TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste longeerzweep

0
(0)

Op zoek naar een longeerzweep voor je paard? Wij hebben de beste longeerzwepen met elkaar vergeleken, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken. Train je paard met een goede longeerzweep en je zult merken dat hij sneller leert en meer geniet. Wij hebben voor je onderzocht wat de vijf beste longeerzwepen zijn. Lees dus snel verder.

Lijst met 5 beste longeerzwepen

Waldhausen Boogzweep van Fiberglas

De Waldhausen boogzweep bestaat uit glasvezeltwijnen die zijn gecoat met lak, en een handvat. De lengte is 160 cm lang en de lengte van het touw is 80 cm. Je kunt het gebruiken om je paard te sturen tijdens het draven of longeren. Deze zweep is veel gemakkelijker te gebruiken vanwege de lus. Je kunt je paard er ook veel makkelijker mee trainen. Door een boog te gebruiken om je paard te trainen, gaat de training heel snel voorbij. Het is ook niet moeilijk om te doen. Deze longeerzweep is zeer betaalbaar en uitermate duurzaam te noemen, niet voor niets staat hij daarom op onze eerste plaats.

Excellent Longeerzweep 180cm

Deze fiberglas zweep is 180 centimeter lang. Het is gemaakt van gevlochten nylon dat in een lus uit één stuk om de zweep zit. Het is een zweep die gebruikt kan worden om paarden te trainen. Het kan lastig zijn om de juiste uitrusting voor het longeren te vinden, maar het is belangrijk dat je in iets goeds investeert. Deze zweep biedt kwaliteit voor een betaalbare prijs. Deze zweep is makkelijk in gebruik door zijn lengte, niet te vergeten, hij is ook nog eens goedkoop en sterk. Hierdoor gaat deze zweep lang mee.

Busse Longeerhulp

De Busse Longeerhulp Hulpteugel is gemaakt van zacht rondom rond gesponnen katoenen ronde koord. Dit maakt het om te longeren met voorwaarts-achterwaartse strekhouding zonder dat er een longeersingel hoeft gebruikt te worden. Dit is aanzienlijk comfortabeler voor je paard.

€45,10
Momenteel uitverkocht
Bol.com

Kerbl Deelbare Longeerzweep 

Deze longeerzweep van het merk Kerbl is deelbaar (verstelbaar in lengte) en is uitgevoerd met een rubber handvat. De lijn is gemaakt van fiber glas dat met nylon is omvlochten.

Om goed te kunnen longeren heb je de ene keer een longeerzweep nodig die lang is en de andere keer een die wat korter is. Het kan echter moeilijk zijn om precies te weten welke lengte je nodig hebt, dan is het handig om een deelbare zweep te hebben. De Kerbl Longeerzweep is flexibel en kan worden verdeeld in verschillende lengtes, tot wel 180 cm lengte. Het is ontzettend fijn dat deze trainingszweep dat mogelijk maakt.

QHP Eczeemdeken 185 Zebra

De QHP Longeerzweep is onmisbaar bij het trainen met je paard. De longeerzweep is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder een roze uitvoering. De zweep is ook in te delen, wat het makkelijk maakt om het in een kast of lade op te bergen. De buitenkant van de trainingszweep is gemaakt van polyester en de binnenkant is vervaardigd van glasvezel.

Veelgestelde vragen

Hoe vind je de juiste longeerzweep?

Het is gemakkelijk om een longeerzweep van goede kwaliteit te vinden, omdat er maar een paar bedrijven zijn die zich erin hebben gespecialiseerd. Het is belangrijk om te beslissen wat je nodig hebt voor jouw geschikte longeerzweep. Wil je dat het een bepaalde maat of lengte zijn? Moet hij een boog bevatten? Moet hij deelbaar zijn? Allemaal zaken waar je naar kunt kijken. Je kunt daarnaast natuurlijk advies inwinnen bij mensen op de manege.

Wat is longeren?

Je kunt je paard trainen door te longeren, daarbij gebruik je een lange lijn, die we binnen de paardensport een longeerband noemen. Het is vaak een sterke, platte lijn met redelijk wat lengte. Deze lijn maak je vast aan het hoofdstel of halster van je paard. Daarna ga je midden in de longeerbak staan en laat je je paard in gelijke cirkels lopen. Hiermee kan je het paard sturen welke richting en snelheid hij loopt of draaft. Maar dat is niet alles, je kunt je paard op deze manier namelijk ook op een veilige manier commando’s leren, corrigeren op loopstijl en gewoon lekker laten bewegen.

Zijn er verschillende soorten longeerzwepen verkrijgbaar?

Jazeker, er zijn verschillende soorten longeerzwepen te koop via verschillende aanbieders. Een voorbeeld hiervan zijn de hele lange longeerzwepen die uitermate geschikt zijn om je paard vanaf een relatief grote afstand te trainen. Hierdoor ontstaat er wat meer rust tussen jou en je paard en kan hij zich meer focussen op de training. Daarnast zijn er ook deelbare longeerzwepen te vinden. Met dit type longeerzweep kan je de lengte aanpassen naar gelang je daar behoefte aan hebt. Een ander verschil waarop je zwepen kunt uitzoeken is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn, zo zijn er leren longeerzwepen, maar ook die gemaakt zijn van fiberglas of nylon. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl