TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste natvoer voor honden

0
(0)

In dit artikel bespreken we de 5 beste natvoer voor honden.
Het natvoer van uw hond kan een geweldige aanvulling zijn op de dagelijkse voeding van uw trouwe viervoeter. Honden vinden blikvoer niet alleen heerlijk, het biedt u ook andere voordelen. Daarom hebben we deze blog geschreven, waar je alles vindt wat je moet weten over het geven van natvoer aan je hond. Lees verder voor een handige koopgids en een aantal veelgestelde vragen. 

 

Lijst met 5 beste netvoer voor honden

Bonzo – Vitafit Multipack Natvoer Rund, Kip en Lam

Bonzo VitaFit: Voor een energieke hond! Bonzo VitaFit ondersteunt de gezondheid van uw hond. Bonzo’s voeding ondersteunt de ogen, zorgt voor een stralende en gezonde huid en bevat hoogwaardige ingrediënten voor een gezonde spijsvertering.

Lekkere, complete en uitgebalanceerde natte maaltijden in een handig zakje van 100 g met de volgende smaken:

  • Gelei met Rundvlees en Wortelen
  • Kip en erwten in gelei
  • Lam en boontjes in gelei


Edgar & Cooper – Netvoer voor puppy’s

Goed eten is goed voor lichaam en geest. Niets is lekkerder dan heerlijk vers vlees in combinatie met groenten en fruit. Zeker als het gemaakt is uit liefde voor de natuur. Maar: Vaak wordt het voer voor huisdieren overbewerkt en in plastic verpakt. We hebben er genoeg van. Jij ook? Geef dan je lieveling Edgard & Cooper: echt heerlijke traktaties voor honden en katten die goed zijn voor jou, je viervoeters en onze planeet.

Eend Kip Met Broccoli En Wortelen

Dit graanvrije recept bevat heerlijke eend en kip en is ontworpen voor de groei van puppy’s. Het is rijk aan hoogwaardige eiwitten die helpen bij het opbouwen van spieren en het ondersteunen van het immuunsysteem. Als bonus verhogen we de voedingswaarde met extra voedzaam vlees zoals hart en lever. Al onze recepten bevatten supergezonde combinaties van groenten en fruit. Gebruik voor de rest heerlijke kruiden en planten. We koken dit heerlijke mengsel langzaam: zodat al het goede goed bewaard blijft.

Pedigree – Adult Vlees en Gevogelte in Saus

Dit pakket bevat 4 dozen van 12 zakjes saus, smaken:

  • 12x rundvlees en lever
  • 12x kalkoen
  • 12x kip
  • 12x rund en lam

Elk ingrediënt in onze Pedigree Vital Adult natvoer is zorgvuldig geselecteerd om volwassen honden te voorzien van 100% complete en uitgebalanceerde voeding – bij elke maaltijd.

Ondersteun de vier basisbehoeften van uw hond

Elke hond heeft vier universele basisbehoeften: een gezonde huid en vacht, een sterk immuunsysteem, een vlotte spijsvertering en een sterk gezond gebit. Helaas komen volgens dierenartsen de meeste gezondheidsproblemen bij honden ook het meest voor bij deze basisbehoeften. Daarom is het productassortiment Vital Protection van Pedigree wetenschappelijk ontworpen om aan deze behoeften te voldoen.

Vereist 1 – Sterke en gezonde tanden

Honden doen alles met hun tanden. Daarom is het van cruciaal belang om uw tanden en tandvlees gezond te houden. De speciaal ontworpen textuur van onze producten helpt hem zijn tanden schoon te houden.

Behoefte 2 – Goede spijsvertering

Kibble bevat natuurlijke vezels die een gezonde voedselvertering bevorderen en hoogwaardige eiwitten die zacht zijn voor de maag van uw hond.

Nodig 3 – Gezonde huid en glanzende vacht

Onze recepten bevatten zink en zonnebloemolie, een natuurlijke bron van omega 6 om de huid en vacht van uw hond te voeden.

Vereist 4 – Sterk immuunsysteem

Maaltijden zijn rijk aan vitamine E en mineralen om een sterk immuunsysteem te ondersteunen.

Royal Canin – Hypoallergenic blikvoer

Is het u opgevallen dat uw hond vaak jeuk, huidinfecties of oorpijn heeft? Of maagklachten, zoals winderigheid, diarree of braken? Voedselallergieën kunnen de oorzaak zijn. Een voedselallergie ontstaat wanneer uw hond allergisch is voor een bepaald ingrediënt in zijn voeding. Hoewel voedselallergieën of -intoleranties zelden gevaarlijk zijn voor je harige vriend, kan het vervelend zijn. Hij zal ervoor lijden. Bij de behandeling van een voedselallergie zal uw dierenarts een speciale dieetvoeding voor uw hond voorschrijven, zoals Royal Canin hypoallergene voeding.


Smolke vers gestoomd mixdoos

Elke vers gestoomde rijstmixbox bevat twee maaltijden; Smølke Vers Gestoomde Kip, Smølke Vers Gestoomd Lam, Smølke Vers Gestoomde Vis, Smølke Vers Gestoomde Eend en Smølke Vers Gestoomd Wild Graanvrij.

 

Koopgids voor de beste natvoer voor honden

Het kiezen van het juiste natvoer voor honden gaat vaak gepaard met een zorgvuldige afweging van een aantal zaken. Deze soorten hondenvoer zijn niet goedkoop en als zodanig misschien niet echt een goed idee voor degenen wier primaire zorg is de kosten zo laag mogelijk te houden. In dat geval raden we je aan te kijken naar hondenbrokken (droog hondenvoer).

Op zoek naar het beste natvoer voor jouw hond? Let op de volgende factoren:

Samenstelling natvoer honden

De voedingssamenstelling van nat hondenvoer is een van de weinige dingen die u echt moet begrijpen, omdat het misschien niet zo goed is in vergelijking met droog hondenvoer. Als zodanig is het van essentieel belang om de unieke verschillen tussen droge brokken en nat hondenvoer te begrijpen, zelfs voordat we u helpen te bepalen waar u op moet letten bij de aanschaf van nat hondenvoer en hondenvoer in blik. Hopelijk bent u dan in staat om een meer betrouwbare beslissing te nemen over het soort nat hondenvoer dat u gaat kopen.

Natvoer of droogvoer?

De discussie tussen droog en nat hondenvoer is al aan de gang sinds fabrikanten van hondenvoer zijn begonnen met het ontleden van de anatomie van het ideale hondendieet. Aan de ene kant zijn er mensen die zeggen dat natvoer uit blik beter is, omdat het vocht bevat dat honden kan helpen gehydrateerd te blijven. Aan de andere kant zijn er degenen die zeggen dat droge brokjes beter zijn, hoofdzakelijk vanwege de grotere voedingswaarde per brokje. Het kiezen van de juiste voeding voor uw huisdier vereist inzicht in deze twee basistypen hondenvoer.

Droog hondenvoer

Voorstanders van droge brokken beweren dat droge brokken per gewicht meer voedingsstoffen bevatten dan natte hondenbrokken, omdat ze minder vocht bevatten dan natte brokken. Bijvoorbeeld, als je 100 gram droge brokken hebt die slechts 10% vocht bevatten, betekent dit dat de resterende 90% eigenlijk de droge stof ingrediënten zijn – eiwitten, vetten, en koolhydraten. Normaal gesproken bevat een droog brokje minimaal 30% eiwit en 15% vet, wat in ons voorbeeld goed is voor ten minste 45 gram. Dan blijft er nog 45 gram over om de resterende 90 gram voedingsstoffen te maken. Betekent dit dat de 45 gram eigenlijk koolhydraten zijn? Of zijn het vulstoffen?

Het goede is dat het gehalte aan macronutriënten altijd wordt uitgedrukt in het minimum voor zowel eiwit als vet en het maximum voor vocht en vezels. Maar het geven van limieten geeft je geen echt cijfer om mee te werken.

Toch heeft droog hondenvoer heel wat voordelen. Het is voordeliger en veel handiger om aan honden te geven omdat het niet zo snel bederft. U kunt ‘s morgens een kopje in de voerbak van uw hond gieten en er toch zeker van zijn dat het niet bedorven zal zijn als u thuiskomt van uw werk. De vrij harde en ruwe textuur van de brokjes dient ook als tandenborstel voor uw hond om zijn gebit en mondhygiëne te helpen verbeteren.

Het nadeel is dat u uw huisdier niet voldoende kunt hydrateren. Dit hoeft niet echt een probleem te zijn, vooral als u uw hond kunt laten drinken uit zijn waterbak of zelfs uit zijn fontein.

Nat hondenvoer

Het grootste probleem met nat hondenvoer is dat het te veel vocht bevat, waardoor de voedingswaarde over het algemeen lager is dan die van droog hondenvoer. In ons voorbeeld van een 100-grams bereiding, veronderstellen we dat het vochtgehalte 80% is. Dit betekent in wezen dat uw hond slechts 20% van het voer overhoudt voor wat betreft de voedingsstoffen. Dat is de reden waarom als je goed gaat kijken naar onze lijst van de 10 beste natte hondenvoeders in 2017, je zult merken dat de minimale hoeveelheid eiwitten tussen de 8 en 11 procent ligt, met uitzondering van Purina’s Moist & Meaty Burger met 18 procent. Toch is dit nog ver verwijderd van de minimale 30% eiwit in droog hondenvoer.

Bovendien is vochtig hondenvoer per definitie duurder dan droge brokken, omdat het een technischer proces vergt. Bovendien bederven ze gemakkelijk. Als ze eenmaal bedorven zijn, kunt u ze niet meer aan uw hond geven, waardoor de kosten nog verder oplopen.

Dit wil niet zeggen dat nat hondenvoer slecht is voor honden. Integendeel, deze voeders zijn zeer nuttig voor honden die niet te veel drinken en voor honden die ziek of verzwakt zijn, of herstellende van een ziekte, verwonding of zelfs bevalling. Het is ook uitzonderlijk voor senior honden wiens smaakpapillen en reukzin al verminderd kunnen zijn. Door ze vochtig hondenvoer te geven, kunnen ze veel beter eten, omdat dit soort voer veel smakelijker en lekkerder is dan droge brokjes. Ze bootsen het voedsel na dat wij eten. Geen wonder dat hondjes er dol op zijn.

Aangezien zowel droge brokjes als natvoer hun voor- en nadelen hebben, is het niet ongewoon dat huisdiereigenaren de twee combineren. Het rijke vochtgehalte en de voorbeeldige smaak van natvoer gaan goed samen met de nutriëntenrijke, zij het flauwe samenstelling van droge brokken. Door de twee te combineren geeft u uw huisdier het beste van twee werelden.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van natvoer voor honden

In het geval dat u op zoek bent naar uw eigen vochtige hondenvoeding om aan uw huisdier te geven, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten.

Dierlijk eiwit als eerste ingrediënt

Het eerste ingrediënt moet altijd dierlijk eiwit zijn. In feite moet je de eerste 5 ingrediënten lezen om er zeker van te zijn dat de eiwitbron afkomstig is van een specifiek dier. Kies niet voor producten met alleen het label ‘vlees’, want dan weet je niet welk dier is gebruikt. Kies voor producten met zeer duidelijke dierlijke labels zoals ‘rundvlees’ en ‘kip’.

Gegarandeerde analyse van ingrediënten

Hoewel dit slechts een zeer ruwe schatting is van de voedingsstofsamenstelling van het hondenvoer, zou het u een idee moeten geven van de hoeveelheid eiwitten, vetten, vezels en vocht die u aan uw huisdier geeft. Ga altijd voor een hoger minimaal ruw eiwitgehalte.

Toevoeging van groenten en volle granen

Dit zijn uitstekende bronnen van vitaminen en mineralen, terwijl volle granen energie leveren voor uw huisdier, evenals bepaalde essentiële aminozuren die kunnen helpen bij het vergroten van die in dierlijke eiwitten.

Geen kunstmatige ingrediënten

Je moet echt geen producten geven die vol zitten met kunstmatige ingrediënten en andere schadelijke chemische stoffen die meestal worden toegevoegd om smaak en kleur toe te voegen, en zelfs om de houdbaarheid van het product te verlengen. Hoewel je misschien denkt dat een kleine dosis oké is, kunnen deze toch een bedreiging vormen voor de gezondheid van je huisdier.
Nat hondenvoer biedt uw huisdier een uitzonderlijke hoeveelheid vocht in een samenstelling die qua smaak en consistentie sterk lijkt op die van mensenvoer. Hoewel ze duurder zijn dan droge brokken, worden ze toch gewaardeerd bij bepaalde soorten honden die meer baat hebben bij een vochtrijke en heerlijke hondenmaaltijd. Omdat ze echter minder voedingsstoffen bevatten dan droge brokken, kan het raadzaam zijn meer vochtig hondenvoer te geven, zo niet het te mengen met droge brokken. In ieder geval kan nat hondenvoer zeer waardevol zijn omdat het het soort voedsel nabootst dat hun menselijke meesters eten.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van netvoer voor je hond?

Zowel droog- als natvoer kan uw hond voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen. De juiste keuze voor je trouwe viervoeter is vooral een kwestie van smaak. Uiteraard hebben beide opties hun voor- en nadelen. Terwijl droogvoer vooral overtuigt vanwege de prijs, netheid en bruikbaarheid, zijn de voordelen van natvoer meer een kwestie van hondensmaak. Als ze de keuze krijgen, zullen de meeste viervoeters waarschijnlijk kiezen voor natvoer. Natvoer heeft een sterkere geur en smaak en smaakt daarom voor de meeste honden beter. Een ander voordeel van natvoer voor honden is het hoge watergehalte: omdat honden al veel vocht opnemen via natvoer, is het vaak gemakkelijker om aan de mobiliteitsbehoeften van de hond te voldoen.

Daarom wordt nat hondenvoer speciaal aanbevolen voor honden die zelden water drinken. 

Hoe vaak geeft u uw hond natvoer?

De frequentie van het voeren van uw hond natvoer verschilt per hondenras, leeftijd en zelfs merk. Elk merk heeft zijn eigen omschrijving. Dit kan zowel natvoer als droogvoer zijn, zodat u uw hond elke dag natvoer kunt geven. De hoeveelheid verschilt per merk en staat meestal op de achterkant van de verpakking.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl