TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste paludarium

3.7
(3)

Met een paludarium kan je reptielen huisvesten die houden van water en land. Wij hebben de beste paludaria voor jou gereviewd. Natuurlijk kan je daarna zelf bepalen welke het beste rekening houdt met jouw specifieke wensen.

Lijst met 5 beste paludariums

Paludarium Terrarium – 30 x 30 x 60 cm

Dit nieuwe extra hoge Exo Terra glazen terrarium is perfect voor boomreptielen en amfibieën. De unieke achtergrond met wortelpatroon maakt het een uitstekende habitat voor een verscheidenheid aan boomsoorten, zoals boompythons en boa’s, daggekko’s, bladstaartgekko’s, tokehs, boomkikkers en meer. 

Het heeft alle andere belangrijke kenmerken van Exo Terra Glass-terrariums; Exo Terra Terrariums zijn ideale reptielen- en amfibieënverblijven ontworpen door Europese herpetologen. Een deurtje die aan de voorkant opengaat, maakt voeren en onderhoud eenvoudiger. Een speciaal ontworpen slot verhindert ontsnapping en de deur kan individueel geopend worden. De bovenkant bestaat volledig uit staalgaas, dat UVB- en IR-stralen doorlaat, en is volledig verwijderbaar voor eenvoudige installatie en onderhoud. Er zijn vijf vergrendelbare draad- en buisingangen aan beide zijden van het draadrooster voor terraria voor hittegolfrotsen, watervallen, sensoren en meer. 

Omdat de bodem van het terrarium verhoogd is, kan onderaan een plintverwarming worden geïnstalleerd om een deel van de vloer te verwarmen. Het extra hoge voorraam is ideaal voor installaties in dikke bodems (gravende reptielen), aquatische gebieden (paludarium) of Exo Terra reptielennesten. De natuurlijke achterwand heeft dezelfde kleur als andere Exo Terra-terrasmaterialen (waterpannen, watervallen, hittegolfstenen, enz.) en biedt extra klimmogelijkheden. 

Exo Terra – Rainforest S X-Tal Paludarium  Terrarium – 45 x 45 x 90 cm

  • Voorruit ontwaseming 
  • Dubbele deuren voorkomen ontsnapping 
  • Waterdichte bodem 
  • Verhoogd onderstel 
  • Afdekking van hoogwaardig roestvrij staal 
  • Vergrendeld om ontsnapping te voorkomen 
  • Eenvoudig vergrendelscherm 
  • Afsluitbare openingen voor draden en leidingen 
  • Achterwanduitsparing voor kabels en slangen

Exo Terra Rainforest

Exo Terra paludarium 90 x 45 x 90cm

Exo Terra – Nano Terrarium Tall paludarium 20 x 20 x 30cm

Veelgestelde vragen

Wat is een paludarium?

Een paludarium is een soort terrarium dat zowel water- als landelementen bevat! Het woord “paludarium” is afgeleid van het Latijnse woord voor moeras. Een vast landelement in jouw aquarium (of vast waterelement in jouw terrarium)

Waarom zou je kiezen voor een paludarium i.p.v. een aquarium of terrarium?

Paludaria bieden een interessant alternatief voor het volledig aquatische leven dat men in gewone aquaria aantreft en het leven op het droge dat een terrarium biedt. Kortom, het beste van beide werelden! Vaak zijn paludaria bedoeld voor meer tropische amfibie- en reptielsoorten.

Welke dieren en vissen kunnen leven in een regenwoudterrarium (paludarium)?

Gewoonlijk bevat een regenwoud terrarium/paludarium tenminste één semi-aquatische soort, zoals amfibieën, reptielen of vissen. Veel voorkomende paludariumdieren zijn onder meer modderkruipers, killifish, guppy’s, kikkers (pijlgifkikkers, boomkikkers), padden, salamanders (watersalamanders) en kleine schildpadden. Daarnaast kunnen er voedseldieren aanwezig zijn. Dit type dierenverblijf bevat vaak een watergedeelte en een landgedeelte, gecombineerd met warmtelampen voor het verwarmen van het verblijf en het bieden van ontspanning voor de daarin levende dieren. Koudbloedige reptielen moeten namelijk via een externe lampen bron warmte ontvangen om hun lichaamstemperatuur te verhogen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 3.7 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl