TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste puppyvoer

5
(1)

Het is van essentieel belang om je puppy ander voer te geven dan een volwassen hond. Een puppy groeit namelijk snel en heeft andere hoeveelheden voedingsstoffen om sterk, energiek en gezond op te groeien. Ten eerste is het belangrijk om het puppyvoer af te stemmen op hoe groot je pup zal gaan worden. Een puppy van een klein hondenras heeft namelijk andere voedingsbehoeften dan een puppy van een groter hondenras. Gelukkig is er een groot en uitgebreid aanbod van diverse merken puppyvoer beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor kleine, middelgrote en grote honden. Ben je op zoek naar het beste puppyvoer voor jouw lieve pup? Lees dan snel verder voor onze top 5 met beste puppyvoer. We sluiten het artikel af met een handige koopgids en een aantal veelgestelde vragen. 

Lijst met 5 beste puppyvoer

Husse Valp Plus – puppy voer – Hondenvoer – 12,5 kg

Husse Valp Plus puppyvoer is een voeding voor opgroeiende pups. De voeding bevat alle extra voedingsstoffen, mineralen en vitamines die puppies nodig hebben op gezond en sterk op te groeien. Husse Valp Plus is ontwikkeld in samenwerking met dierenartsen en voedingsdeskundigen. De brokjes zijn 100% natuurlijk zonder enige kunstmatige smaak-, kleur- of geurstoffen. De voeding is een glutenvrije formule op basis van kip, maïs en rijst. De brokjes zijn licht verteerbaar en het bevordert een gezonde maag. Het puppyvoer heeft kip als belangrijkste dierlijke eiwitbron en het is rijk aan plantaardige vezels. Verder is de voeding verrijkt met vitamine A en E en het bevat voldoende calcium en fosfor wat van essentieel belang is voor de ontwikkeling van gezonde botten en het gebit van je pup. 


Edgard & Cooper Puppy – Eend & Kip – 11 x 150 g kuipjes

Op zoek naar smakelijk en gezond eten voor je puppy? Kies dan voor Edgard & Cooper Puppyvoeding. Goed eten is belangrijk voor lichaam en geest. Deze puppy voeding zit vol met smakelijke eend en kip. De voeding is volledig graanvrij en is specifiek ontworpen voor puppies. Het natvoer zit boordevol hoogwaardige eiwitten die het immuunsysteem ondersteunen en spieren helpen opbouwen. Verder bevatten alle recepten van Edgard & Cooper een gezonde mix van fruit en groenten. Deze puppy voeding is bedoeld voor puppies van 1 tot 12 maanden oud. Het recept is volledig graanvrij wat het ook geschikt maakt voor hondjes met een gevoelige maag of eventuele allergieën. Deze handige verpakking van Edgard & Cooper Puppy bevat 11 kuipjes met natvoer. Een geopende verpakking blijft tot drie dagen vers in de koelkast. 


Renske vers vlees puppy (10X395 GR)

Renske vers vlees puppy is een volledige voeding voor je pup. Deze puppy voeding is zeer geschikt voor puppies die niet goed reageren op droog- of blikvoeding. Het voer is een samenstelling van de beste ingrediënten uit de natuur. Het basisingrediënt is lamsvlees. Verder is er rijst en groenten aan de samenstelling toegevoegd, wat het een complete maaltijd maakt voor je pup. De puppyvoeding van Renske is verrijkte met Schotse zalmolie wat zorgt voor een glanzende vacht en een goede ontwikkelingen van de hersenen. De maaltijd bestaat enkel uit verse en natuurlijke ingrediënten en het eten is zacht gestoomd waardoor alle voedingsstoffen goed behouden blijven in de vacuüm gesealde verpakking.


Avalon Dog Puppy – Hondenvoer – 12 x 410 g

Avalon Dog Puppy voer bevat alle nodige ingrediënten voor een gezonde groei en ontwikkeling van je puppy. De voeding bevat enkel vlees van hoge kwaliteit en verse ingrediënten wat zorgt voor een onweerstaanbare smaak. Avalon Dog Puppy voer is een complete maaltijd voor je pup. Het natvoer bevat vitamine E wat belangrijk is voor een sterk immuunsysteem. De eiwitten in de voeding zijn 75% afkomstig van dierlijke eiwitten wat goed is voor een probleemloze spijsvertering. Ten slotte bevat het hondenvoer zink, zonnebloemolie en natuurlijke bronnen van Omega 3 & 6 wat zorgt voor een gezonde huid en vacht van je puppy. De textuur van het natvoer zorgt voor een gezond en schoon gebit.


Pro Plan Puppy Medium Sensitive Skin Honden Droogvoer – Zalm – 12 kg

Heb je een puppy met een gevoelige huid? Kies dan voor de hondenvoeding van Pro Plan Puppy Medium Sensitive Skin Honden Droogvoer. Dit puppyvoer bevat een unieke combinatie van specifieke voedingsstoffen voor puppies van een medium ras. Het is klinisch bewezen dat de puppyvoeding de gezonde huid helpt ondersteunen en een natuurlijke en gezonde vacht bevordert. Verder bevat het droogvoer alle voedingsstoffen die je kleine pup nodig heeft om een gezonde en sterke volwassen hond te worden. De voeding helpt bij de ondersteuning van gezonde gewicht voor een actieve levensstijl en het ondersteunt een natuurlijk weerstand. Dankzij het Pro Plan Puppy Droogvoer kan je hondje alle uitdagingen van het leven aan. De complete voeding bestaat uit zalm en zorgvuldig geselecteerde eiwitten. Dit zal de mogelijke huidreacties flink verminderen. De verpakking van Pro Plan Medium Sensitive Skin Honden Droogvoer bevat maar liefst 12 kilogram aan droogvoer. Bewaar de verpakking op een droge en koele plek en zorg dat je altijd voldoende drinkwater beschikbaar stelt voor je puppy. 


Koopgids voor het beste puppyvoer

Voor je puppy wil je natuurlijk het allerbeste. Bij de aankoop van een puppy komt dan ook het een en ander kijken. Zo moet je zorgen voor een puppy halsband, speelgoed en natuurlijk het beste voer. Alleen met de juiste voedingsstoffen zal je puppy opgroeien tot een volwassen gezonde, sterke en gelukkige hond. Ben je op zoek naar het beste puppyvoer voor jouw trouwe viervoeter? Dan is het belangrijk om op de volgende dingen te letten:

Grootte van je pup

Het is belangrijk om te weten hoe groot je pup gaat worden. Een pup van een klein hondenras heeft namelijk andere voedingsbehoeften als een pup van een groter hondenras. Op de verpakking van het puppyvoer staat vaak aangegeven of het voer ontwikkeld is voor kleine, middelgrote of grote honden.

Smaak van het puppyvoer

Voor puppies is het natuurlijk ook belangrijk dat zij het voer lekker vinden, anders zullen ze het helaas niet eten. Het aanbod van puppyvoer is zeer uitgebreid qua ingrediënten en smaken, dus er zijn altijd producten beschikbaar die jouw pup lekker vindt. Denk aan smaken als eend, zalm of kip.

Inhoud van de verpakking

Bij de aankoop van puppyvoer is het ook belangrijk om rekening te houden met de inhoud van de verpakking. Net zoals bij andere producten is het vaak voordeliger om een grote verpakking te kopen omdat dit relatief goedkoper is. Een grootverpakking kun je voor een lange periode in een hondenvoer container bewaren.

Hoeveel maaltijden per dag

Puppies hebben meer maaltijden per dag nodig dan volwassen honden. Puppies zijn hard aan het groeien en het zijn actieve dieren. Zij moeten dan ook veel energie uit de voeding halen die ze krijgen. Puppies van 1 tot 6 maanden oud hebben ongeveer 5 maaltijden per dag nodig. Puppies die ouder zijn dan 6 maanden hebben slechts 3 maaltijden per dag nodig. Volwassen honden hebben 2 maaltijden per dag nodig.

Soort puppyvoer

Er zijn verschillende soorten puppyvoer. Zo kun je kiezen tussen hondenbrokken en natvoer, wat ook het geval is bij voer voor volwassen honden. Je kunt je puppy het beste een combinatie van deze twee soorten puppyvoer geven. Heeft je puppy last van klachten of reageert hij niet goed op bepaald voer, dan is het belangrijk om direct naar je dierenarts te gaan. De arts kan zien of je pup een bepaalde intolerantie of allergie voor voedsel heeft. Met dit advies kun je vervolgens glutenvrij of hypoallergeen puppyvoer kopen.

Hoeveelheid puppyvoer

Het kan soms lastig zijn om te bepalen hoeveel voeding je pup precies nodig heeft. Op de verpakking van het puppyvoer staat vaak aangegeven hoeveel je je pup kunt geven. Daarnaast is het ook altijd handig om je te laten adviseren door de fokker, het asiel of de dierenarts. Het is belangrijk om te weten dat elke pup anders is. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid is afhankelijk van het ras en het gewicht van je pup en hoe actief hij is. Heeft je puppy veel honger, dan is het geen enkel probleem om meer voer te geven. Houd ook altijd de ontlasting van je puppy in de gaten.

Ervaringen en recensies van andere mensen

Ben je op zoek naar het beste puppyvoer, dan kan het erg handig zijn om te kijken naar ervaringen en recensies van andere mensen. Zeker online kun je vaak diverse reviews van andere puppy eigenaars bekijken. Het voordeel hiervan is dat deze mensen het product al getest hebben en je kunnen vertellen wat hun puppy van het voer vond. Vermijd producten met slechte reviews of lage scores.

Prijs

De prijs van het puppyvoer is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Dat een bepaald product een hogere prijs heeft, wil zeker niet zeggen dat het product ook direct van betere kwaliteit is. De prijs van puppyvoer begint vanaf zo’n €10,- en kan oplopen tot €100,-. De prijs is afhankelijk van de ingrediënten, het merk en de hoeveelheid voer.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn puppy voer geven dat geschikt is voor volwassen honden?

Het is niet goed om je puppy voer te geven dat bedoeld is voor volwassen honden. Puppies en honden hebben andere voedingsstoffen en hoeveelheden calorieën nodig. Het kan geen kwaad om je puppy soms wat meer voeding te geven dan eigenlijk voorgeschreven staat, maar doe dit zeker niet regelmatig.

Waar moet ik op letten bij puppy voer?

De hoeveelheid voer die je een puppy moet geven is afhankelijk van zijn ras, leeftijd en hoe actief hij is. De richtlijn hoeveel je puppy moet eten weet je vaak van de fokker, het asiel of de dierenarts. Ook op de verpakking van het voer is dit vaak terug te lezen. Houd het gewicht van je hond altijd goed in de gaten. Mocht je puppy erg actief zijn en veel honger hebben, dan heeft hij hoogstwaarschijnlijk meer voeding nodig.

Wat moet ik doen als mijn puppy zijn voer niet wilt eten?

Krijgt je puppy te weinig voeding binnen, dan is het altijd verstandig om eerst naar je dierenarts te gaan om te kijken of je pup geen allergieën of ziektes heeft. Verder is het vrij normaal te puppies niet altijd zin hebben in hun eten. Je kunt het voer wel aantrekkelijker maken door het volgende te doen:

● Verwarm het blikvoer tot lichaamstemperatuur
● Verwarm droogvoeding een aantal seconden in de magnetron
● Maak droge brokken vochtig met warm water

Wat is de beste voeding voor een puppy?

Een puppy heeft speciale voeding nodig. Het is belangrijk om droog- en natvoer met elkaar te combineren. Kies voor voeding met een hoog eiwit- en vetgehalte. Je kunt je puppy het beste 5 tot 6 keer per dag geven. Mocht hij het niet volledig opeten, dan kun je het gewoon laten staan voor de volgende keer.

Is mijn puppy klein, medium of groot?

Wanneer je op zoek bent naar het beste puppyvoer zul je op veel verpakkingen lezen of het voer geschikt is voor een klein, medium of grote puppy. Maar hoe weet je dit? Weegt je hond in een volwassen stadium tot 10 kilo? Dan heb je een klein pup. Zal je hond tussen de 10 en 20 kilo gaan wegen, dan heb je een medium puppy. Alles boven de 20 kilo wordt gerekend als een grote pup.

Waarom zijn er speciale brokjes voor puppies?

Er zijn speciale brokken voor puppies verkrijgbaar. Puppies zitten midden in hun ontwikkeling en ze hebben speciale voedingsstoffen, vitaminen en mineralen nodig die deze ontwikkeling ondersteunen. Puppies zijn over het algemeen erg actief, omdat ze bezig zijn om de wereld te ontdekken. Daarnaast groeien jonge honden erg hard. Deze speciale puppybrokken zijn specifiek ontworpen om de groei bij te staan. Daarnaast zijn de speciale brokken vaak een stuk kleiner in formaat, zodat puppies ze makkelijker kunnen verteren.

Hoe vaak moet ik mijn puppy voer geven?

Voor puppies is het aan te raden om ze in het begin 4, 5 of 6 keer per dag eten te geven. Vanaf drie maanden oud kun je overgaan op 3 maaltijden per dag en na 6 maanden kun je overstappen na 2 maaltijden per dag, wat ze hun hele volwassen leven ook zullen krijgen. Het is verstandig om je pup een half uur voor en na het voeren niet te laten spelen. Als ze te wild gaan spelen, kan dit slecht voor hun maag zijn. Is je pup erg actief en heeft hij of zij altijd honger, dan is het geen enkel probleem om de pup meer te geven. Een puppy heeft een gezond gewicht als de ribben niet zichtbaar zijn, maar je ze wel kunt voelen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl