenkomstig.
Vanwege de intelligentie en koppige streep van het ras, wil je ervoor zorgen dat zowel de hond als je kinderen goed zijn opgeleid om vanaf de eerste dag bij elkaar te zijn. De Afador wordt beschouwd als een zeldzaam gemengd ras. Ze zijn ontstaan ​​in Alaska.
Als het gaat om het ouderlijke erfgoed van de Afador, wordt de Afghaanse hond naar schatting een van de oudste rassen ter wereld. Aan de Retriever -kant van Labrador heeft het ras een reputatie opgebouwd als een geweldige gids en werkende hond. Het is ook een van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten van Amerika.
De Afador is bekend geworden als een designer hondenras, maar veel van hen belanden helaas in schuilplaatsen. Overweeg dus contact op te nemen met uw lokale reddingsgroepen en schuilplaatsen als u erover denkt de Afador aan uw huis toe te voegen. De Afador wordt meestal beschreven als een middelgrote hond. Hoewel, zoals altijd het geval is bij nieuwere gemengde hondenrassen, exacte grootte -normen kunnen variëren.
De meeste wegen in 50 tot 75 pond en variëren in hoogte van 20 tot 29 inch. Vrouwelijke afadors zijn vaak merkbaar kleiner dan hun mannelijke tegenhangers. Laten we meteen ter zake komen: de Afador is een hond die de reputatie heeft om erg lastig te zijn om te trainen. Dit komt van de aangeboren intelligentie van het ras, die ook kan leiden tot een koppige streep. Een ervaren hondeneigenaar zal beter geschikt zijn om de Afador correct te trainen. Als je jonge kinderen in huis hebt, pas dan op dat het atletische karakter van het ras kan betekenen dat kinderen kunnen worden omgeslagen of gewond kunnen worden tijdens spel -sessies met de hond.
Eenmaal goed getraind, zal je Afador een supertrouw hond blijken te zijn. Ze kunnen de wachtplicht uitvoeren en zullen blaffen om u te waarschuwen voor de aanwezigheid van vreemden.
Afadors vereisen ook een strikte trainingsroutine-er is ook een kans dat ze eraan wennen lui te zijn en kunnen ze bijbehorende gezondheidsproblemen oppakken. Als je een grote tuin hebt, ben je beter geschikt voor het adopteren van een Afador. Afraden worden over het algemeen beschouwd als gezonde honden, hoewel het ras aan vatbaar kan zijn voor enkele van dezelfde omstandigheden die de Afghaanse Hound en Labrador Retriever Face. Zoals altijd is het belangrijk om reguliere wellnessbezoeken te plannen met de dierenarts van uw hond.
Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die er last van hebben, zijn onder meer:
Opgeblazen
Heup- en elleboogdysplasie
Subaortic -stenose Net als bij alle honden, is het belangrijk om de reguliere veterinaire controles van uw Afador bij te houden om eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig te detecteren. Uw dierenarts kan u helpen een zorgroutine te ontwikkelen die uw hond gezond houdt.
Probeer het ras minimaal 45 minuten oefening per dag te voorzien. Als een atletisch gemengd ras zal de Afador graag ophalen en foliceren in een veilige off-lash-omgeving. Als je een omheinde tuin hebt, wees dan gewaarschuwd dat dit een hond is die gemakkelijk over een kan springen
zes voet hek
, dus plan dienovereenkomstig.
Zorg ervoor dat u na het sporten minstens één keer per week de oren van uw Afador controleert. Op deze manier kun je ze schoonmaken en ervoor zorgen dat er geen risico is dat het opbouwen van wax. Vraag uw dierenarts om advies als u niet zeker weet hoe u het beste van een hond kunt reinigen. Knip hun nagels indien nodig. Ze moeten niet op de vloer klikken. Uw trimmer kan u advies geven over hoe u dit kunt doen. Een ideaal Afador -dieet moet worden geformuleerd voor een medium ras met hoge energie.
Afraden moeten zich aan een gezond dieet houden, omdat te veel eten gewichtstoename en bijbehorende gezondheidsproblemen kan veroorzaken-vooral als voldoende oefening niet wordt aangeboden.
Zoals bij alle honden, zullen de voedingsbehoeften van de Afador veranderen van puppyhood tot volwassenheid en zullen ze blijven veranderen in hun laatste jaren. U moet uw dierenarts vragen om aanbevelingen over het dieet van uw Afador, omdat er veel te veel variatie is tussen individuele honden-inclusief gewicht, energie en gezondheid-om een ​​specifieke aanbeveling te doen. De meest voorkomende Afador -kleuren omvatten
Zwart, bruin, grijs, rood en fawn
.
De vacht van de Afador is gemiddeld in lengte en wordt meestal beschreven als recht met een gemiddelde dichtheid. Afwerpen zal zeker plaatsvinden! Veel verzorging is vereist om de vacht van het ras in goede staat te houden-tweevoudig per week poetsen om het minimum te zijn. Maak je ook klaar om reguliere shampoo -sessies te ondernemen. Uw dierenarts kan u helpen een geschikte shampoo te selecteren om te gebruiken.
De Afador doet het veel beter in koudere klimaten in plaats van warme. Toch, kit je Afador uit met een geschikte winterjas als de temperaturen echt dalen. Als je heel jonge kinderen hebt, is de Afador misschien niet de beste match voor je gezin. Het ras doet het veel beter met oudere kinderen-in de minst omdat achterliggenden tijdens de speeltijden behoorlijk luidruchtig kunnen worden. Vanwege de intelligentie en koppige streep van het ras, wil je ervoor zorgen dat zowel de hond als je kinderen goed zijn opgeleid om vanaf de eerste dag bij elkaar te zijn.
De meeste afadors zullen goed zijn om bij andere dieren en huisdieren te leven-maar je moet het ras heel snel laten weten dat katten en konijnen niet als prooi moeten worden beschouwd.
Uiteindelijk loont de vroege socialisatie-dus zorg ervoor dat u uw Afador beloont voor goed gedrag en zich houdt aan een goed trainingsregime wanneer u ze thuis brengt bij uw gezin. een gemengd ras. Misschien wilt u echter Afghaanse Hound of Labrador Retriever Breed-specifieke reddingen proberen, omdat ze vaak ook om mixen zorgen.