TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste kittenvoer

5
(2)

 

Heb je onlangs een kitten opgehaald bij de fokker of het asiel? Bij de aankoop of adoptie van een kitten komt veel kijken. Het is erg belangrijk dat je kitten speciaal voer krijgt. Kittens zijn actieve diertjes en ze groeien hard. Het juiste kittenvoer zorgt ervoor dat je kat gezond en energiek zal opgroeien. In speciaal kittenvoer zit voldoende voedingsstoffen en vlees en zo min mogelijk granen, groente en fruit. Het aanbod van kittenvoer is groot en uitgebreid en het kan soms lastig zijn om een juiste keuze te maken. Wat is nu het beste kittenvoer en waar moet je op letten bij de aankoop van voeding voor je kat? Hieronder vind je een lijstje met een top 5 van het beste kittenvoer. Lees snel verder voor een handige koopgids en een aantal veelgestelde vragen!

Lijst met 5 beste kittenvoer

Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje

Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje is het beste natvoer voor kittens. Het kuipje is klein en eenvoudig in gebruik. In het natvoer van Edgard & Cooper zit minstens 65% eiwitrijk vlees- Verder zijn er kruiden, rozenbottel, bosbessen, rozenblaadjes en bessen aan het voedsel toegevoegd voor een lekkere smaak. Het product is dus volledig graanvrij! In dit kittenvoer zitten Omega 3 vetzuren, waardoor je kitten een mooie gezonde vacht zal krijgen. Verder zit er ook Taurine in het voer wat zorgt voor scherp zicht en een gezond hart. De zachte structuur van het voedsel is ideaal voor kittens en je kat zal zeker genieten van de lekkere smaak van de verse kip en forel in het voer. Edgard & Cooper Kip & ASC-Forel Kuipje is geschikt voor jonge katten van 1 tot 12 maanden oud. 

Sam’s Field Cat Kitten

Sam´s Field Cat Kittenvoer is geschikt voor kittens van 1 tot 12 maanden oud. In het voer zit 48% kip en dit sluit aan bij de voedingsbehoefte van je kitten. Kip is een goed voedingsbron voor gezonde spieren en botopbouw van je kat. Verder zit er een klein beetje rijst, fruit, groenten en kruiden in. Er zitten verder geen tarwegluten in de voeding. Sam´s Field Cat Kitten bevat ook zalmolie, wat een natuurlijk bron van Omega 3 en 6 vetzuren is, wat zorgt voor een gezonde vacht van je kat. Het droogvoer bestaat uit kleine brokjes die je kitten na even kauwen eenvoudig kan eten. Het is belangrijk om je kitten regelmatig droogvoer te geven, omdat de harde brokjes belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het gebit en de spijsvertering van je kitten. 

MAC’s kittenvoer rund & gevogelte – superfood voor kitten 6 x 100g

MAC’s kittenvoer rund & gevogelte is het perfecte voer voor opgroeiende kittens. Het voer bestaat uit een hoog vlees gehalte van 99%. Het voer vormt een complete voeding voor jouw kleine kitten. Daarnaast zorgt het natvoer voor extra vochtopname. Het kittenvoer is volledig vrij van kunstmatig kleur- en aromastoffen en het bevat geen granen, soja, maïs of rijst. MAC’s kittenvoer bevat alle voedingsstoffen die je kitten dagelijks nodig heeft. Bovendien bevat het natvoer taurine wat goed is voor het hart, ogen en vacht van je kleine kat. Het is belangrijk om droog- en natvoer af te wisselen. Kittens drinken van nature weinig water, waardoor het belangrijk is extra vocht te geven door middel van natvoer. 

Whiskas Junior Katten Natvoer – Classic Selectie in saus – 48 x 100 gram

Kittens groeien snel en kunnen hier zeker wat hulp bij gebruiken. Geef je kitten daarom Whiskas Junior Katten Natvoer. Deze voeding is bedoeld voor kittens van 2 tot 12 maanden oud. De verpakking bestaat uit 48 handige maaltijdzakjes dat bestaat uit een maaltijd in een lekkere saus. De stukjes natvoer bevatten natuurlijke ingrediënten, mineralen en vitamines die je kitten alle energie en voedingsstoffen geeft om te groeien en te spelen. Whiskas Junior Katten Natover bevat de juiste hoeveelheid fosfor en calcium dat bij zal dragen aan een sterke ontwikkeling van de gewrichten en botten. Het multipak van Whiskas bevat 48 zakjes van 100 gram met verschillende vleessoorten als kip, rund, lam en konijn. Wissel de maaltijden af zodat jouw kitten niet snel uitgekeken zal raken. Het kittenvoer is speciaal ontworpen om makkelijk te eten en te verteren. Wissel het natvoer dagelijks af met droge brokjes. 

Lara junior kip 2KG

Op zoek naar smakelijk droogvoer voor je kleine kitten? Dan is Lara Junior Kip een uitstekende keuze. Dit droogvoer is een smakelijk voeding voor kleine groeiende kittens. De brokken bevatten alle voedingsstoffen die een jonge kat nodig heeft voor een optimale ontwikkelingen tijdens het eerste jaar van hun leven. Lara Junior Kip bestaat uit granen, vlees, dierlijke producten, plantaardige eiwitextracten, oliën en vetten, mineralen, gist en plantaardige bijproducten. Er zijn diverse vitamines bij de brokken gevoegd die je kitten nodig heeft voor sterke botten, gebit en een glanzende en gezonde vacht. De verpakking bestaat uit 2 kilogram aan kip brokken, wat betekent dat je er een lange tijd mee kunt doen. Bewaar de verpakking op een koele en droge plek en zorg dat er altijd drinkwater ter beschikking staat voor je kitten. 

Koopgids voor het beste kittenvoer

Voor je kitten wil je natuurlijk het allerbeste. Je wilt dat het katje gezond en energie opgroeit. Dit doe je door je kat het juiste voer te geven. Speciaal kittenvoer bevat de nodige voedingsstoffen die je kat nodig heeft voor zijn of haar opvoeding. Het aanbod van kittenvoer is uitgebreid en groot, waardoor het soms moeilijk is om de juiste keuze te maken? Let bij de aankoop van kittenvoer op de volgende dingen:

Textuur en grootte van de brokken

Het voer van je kitten moet passen bij het gebit van de kat. Kies voor voer met kleine brokken en een zachte textuur. Deze brokken kan je kitten met gemak eten. Droogvoer helpt bij de reiniging van het gebit en natvoer kan makkelijk gegeten worden. 

Graanvrij kittenvoer

Kittens kunnen last krijgen van spijsverteringsproblemen wat vaak veroorzaakt wordt door te grote hoeveelheden graag of gluten in hun voer. Kittens kunnen hierdoor last krijgen van overgeven en diarree. Het is daarom voor kittens extra belangrijk om te kiezen voor voer met zo min mogelijk granen. 

Natvoer en droogvoer

Net zoals bij volwassen katten heb je ook bij kittens de keuze uit natvoer en droogvoer. Het is het beste om nat- en droogvoer te combineren. Droogvoer is belangrijk voor de ontwikkeling en de reiniging van het gebit van je kat. Natvoer is smakelijk, makkelijk eetbaar en het zorgt ervoor dat je kat voldoende vocht binnen krijgt. 

Ervaringen andere kopers

Ben je online op zoek naar het beste kittenvoer? Kijk dan onder de productbeschrijving altijd naar de recensies van andere kopers. Hier kun je bijvoorbeeld lezen hoe andere kittens op de smaak van het voer reageren. Vermijd producten met lage scores of slechte reviews

Prijs kittenvoer 

Kittenvoer is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Daarnaast is er kittenvoer beschikbaar voor elk budget. Het is belangrijk om je kitten zowel droog- als natvoer te geven. Houd er rekening mee dat droogvoer een stuk goedkoper is dan natvoer. Droogvoer bestaat uit een een minder voedzame samenstelling. Het bestaat namelijk meer uit koolhydraten en minder uit vlees. Het is ook mogelijk om wat lauw water bij de brokjes te voegen. De prijs van kittenvoer begint vanaf zo’n €10,- en kan oplopen tot zo’n €50,-. De prijs is afhankelijk van het soort voer, het merk en de hoeveelheid van de verpakking. 

Plaatsing kittenvoer 

Het geven van droogvoer is een stuk gemakkelijk voor het baasje. Vul een schaaltje vol met brokjes. Het is aan de kitten om zelf te bepalen wanneer hij of zij honger heeft. Het geven van natvoer kun je het beste op bepaalde tijden geven. Dit zorgt ervoor dat je kitten een gezond gewicht behoudt. 

 

Gezond kittenvoer

Voor je kitten is het natuurlijk enorm belangrijk om gezond voedsel voor te schotelen. Maar hoe weet je of het gaat om gezond kittenvoer? Lees altijd de verpakking van het voer om precies te weten wat er in zit. Voor kittens is het erg belangrijk dat het hoofdingrediënt altijd vlees of vis is. Van origine zijn katten dol op jagen op muizen, vogels en klein wild. Ook hun spijsvertering is van nature goed in het verwerken van vlees, organen en spieren. Plantaardige ingrediënten zitten van nature niet in hun dieet en dit is dan ook niet vereist voor een gezond dieet. 

Ingrediënten

De voeding van je kitten moet bestaan uit de juiste ingrediënten. Deze ingrediënten kun je altijd teruglezen op de verpakking van het voer. Bovenaan het label vind je het hoofdingredient. Dit is vaak vlees of vis. Daarnaast zitten er voor koolhydraten in in de vorm van rijst of granen. Daarnaast is dit vaak gecombineerd met kleur-, geur- of smaakstoffen. Deze stoffen herken je aan de E-nummers. Mocht je dit graag willen mijden, dan is het aan te raden om voor organisch kittenvoer te kiezen. 

Rasspecifiek voer en allergieën 

Het is ook aan te raden om rasspecifiek voer voor je kitten te kopen. Dit type voeding houdt rekening met de voedingsvereisten van jouw kat. Mocht je kitten kampen met gezondheidsklachten, dan is het altijd verstandig om naar je dierenarts te gaan. Een arts kan je adviseren om eventueel aanvullende voeding, medicatie of speciaal hypoallergeen voer te kopen. 

Hoeveelheid voeding 

Kittens zijn energieke beestjes en ze groeien erg hard. Kittens kunnen dan ook veel eten, maar ze zullen niet snel dik worden. Het is dus belangrijk om je kitten niet te weinig, maar ook zeker niet te veel voer te geven. Kleine kittens die net uit een nestje komen hebben een kleine maag, dus houd altijd de aanbevolen hoeveelheid aan die de fokker, het asiel, dierenarts of verpakking van het voer aanraadt. Verder is het ook aan te raden om het kittenvoer af en toe af te wisselen. Hierdoor leert je kitten diverse smaken kennen. Geef je kitten ongeveer 5 keer per dag een kleine portie. Mocht je kitten het niet volledig opeten, dan kun je het voer gewoon laten liggen. Gebruik een maatbeker om de juiste dosering te geven.

 

Veelgestelde vragen

Waarom kittenvoer?

Veel mensen vragen zich af waarom kittens speciaal voer nodig hebben. Kittens hebben ander voedsel nodig dan volwassen katten. Kittens groeien snel, maar het immuunsysteem en de spijsvertering ontwikkelen zich een stuk langzamer. Hierdoor heeft de kitten specifieke voedingsbehoeften. Zo hebben ze voer nodig met immuunversterkende stoffen, de juiste hoeveelheid mineralen en vitamines en met een hoog eiwit- en energiegehalte. 

Hoe kan ik mijn kitten leren om brokken te eten?

Soms kan het lastig zijn om je kitten brokjes te laten eten. Je kunt je kitten het beste aan het voedsel laten wennen door een beetje eten op je vinger te doen zodat je kitten het af kan likken. Let daarna je vinger op het schoteltje totdat je kitten het eten ook van het schoteltje likt. Wanneer een kitten ongeveer 6 weken oud is, zal hij of zij al aardig aan het vaste voer gewend zijn geraakt. 

Tot welke leeftijd moet ik mijn kitten kittenvoer geven?

Speciaal kittenvoer geef je aan je kitten totdat hij of zij 12 maanden oud is. Na dit eerste jaar kun je langzaam en geleidelijk overstappen naar voer voor volwassen katten. 

Hoeveel mag een kitten eten per dag?

Hoeveel een kitten precies moet eten per dag is afhankelijk van het ras. Het is belangrijk om je te laten informeren door de fokker of de dierenarts. Verder is het over het algemeen belangrijk om aan te houden dat een kitten 25 tot 50 gram eten per dag nodig heeft per kilogram lichaamsgewicht. 

Kan ik mijn kitten het beste droogvoer of natvoer geven?

Een kitten heeft zowel droog- als natvoer nodig. Vooral voor kittens is het belangrijk dat ze elke dag voldoende eten, omdat ze de voedingsstoffen hard nodig hebben om te groeien. Je maakt het eten zo leuk mogelijk door het zoveel mogelijk af te wisselen. Wissel droog- en natvoer af en zorg voor lekkere snacks. Natvoer is met name belangrijk, omdat dit ook vocht bevat. Zorg naast het voer ervoor dat er altijd vers drinkwater voor hen klaarstaat. 

Wat mag mijn kitten niet eten?

Er zijn een aantal dingen die je je kitten nooit mag geven. Een kat mag absoluut geen knoflook, chocola, koffie, uien, gekookte botten, avocado, druiven, rauwe aardappelen, maiskolven, champignons, tomaten, noten of rozijnen eten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl