TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste koelmat hond

5
(1)

 Wanneer het warmer wordt zoeken honden verkoeling in de schaduw en beginnen ze meer te transiperen. Honden kunnen alleen niet goed zweten via hun huid en gebruiken hiervoor vooral hun tong. Op warme dagen kan je trouwe viervoeter het dus knap zwaar hebben met de hitte. Gelukkig zijn hier oplossingen voor bedacht. Natuurlijk kan je zorgen voor meer schaduw door de juiste zonwering aan te brengen of verkoeling bieden met een ventilator. Er is echter nog een veel betere oplossing, namelijk een koelmat hond. Op die mat kan je hond liggen en lekker verkoeling vinden. 

Per hondenkoelmat leggen we je uit wat ze uniek maakt, wat de eigenschappen zijn en voor welke honden ze geschikt zijn.

 

Onze review per koelmat hond

Bij al onze productonderzoeken houden we rekening met een aantal factoren. Aandacht voor prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, en beoordelingen van andere mensen zijn maar een paar voorbeelden.

Wij geloven dat we je op basis van deze overwegingen de beste aanbevelingen kunnen aanbieden.

Goed om te weten: De volgende koelmatten zijn verkrijgbaar in een reeks maten en kleuren. Kies “Bekijk beschikbaarheid” om te bepalen welk product geschikt is voor je hond.

All For Paws Chill Out Koelmat 110x70cm

De Chill Out Always Cool Dog Mat is een koelmat die perfect is voor honden die het snel warm krijgen. Het kan 3-4 uur tot 15° koeler blijven dan de omgevingstemperatuur en is verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

Cool Dog Koelmat 24/7 – 90x60cm

Je kunt je hond helpen af te koelen door een verkoelingsmat van Coolpets te gebruiken. Deze mat wordt geactiveerd door de druk en beweging van de poten van jouw huisdier, waardoor ze afkoelen terwijl ze slapen of rusten. Verkrijgbaar in drie verschillende maten.

Trixie Cooling Mat – 90x50cm

Als het buiten warm is, is het belangrijk dat je hond koel blijft. Dit doe je door hem de Trixie Koelmat te geven om op te liggen. Het werkt door hem in contact te brengen met water of ijs en heeft geen extra water of elektriciteit nodig, wat de mat ook milieuvriendelijk maakt. Deze mat is ook gemaakt om duurzaam te zijn en is machinewasbaar.

Nobleza 40JUB Koelmat met koelgel – 50x90cm

De Nobleza koelmat met een vulling van een niet-giftige automatische koelgel, veilig voor mens en huisdier. Een groot voordeel ten opzichte van de meeste andere hondenkoelmatjes die steeds met water gevuld dienen te worden. Het is daarnaast niet nodig om de mat in de vriezer of koeling te leggen. De mat is geweldig voor situaties waar je jouw hond verkoeling wilt bieden. Na gebruik kan je de mat gemakkelijk schoonmaken met een beetje water besproeien en vervolgens borstelen of afnemen. De mat kan worden neergeklapt voor handig opbergen of als je hem mee wilt nemen. De koelmat kan worden gebruikt in kennels, manden of op de vloer. 

Afmetingen: Lengte: 90cm, Breedte: 50cm

Nobleza 40JUD Koelmat met koelgel – 50x40cm (kleinere hondenrassen)

Gelijk aan de Nobleza koelmat die we net besproken, maar dan speciaal gemaakt voor de kleinere hondenrassen.

Afmetingen: Lengte: 50cm, Breedte: 40cm

Veelgestelde vragen

Wat is een koelmat voor honden?

Honden zijn niet zoals mensen. Ze zweten alleen van hun voeten en koelen af door te hijgen. Op dagen dat het warm weer is, moeten honden op andere manieren afkoelen. Met een speciale hondenkoelmat kan je hond goed zijn warmte kwijt en voorkom je oververhitting. Doordat de hond op de mat is gaan liggen wordt zijn lichaamstemperatuur tot wel 10-15 graden verlaagd.

Hoe werkt een verkoelingsmat voor honden?

De koelmat wordt geactiveerd door de druk van het gewicht van jouw hond. Het biedt koele verlichting zonder dat ijs of koeling nodig is. In de vulling zit namelijk lekker koud kraanwater die het baasje er net in heeft gedaan. Na gebruik kan je het water er eenvoudig uit laten stromen en kan je de koelmat wassen. Vaak zijn ze geschikt voor de wasmachine op een lage wastemperatuur van 30c.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl