TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste krabton voor jouw kat

0
(0)

Voor katten is het erg belangrijk dat ze regelmatig hun nagels onderhouden. Katten doen dit ook graag aan je bank of stoel, maar dat is natuurlijk iets wat jij het liefst wilt voorkomen. Kies daarom voor een krabton. Je kat kan hier zonder zorgen heerlijk zijn nagels aan krabben en tegelijkertijd is het een plek waar hij comfortabel kan rusten en slapen. Bij de keuze voor de juiste krabton zijn er een aantal dingen belangrijk. Zo moet je rekening houden met het formaat, het materiaal, de kleur en het merk. In dit artikel bespreken we onze top 5 van beste krabtonnen. Krabton kopen, wij vertellen je precies waar je op moet letten bij de aankoop en we beantwoorden je veelgestelde vragen.

Lijst met 5 beste krabton voor een kat

Adori Sheila Krabton – Beige – 32.5 x 70 cm

Katten vinden het heerlijk om een stevige krabton te gebruiken om hun nagels te scherpen. Heb je geen krabpaal of -ton in je huis, dan zullen ze snel gebruik gaan maken van je meubels om hun nagels te onderhouden. Je wilt natuurlijk je bank zo lang mogelijk mooi houden, dus kies daarom voor een kwaliteit krabton. De Adori Sheila Krabton heeft een afmeting van 32 bij 70 centimeter. De mooie beige kleur zal naadloos aansluiten bij de rest van je interieur. De buitenkant van de ton is gemaakt van een robuust sisaltouw met een groot kraboppervlak waar katten goed hun nagels aan kunnen krabben en plezier aan kunnen beleven. Verder heeft de Adori Sheila Krabton drie openingen waar je kat in kan kruipen. In de ton bevinden zich twee slaapplekken en een hangend muisje waar je huisdier mee kan spelen. Aan de bovenkant van de Adori Sheila Krabton vind je een zacht oppervlak waar je kat lekker kan slapen of rusten.

Adori Krabton Nicole – Lichtgrijs – 35 x 35 x 100 cm

Een krabton is erg belangrijk voor je kat. Ten eerste kan je kat zijn leefgebied afbakenen, ten tweede kan je kat zijn stress of spanning kwijt en ten derde is het erg belangrijk voor de nagels van je kat. Verder gebruiken katten ook vaak hun krabpaal of krabton op zich lekker te rekken en te strekken. Ben je op zoek naar een mooie kwaliteits krabton? Dan is de Adori Krabton Nicole in lichtgrijs echt iets voor jou! Deze krabton heeft een afmeting van 35 bij 35 bij 100 centimeter en biedt urenlang krabplezier voor je kat. Deze krabton heeft in tegenstelling tot veel andere tonnen een rechthoekige vorm. Hierdoor zal deze Adori Krabton een moderne en strakke toevoeging zijn voor je interieur. Verder heeft de krabton diverse openingen waar je kat in kan kruipen om zich even terug te trekken en te rusten. Aan de bovenkant kan je kat ook een heerlijk dutje doen in het zachte pluche materiaal.

Furnibella- Kattenboom krabton kattenmeubel met holte matten, kattenspeelhuis hout, kattenhuis klimboom, krabpaal activiteitsboom 69x39x 80,5 cm

Op zoek naar een gezellige krabton met veel holtes en klimmogelijkheden? Kies dan voor de Furnibella Kattenboom. Deze stabiele constructie is gemaakt van kwalitatief hoogwaardig hout. Dankzij dit robuuste materiaal zal de krabton een lange tijd meegaan. Verder heeft de krabton een verdikte basis, waardoor je kat veilig naar beneden kan springen. De grote krabton is omwikkeld met natuurlijk sisal waar katten fijn hun nagels aan kunnen scherpen. Deze Furnibella Kattenboom heeft een gezellige hol een breed platform en een ligbed. Kortom: genoeg plekjes waar je kat zich terug kan trekken en lekker kan slapen, rusten en ontspannen. Dankzij de natuurlijk afwerking van deze krabton, zal het naadloos aansluiten bij je interieur. Het gladde oppervlakte van de krabton zorgt ervoor dat je het eenvoudig kunt reinigen.

Petrebels Superdome 120 Krabton voor katten – Cappuccino – 49 x 49 x 120 cm

De Petrebels Superdome Krabton heeft alles waar katten van houden. De middelgrote krabton heeft diverse etages waar meerdere katten zich op kunnen vermaken. Verder is het voorzien van luxe zachte kussens, een stevige bodemplaat en een dik speeltouw. Boven op de krabton is er een fijne loungeplek waar je kat lekker kan slapen en rusten. Deze Petrebels Superdome 120 Krabton is eenvoudig te reinigen, vanwege de wasbare losse kussens. De krabton heeft een zachte cappuccino kleur die prachtig zal aansluiten bij je interieur. Of je nu een jonge, oude, kleine of grote kat hebt, van deze aankoop zul je niet snel spijt krijgen!

Boon Krabpaal Klimmeubel 2-Gaats Creme/ taupe

Op zoek naar een mooie krabton voor je kat of katten? Kies dan voor de Boon Krabpaal in creme. Deze stoere krabton heeft 2 gaten naar comfortabele slaapplaatsen waar je kat kan rusten en slapen. Aan de bovenkant van de ton bevindt zich ook een plek waar je kat lekker kan slapen op het pluche kussen. De buitenkant van het klimmeubels is bedekt van sisal. Dit materiaal is uiterst geschikt voor katten om hun nagels aan te scherpen. De Boon krabton heeft een zachte crème en taupe kleur die mooi zullen aansluiten in elk interieur. De ton heeft een afmeting van 42 x 42 x 76 centimeter.

Koopgids voor de beste krabton voor een kat

Katten hebben van nature de behoefte om regelmatig hun nagels te scherpen. Dit zullen ze vaak doen aan je bank of mooie fauteuil. Om ervoor te zorgen dat niet al je meubels geruïneerd worden, kan het verstandig zijn om een krabton aan te schaffen voor je huisdier. Aan de ton kan de kat gerust zijn nagels scherpen. Verder heeft de ton vaak diverse plekjes waar je kat kan rusten en slapen. Er zijn veel verschillende soorten krabtonnen verkrijgbaar in diverse soorten, maten, kleuren en materialen, maar wat is nu de beste krabton? Hieronder leggen we je verder uit op welke dingen je moet letten als je een krabton gaat kopen.

Verschil krabton en krabpaal

Katten hebben de behoefte om regelmatig hun nagels te scherpen. Het is daarom belangrijk om een krabpaal of krabton voor je huisdier aan te schaffen. Maar wat is nu precies het verschil? Beide bieden de gelegenheid voor katten om hun nagels te scherpen en beide zijn ook voorzien van een comfortabel plekje om te liggen. Het is verder volledig afhankelijk van je eigen smaak. Een krabton heeft het voordeel dat je kat minder hoog hoeft te klimmen. Is je kat geen klimmer, dan kun je beter kiezen voor een krabton.

Aantal katten

Bij je zoektocht naar de beste krabton is het ook van belang om rekening te houden met het aantal katten dat gebruik gaat maken van de krabton. Heb je twee of meerdere katten, dan is het verstandig om te kiezen voor een grotere krabton die voorzien is van meerdere ligplekjes. Gelukkig zijn de meeste krabtonnen voorzien van meerdere plekjes en holletjes.

Formaat krabton

Wanneer je op zoek gaat naar de beste krabton voor je kat is het belangrijk om op het formaat van de ton te letten. De krabton moet tenslotte groot genoeg zijn voor je kat. Een kat rekt en strekt het liefste tijdens het scherpen van de nagels en daarom moet de krabton hoog genoeg zijn. Verder biedt de krabton vaak comfortabele plekjes voor je kat om in te liggen. Ook deze plekjes moeten groot genoeg zijn voor je kat. Gelukkig komen krabtonnen in diverse maten. Vaak wordt dit aangegeven in S,M,L of XL, maar check ook altijd even de exacte afmetingen van het product.

Materiaal krabton

Voor de meeste krabtonnen wordt er gebruik gemaakt van het materiaal sisal. Dit is een natuurlijk materiaal waar katten goed hun nagels aan kunnen scherpen. Verder worden er vaak diverse soorten zachte materialen gebruikt aan de binnenkant van de krabton.

Stabiliteit krabton

Zeker als je meerdere katten hebt, wordt de ton vaak ook als een plek gebruikt om te spelen. Het is daarbij erg belangrijk dat de krabton stabiel genoeg is voor je katten. Kies daarom voor een krabton met genoeg stabiliteit. Je wilt natuurlijk niet de de ton omvalt als je katten wild aan het spelen zijn. Of de ton stabiel is, ligt aan de vorm van de ton, het gewicht en aan het materiaal. Ten slotte ligt dit natuurlijk ook aan de plek waar je de krabton plaatst. Zorg ervoor dat je het altijd op een platte ondergrond ligt en altijd op de grond.

Voldoende slaapplekken in de krabton

Een krabton wordt niet alleen gebruikt om nagels aan te scherpen, maar een krabton is vaak ook voorzien van verschillende slaap- en rustplekjes. Vaak heeft een krabton meerdere openingen naar slaapplekjes in de ton en daarnaast bevindt zich aan de bovenkant van de ton ook een zacht kussen waar je kat op kan rusten. Voor katten is het belangrijk om zich regelmatig terug te trekken en genoeg rust en slaap te pakken. In de ton heeft je kat echt een plekje voor zichzelf waar hij niet gestoord kan worden. Heb je meerdere katten? Kies dan voor een krabton met meer dan genoeg slaapplekken.

Design van krabton

Het zal je kat waarschijnlijk niet zoveel uitmaken, maar ook het design van de krabton is belangrijk. Als baasje wil je natuurlijk een krabton die enigszins bij je interieur aansluit. Er zijn krabtonnen verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuren. Kies voor een krabton die mooi zal aansluiten in je interieur.

Reviews van andere mensen

Tijdens je zoektocht naar de beste krabton is het ook belangrijk om rekening te houden met de mening van anderen. Vaak kun je onder de beschrijving van een product aflezen van andere kopers van het product vinden. Wat vinden zij de voor- en nadelen van de krabton en zouden zij het anderen aanraden? Lees de reviews en vermijd producten met lage score en hele slechte recensies.

Prijs van de katten krabton

Als laatste is het natuurlijk altijd belangrijk om ook op de prijs te letten van het product. Kies voor kwaliteit en ga voor een krabton die een lage tijd mee zal gaan. De kwaliteit is vaak af te lezen van de prijs, maar dit is zeker niet altijd het geval. Er zijn katten krabtonnen verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. De prijs van een krabton begint zo’n vanaf €25,- en kan oplopen tot ongeveer €1000,-. De prijs is afhankelijk van de grootte van de krabton, de verschillende functies, het materiaal en het merk.

Veelgestelde vragen

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kat niet zijn nagels aan de bank scherpt?

Voor katten is het belangrijk dat ze regelmatig hun nagels kunnen scherpen. Katten zullen hiervoor snel naar de bank grijpen. Je wilt niet dat je meubels geruïneerd worden, dus een krabton kan hierbij de perfecte uitkomst bieden. Maakt je kat aanstalten om zijn nagels te scherpen aan de bank? Verplaats dan direct de krabton naar de kat. Om de krabton aantrekkelijker te maken, kan het helpen om Catnip te spuiten op de ton.

Wat is het verschil tussen een krabpaal en een krabton?

Een krabpaal is vaak een stukje hoger dan een krabton. Is je kat een klimmer, dan is het aan te raden om voor een krabpaal te kiezen. Houd je kat meer van dutjes doen, dan is een krabton een uitstekende keuze. Heb je meerdere katten, dan is een krabton zeker aan te raden. Je katten hebben hierdoor meer dan genoeg plek om hun nagels aan te scherpen, te spelen en te slapen.

Hoe lang gaat een katten krabton mee?

Hoe lang een krabton precies meegaat ligt aan een aantal factoren. Dit is namelijk afhankelijk of er meerdere katten gebruik maken van de krabton, de kwaliteit van de krabton en hoe ermee gespeeld wordt. Heb je katten die ruw met de ton spelen en elke dag flink hun nagels scherpen, dan zul je na een aantal jaar wellicht een nieuwe krabton moeten kopen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemmen telling: 0

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl