TopDierenwinkels

Deel op:

7x Beste konijnenren

5
(1)

Om je konijn toch wat meer vrijheid te geven kan je een konijnenren kopen. Wij hebben onderzocht wat de beste konijnenrennen zijn.

Lijst met 5 beste konijnenrennen

TecTake – konijnenren met zonnescherm zwart

Adori Konijnenren – Grijs – 60 x 60 x 60 cm

Metalen Kooi voor Cavia – Hok voor Konijn of Puppy – Ren

SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren

Boon Knaagdieren- & Konijnenren

Veelgestelde vragen

Wat is een konijnenren en waarom zou je er een kopen?

Het is de plaats waar jouw konijnen eten, slapen en een groot deel van hun “binnen”-tijd doorbrengen. Een ren is de buiten bewegingsruimte van uw konijn. In het ideale geval staan het hok en de ren met elkaar in verbinding, zodat jouw konijnen de hele dag door toegang hebben tot hun buitenruimte.

Welk gaas gebruik ik voor een konijnenren?

De keuze van het verkeerde gaas kan je konijn schade berokkenen. Het kiezen van het juiste gaas voor het verblijf van jouw konijn kan moeilijk zijn. Het is van cruciaal belang dat je het juiste materiaal kiest. Wanneer je een konijnenren bouwt, vermijd dan het gebruik van kippengaas, aangezien dit gemakkelijk door te bijten is.

Vierkant gaas met een duurzame draad wordt aanbevolen. De dikte van de draad wordt bepaald door de grootte van het gaas. Hoe dikker de draad, hoe groter de maas. Er kan ook gebruik worden gemaakt van stevig volièregaas of nertsengaas.

De ideale draaddikte voor konijnenafrasteringen is ongeveer 1,45 mm. Het konijn kan er niet doorheen kauwen, en roofdieren worden buiten gehouden.

Hoe hoog moet een konijnenren zijn?

Het spreekt voor zich dat u niet wilt dat uw konijn eruit komt. Het hangt ervan af hoe actief het konijn is en hoe hoog hij of zij kan springen, maar een hoogte van minstens 60 cm is doorgaans voldoende.

In het geval je te maken hebt met een echte acrobaat kan je ervoor kiezen de bovenkant te bedekken met een gaaspaneel.

Hoe kan ik zelf een konijnenren maken?

Een groot aantal instructiefilms en tekeningen zijn gratis online te vinden met daarin instructies en tips voor het zelf maken van een konijnenren.

Als je met hout gaat werken is het in ieder geval belangrijk om voldoende houten balken en het gaas in te slaan. Zaag de balken op de gewenste lengte en zet het frame met schroeven in elkaar. Sommige knaagdieren, met name ratten, knagen graag aan hout, wat zonde zou zijn van al jouw harde werk.

Houd rekening met de plaatsing van een deur bij het maken van de constructie.

Welke planten kun je in een konijnenren plaatsen?

Een wild konijn weet giftige planten te vermijden. Tamme konijnen zijn deze gave echter verleerd.

We kunnen deze lijst lang maken als we het over eetbare planten hebben, maar we hebben hieronder een kort overzicht gemaakt van enkele van de mogelijkheden.

  • Zonnehoed/Echinacea
  • Broccoli
  • Andijvie
  • Aardbeiplanten
  • Dille
  • Salie
  • Citroenmelisse
  • Kamille
  • Munt
  • Goudsbloem

Konijnen genieten natuurlijk van een grote verscheidenheid aan voedsel en het is van cruciaal belang dat zij altijd toegang hebben tot hooi. Ze reinigen en slijpen hun tandjes wanneer ze hooi eten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl