TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste paardenborstel

4
(1)

Op zoek naar een paardenborstel? Wij hebben de beste paardenborstels met elkaar vergeleken, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken.

Lijst met 5 beste paardenborstels

Magic Brush Set

€25,95
Momenteel uitverkocht
Bol.com

Poetstas camouflage Inclusief Borstels – 7 delig

Poetskoffer met borstels met naam van je kindje of pony

Equigroomer Small Turquoise 5 inch

Manen- en staartborstel met gelgrip

Veelgestelde vragen

Waarom is regelmatig borstelen van je paard belangrijk?

De meeste paarden houden van de aandacht die ze krijgen als je ze borstelt, maar zelfs als ze dat niet deden, is het een essentieel onderdeel van het bezitten van een paard. Het borstelen van je paard reinigt zijn vacht, helpt je een band met het dier op te bouwen en is een gelegenheid om het te controleren op verwondingen.

Voordat je gaat rijden, moet je ervoor zorgen dat er geen vuil zoals stenen of vachtklitten zijn. Deze kunnen onder het zadel vast komen te zitten en verwondingen veroorzaken bij je paard. In sommige gevallen kan dit zadelpijn veroorzaken.

We beginnen meestal met borstelen bij de nek met een kam om vuil los te maken. Borstel altijd met de groeirichting van het haar mee. We gaan over het hele lichaam van het paard met een stijve kam, behalve bij het hoofd en de onderbenen, waar het een beetje gevoelig is.

Dit proces maakt vuil en dode huid los en brengt het naar de oppervlakte. We volgen de curryborstel met een zachte borstel om alle achtergebleven curryborstel te verwijderen; op dit moment nemen we ook het hoofd en de onderbenen van het paard mee.

Na het borstelen vegen we met een spons tussen de benen van het paard en maken we de schede schoon. Daarna controleren we elke voet en maken we de hoeven schoon met een pikhouweel.

Het is ook essentieel om de manen en de staart van het paard te ontwarren om ernstige klitproblemen voor te zijn en het haar te helpen groeien. Als de manen en de staart worden verwaarloosd, gaan ze klitten en knopen, waardoor ze moeilijk recht te trekken zijn, en je meestal haar breekt en uittrekt of de knopen eruit moet knippen.

Omdat besmettingen zich snel verspreiden in een stal, wassen we onze verzorgingsproducten tussen de verschillende toepassingen en proberen we voor elk paard een aparte set paardenborstels te hebben.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl