TopDierenwinkels

Deel op:

5x beste paardrijcap

0
(0)

Wanneer je gaat paardrijden heb je de nodige paardrijkleding en accessoires nodig. Een belangrijk onderdeel hiervan is de aankoop van een paardrijcap. Paardrijden is een sport waarbij er een grote kans is op het ontstaan van hersenletsel. Bescherm jezelf daarom goed met een goede paardrijcap. Bespaar niet op dit belangrijke item en kies voor de beste paardrijcap. Wanneer je op zoek gaat naar de beste paardrijcap zul je erachter komen dat er een uitgebreid aanbod is van diverse merken, maten en materialen. Om je het wat eenvoudiger te maken, hebben we daarom de beste 5 paardrijcaps voor jezelf verzameld die we hieronder uitgebreid bespreken. Verder is dit artikel voorzien van een koopgids en een aantal veelgestelde vragen. 

Lijst met 5 beste paardrijcap 

Harry’s Horse Veiligheidscap, Concorde NXT

Op zoek naar een paardrijcap? Kies dan voor Harry’s Horse Veiligheidscap. Deze veiligheidshelm heeft een handige uitneembare Coolmax-voering. De cap voldoet verder aan de normering CE VG1 01.040 2014-12. Verder is dit model uitgevoerd met een TPU Carbon look over het midden van de helm. Harry’s Horse Veiligheidscap Concorde NXT is voorzien van diverse sleuven voor een goede ventilatie. De klep, oren en kinstuk zijn gemaakt van kunstleer. De cap heeft reflecterende piping op de achterkant, zodat je altijd goed zichtbaar bent in het donker. De cap is beschikbaar in verschillende maten en afmetingen. 

 

Horka cap Hawk – diverse maten

De Horka Cap Hawk is een klassieke paardrijcap. Wat de cap uniek maakt is de luxe lederen bekleding. Verder heeft de cap een slanke uitstekende pasvorm en achter-, top- en voorventilatie. Aan de voorzijde van de paardrijcap vind je een zilveren ventilatiepaneel. Deze Horka Cap Hawk is verkrijgbaar in diverse maten en kleuren, zoals blauw, grijs, bruin en zwart. 

 

Covalliero Rijhelm Carbonic VG1 S/M antraciet

Ben je een echte paardensport liefhebber? Dan is de Covalliero Rijhelm Carbonic VG1 echt iets voor jou! Deze paardrijcap heeft een 3-punts bevestiging en een slanke pasvorm. Je kunt de grootte van de helm enkelhandig verstellen, zodat het perfect op je hoofd past. Dit zal bijdragen aan de comfort en de veiligheid van de paardrijcap. De Covalliero Rijhelm Carbonic VG1 heeft een goed ontworpen ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat je hoofd koel blijft tijdens intensieve paardrijritten. 

 

BR Rijhelm Sigma Glitter VG1

Op zoek naar een goede paardrijcap? Kies dan voor de BR Rijhelm Sigma Glitter VG1. Deze lichtgewicht helm is gemaakt van een stevig ABS materiaal. De help is bekleed met microfiber en een prachtig glittermateriaal voor een stijlvolle uitstraling. De rand van de cap is voorzien van 12 ventilatieopeningen, zodat je tijdens elke rit en oefening van een koel hoofd profiteert. De voering van de paardrijcap bestaat uit een mesh dat snel droog. De help heeft verder een verstelbare 6-punts kinband die je met een quick release gesp eenvoudig aan en uit kunt doen. De BR Rijhelm Sigma Glitter VG1 voldoet aan de CE VG1 01.040 2014-12 veiligheidsnormering. Deze helm is verkrijgbaar in verschillende maten. 

 

BR Rijhelm

Deze helm heeft drie unieke eigenschappen. De buitenkant van de cap is gemaakt van lichtgewicht materiaal. Daarnaast kun je de cap eenvoudig verstellen tot de perfecte pasvorm. Ten slotte draagt de Nomic cap bij aan extra zichtbaarheid, comfort en veiligheid. De paardrijcap is verkrijgbaar in verschillende maten, zoals S, M en L. De cap heeft het keurmerk VG1 01.040 en heeft een Rasters steekslot met kinvoering. 

 

Koopgids voor de beste paardrijcap 

Er zijn veel verschillende paardrijcaps te koop. Zo zal het niet heel moeilijk zijn om er een te vinden die perfect bij je past. Paardrijcaps zijn er in verschillende soorten, maten, modellen, prijzen en kleuren. De prijs is niet alleen afhankelijk van de kwaliteit van de cap, maar ook duurzaamheid en garantie spelen hier een grote rol in. Onthoud dat het niet verstandig is om te bezuinigen op een paardrijcap. Het is namelijk een van de belangrijkste onderdelen van je paardrij tenue. Het houdt je hoofd beschermd en zorgt ervoor dat de kans op hersenletsel een stuk kleiner is. 

Keurmerk

De veiligheid van de paardrijcap is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij de aankoop. Het moet je hoofd namelijk goed kunnen beschermen tijdens een val. Een veilige cap is daarom voorzien van een keurmerk. Over de veiligheid van paardrijcaps zijn namelijk speciale afspraken gemaakt in Europa. Zo moet een veilige cap voorzien zijn van een gesloten kinband met een hard schaal. Voor recreatief gebruik en trainingen heb je een basic cap met een CE EN 1348 keurmerk nodig. Ga je wedstrijden rijden, dan heb je een cap met een CE EN 14572 keurmerk nodig. 

De juiste pasvorm 

Bij de aankoop van de beste paardrijcap is met name de pasvorm erg belangrijk. Een cap is pas echt veilig als deze goed past. Een strakke cap zit niet prettig, maar het is belangrijk dat de paardrijcap nooit te los. Je kunt de pasvorm testen door de cap op je hoofd te zetten zonder gebruik te maken van de sluiting. Valt de cap voorover, dan weet je dat die te groot is. 

Comfort van de paardrijcap

Niet alleen de juiste pasvorm zorgt voor comfort, maar ook de totale constructie is bepalend voor het draagcomfort. Hoe lager het gewicht van de cap, hoe comfortabeler je het zal dragen. Ook de binnenvoering is bepalend voor het draagcomfort van de paardrijcap. Hoe zachter de vulling, hoe fijner de rijcap is. 

Ventilatie van de paardrijhelm

Bij de aankoop van een paardrijcap is het ook belangrijk om rekening te houden met de ventilatie van de cap. Tijdens een rit of oefeningen zul je het vaak warm krijgen. Kies daarom voor een paardrijcap met voldoende ventilatie openingen. Hierdoor houd je je hoofd koel tijdens het paardrijden! De meeste caps hebben verschillende soorten ventilatie, zoals aan de voor-, top- en achterzijde van de helm.

Uiterlijk paardrijcap

Verder is natuurlijk ook het uiterlijk van de paardrijcap belangrijk. Veel merken hechten gelukkig ook veel belang aan het design van de cap. Er zijn caps in veel verschillende soorten, vormen en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor een sportief, klassiek of elegant model. Kies uit verschillende kleuren en mooie extra, zoals prints of zelfs diamantjes! 

Ervaringen van andere kopers

Om zeker te weten of je te maken hebt met een goed product is het altijd verstandig om de ervaring van andere kopers mee te nemen. Ga je online op zoek naar de beste paardrijcap, dan kun je vaak onder de productbeschrijving de ervaringen van andere kopers lezen die je zijn voorgegaan. Wat zijn volgens hen de voor- en nadelen van het betreffende product? Zorg ervoor dat je producten vermijdt met slechte reviews en lage scores. 

Prijs van de paardrijcap

Ten slotte is de prijs van de paardrijcap ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. De paardrijcap is een van de belangrijkste onderdelen van je paardrij kostuum en het is enorm belangrijk om deze te dragen voor je veiligheid. Het is daarom niet verstandig om op deze aankoop te besparen. Kies voor kwaliteit! Paardrijcaps zijn verkrijgbaar in diverse prijscategoriën. De prijs van een paardrijcap begint vanaf €35,- en kan oplopen tot ongeveer €800,-. De prijs is afhankelijk van het materiaal en het merk van de cap. 

Veelgestelde vragen

Wat is een veilige paardrijcap?

Een paardrijcap zorgt ervoor dat je hoofd beschermd is tijdens het paardrijden. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een veilige paardrijcap. In Europa zijn hier speciale regels voor opgesteld. Alle veilige caps zijn daarom voorzien van een CE keurmerk. Met dit keurmerk weet je zeker dat de paardrijcap voldoet aan de Europese eisen op het gebied van veiligheid en gezondheid. 

Hoe onderhoud ik mijn paardrijcap?

Regelmatig onderhoud is belangrijk wanneer je een paardrijcap. Onderhoud je de cap goed, dan zul je er ook langer plezier van hebben. Het is belangrijk om de cap na een rit goed op te bergen. Daarnaast is het ook belangrijk om de cap niet aan een ander uit te lenen. De cap vormt zich namelijk naar jouw hoofd. Verder is het aan te raden om de uitneembare voering van de cap regelmatig uit te wassen. 

Hoe lang gaat een paardrijcap mee?

Het is aan te raden om je paardrijcap na 5 jaar gebruik te vervangen. Dit is niet zomaar een marketing trucje, maar het is een feit! De binnenkant van de paardrijcap verliest namelijk kwaliteit door de jaren. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Ook caps die jarenlang in de kast liggen, verliezen hun kwaliteit na een aantal jaar. Zorg er voor dat je na 5 jaar een nieuwe cap aanschaft. Hierdoor blijft je veiligheid tijdens de rit altijd gegarandeerd.

Is een paardrijcap verplicht?

In Nederland is het dragen van een cap bij paarden wedstrijden verplicht. Ook bij accommodaties is het verplicht om een goedgekeurde cap te dragen. Ook bij veel massages is dit verplicht. Rijd je zelf met een paard, dan is het dragen van een cap een vrije keuze. Ondanks dat het niet altijd verplicht is in elke situatie, is het zeker aan te raden om een cap te dragen om je hoofd te beschermen tijdens een val. 

Hoe weet ik mijn maat van een paardrijhelm?

De pasvorm en de maat is essentieel bij een paardrijhelm. Alleen als de cap goed past, kan het je de nodige bescherming bieden. Maar hoe weet je nu precies je maat? Je kunt dit eenvoudig met een meetlint meten. Meet met het lint de omtrek van je hoofd van het dikste punt van je achterhoofd tot net boven de wenkbrauwen. De omtrek in centimeters is de maat van de cap. Ten slotte is het altijd slim om de cap te passen. Schuift de cap naar voren of naar achteren, dan zit de paardrijcap te los. 

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl