TopDierenwinkels

Deel op:

7x Beste landschildpadden terrarium

5
(3)
Kies het mooiste en beste landschildpadden terrarium voor jouw toffe schildpad! Wij hebben voor je onderzocht wat de beste zeven zijn!

Lijst met 5 beste schildpaddenterraria

Giganterra Terrarium 40x40x30cm

Giganterra Terrarium 100x50x50cm

Ferplast schildpad terrarium haiti 50 grijs

Ferplast schildpad terrarium jamaica 60 grijs

Ferplast schildpad terrarium jamaica 80 grijs

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een landschildpad en een waterschildpad?

Landschildpadden leven volledig op het land, terwijl zeeschildpadden volledig in het water leven – ze komen alleen aan land om eieren te leggen. Zeeschildpadden brengen tijd door in het water en op het land.

Zet nooit een landschildpadje in een aquarium! Want ze kunnen niet zwemmen. Andersom gaat dit ook op voor de meeste waterschildpadden.

Zijn landschildpadden koudbloedig?

Jazeker! Schildpadden zijn net als alle andere reptielen koudbloedig of meer specifiek ectotherm; ze kunnen zelf geen lichaamswarmte produceren. Dit is de reden dat vrijwel alle soorten in koude gebieden niet kunnen overleven en de meeste schildpadden in subtropische tot tropische gebieden voorkomen.

Als je ervoor kiest een (land)schildpad als huisdier te nemen moet je er dus rekening meehouden dat ze niet zonder warmtelamp kunnen leven. In het schildpad terrarium dient een plekje ingericht te worden waar een warmtelamp schijnt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 3

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.