TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste kanariekooi

5
(1)

Een kanarie is een vrolijk vogeltje die de meest mooie deuntjes kan fluiten. Kanaries zijn kleine exotische vogels, prachtig om te zien, maar je kunt ze niet alleen houden. Dit vogeltje is namelijk een gezelschapsdier. Zonder een maatje zullen ze zich enorm vervelen en erg ongelukkig worden. Zorg er daarom altijd voor dat je twee kanaries aanschaft! Er komt aardig wat kijken bij de aanschaf van een kanarie. Een belangrijk onderdeel hiervan is de kanariekooi. Er is een groot assortiment beschikbaar van diverse soorten kooien in verschillende maten, vormen en materialen, maar wat is nu de beste kanariekooi? Lees snel verder voor onze uitgebreide top 5. Verder sluiten we het artikel af met een handige koopgids met alle elementen waar je op moet letten bij de aanschaf van de kooi en een aantal veelgestelde vragen! 

Lijst met 5 beste kanariekooi

Vogelkooi Dara Zwart/Koper

De stijlvolle Vogelkooi Dara is voorzien van een zwarte onderbak en koperkleurige tralies. De De kooi heeft een hendel aan de bovenkant, zodat je er ook voor kunt kiezen op de kooi op te hangen. Verder heeft de kanariekooi twee deurtjes die toegang bieden tot de vogelkooi. De Dara Vogelkooi wordt standaard geleverd met een waterbakje, een voerbakje en twee zitstokjes. De zwarte onderbak heeft een schuiflade waardoor je de vogelkooi eenvoudig kunt schoonmaken. De kanariekooi is gemaakt van staal, wat een sterk en duurzaam materiaal is. Niet alleen je kanaries zullen gelukkig zijn in deze kooi, maar het koperkleurige design zal ook zeker niet misstaan in je interieur. 

Van Dam Exclusive® Grote Vogelkooi Inclusief voerbakken

Deze ruime vogelkooi van Van Dam heeft een afmeting van 99 x 35,5 x 46 centimeter. De kooi wordt standaard geleverd met alles wat je kanaries nodig hebben voor een comfortabel thuis, zoals schommels, voerbakken en zitstokken. Daarnaast biedt de kooi voldoende ruimte en mogelijkheden om ander speelgoed aan op te hangen, zodat jouw kanaries zich niet snel zullen vervelen. De grote kanariekooi kun je zowel binnen als buiten gebruiken en heeft een stevig constructie van metaal. Verder heeft de kooi een uitneembare lade, zodat jij eenvoudig de kanariekooi kunt reinigen. De ruime kooi is geschikt voor alle soorten vogels, zoals papegaaien, kaketoes, parkieten en kanaries. Het sterke ontwerp zorgt ervoor dat de kooi nog vele jaren mee zal gaan. Dankzij de twee handige deurtjes kun je eenvoudig toegang krijgen tot je vrolijke vogeltjes. 

Ferplast Giulietta 6 Kanariekooi

De Ferplast Giulietta 6 Kanariekooi is ideaal voor het houden van twee vogeltjes. Deze prachtige kooi is van hout gemaakt met een speciale coating zodat het niet giftig is voor kanaries. De onderbak bestaat uit een kunststof uitschuifbare bak die je eenvoudig kunt schoonmaken. Deze kanariekooi wordt standaard geleverd met diverse accessoires, zoals een drinkfles, drinkbakje, draaibare voerbakje, zitstokken / stokken en een voedselklem waar je fruit of groente mee kunt vastklemmen. De Ferplast Giuliette 6 Kanariekooi heeft een afmeting van 81 x 41 x 64 centimeter. Door deze ruime maten hebben je kanaries meer dan genoeg ruimte om te vliegen, zitten en spelen. 

Deuba Vogelvoliere XL – Vogelkooi – Grijs – 54 x 54 x 146 cm

Deze ruime voliere van het merk Deuba is geschikt voor diverse soorten vogels, waaronder kanaries. De kanariekooi heeft een afmeting van 54 x 54 x 146 centimeter, zodat er meer dan genoeg plek is voor twee, drie of vier kanaries. De vogel voliere XL is vrij hoog, waardoor je vogeltjes de ruimte hebben om te zitten en te vliegen waar ze willen. Het hok heeft wieltjes, waardoor je de kooi eenvoudig kunt verschuiven tijdens het schoonmaken. Verder heeft de kanariekooi van Deuba ook een handige zandlade die je gemakkelijk kunt verwijderen om de kooi te reinigen. Deuba Vogelvoliere XL wordt geleverde met diverse accessoires, zodat je deze niet meer extra hoeft te kopen. Zo ontvang je onder andere 4 zitstokken, een vogelbadje en een voederbakje. 

Vogelkooi Ambra met voet

Ben je op zoek naar een kanariekooi met voet? Kies dan voor de Vogelkooi Ambra! Deze grote vogelkooi is geschikt voor diverse soorten vogels, waaronder parkieten, vinken en kanaries. De ruime kooi heeft een afmeting van 56,5 x 36 x 74 centimeter, wat betekent dat er genoeg ruimte is voor twee à drie kanaries. De vogelkooi met zandkleurige onderbak en zwarte tralies staat op een standaard van 138 centimeter hoogte. Het grote voordeel van een kooi op een standaard is dat je geen tafel of dressoir vrij hoeft te maken voor de kooi. Daarnaast zal het mooi aansluiten in je interieur. Dankzij de lade kun je de kooi eenvoudig schoonmaken. De bovenkant van de Ambra vogelkooi kan eenvoudig open. De kanariekooi wordt standaard geleverde met een aantal zitstokken, een waterbakje en een voederbak. Hierdoor heb je direct alles in huis voor je kanaries!

Koopgids voor de beste kanariekooi

Kanariekooi aanschaffen? Bij de aankoop van kanaries komt aardig wat kijken. Het vogeltje moet natuurlijk een fijne plek krijgen in je woning, maar ook genoeg te eten en te drinken en diverse accessoires om mee te spelen. Ben je op zoek naar de beste kanariekooi voor je kleine vriendjes? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij de aankoop. Hieronder lichten we elk punt verder toe:

Grootte

Voor de meeste dieren en vogels geldt, hoe groter de kooi, hoe beter. Dit geldt ook voor de kanarie. Voor de vogeltjes is het belangrijk om genoeg ruimte te hebben om te bewegen, klimmen en spelen. Een kanarie kun je niet alleen houden. Zorg er altijd voor dat je twee kanaries aanschaft. De kooi moet hierdoor minimaal 75 x 40 x 50 centimeter groot zijn. Hierdoor hebben ze voldoende ruimte om te bewegen! 

Vorm kanariekooi 

Kanariekooien zijn er in verschillende soorten, maten en vormen. Het is belangrijk om voor een vierkante kanariekooi te kiezen. In ronde kooien voelen de vogeltjes zich over het algemeen een stuk minder op hun gemak. Hierdoor zal hun stressniveau verhogen, wat betekent dat ze minder lang zullen leven. Gelukkig zijn de meeste kooien vierkant of rechthoekig, waar je vogeltje zich zeker op z’n gemak in zal voelen. 

Bodembedekking

De beste bodembedekking voor kanaries is schelpenzand. Het schelpenzand is gemixt met grit wat de vogeltjes kunnen oppikken. Dit zorgt ervoor dat ze voldoende kalk en mineralen binnenkrijgen. Het nadeel van schelpenzand is dat het weinig vocht opneemt en erg stoffig kan zijn. Je kunt ook kiezen voor beukensnippers of houtkorrels. Beukensnippers nemen helaas ook weinig vocht op, maar zijn een stuk minder stoffig. Houtkorrels nemen erg goed vocht op waardoor de kooi hygiënischer is, waardoor je de kanariekooi minder vaak hoeft te reinigen. Vergeet niet om extra grit aan beukensnippers en houtkorrels toe te voegen. 

Kanariekooi of voliere

Kanaries zijn echte gezelschapsdieren. Het is dan ook belangrijk dat je nooit slechts een kanarie in een kooitje stopt. De vogeltjes zijn het meest gelukkig wanneer ze met z’n tweeën, drieën of vieren in een kooitje zitten. De beste kanariekooi is dus een kooi die meer dan genoeg ruimte biedt voor meerdere vogels. Een voliere is een soort kanariekooi die over het algemeen een stuk groter is. 

Tralies

Veel vogeltjes zijn dol op klimmen en klauteren en dan is het belangrijk om voor een kooi te kiezen met horizontale tralies. Dit is niet per se het geval bij kanaries. Deze vogels geven voornamelijk de voorkeur aan zingen in plaats van klimmen. De meest kanariekooien zijn uiteraard wel voorzien van tralies. 

Accessoires bij de kanariekooi

Veel kanariekooien worden standaard geleverd met een voerbakje, drinkflesje en zitstokje. Zorg ervoor dat zitstokje van hout gemaakt is en niet te dik is. Een kanarie moet er namelijk comfortabel op kunnen zitten. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een voerbakje en een drinkflesje dat je aan de buitenkant van de kooi kunt bevestigen. Hierdoor komen de uitwerpselen van de vogel niet in het eten en drinken terecht. 

Badhuisje en ander speelgoed 

Kanaries vinden het geweldig om te badderen. Kies daarom voor een kanariekooi met een badhuisje. Zo kunnen ze lekker in het water spelen. Je kunt ook een plantenspuit gebruiken om het vogeltje mee te benevelen. Verder zijn kanaries, net als veel andere vogeltjes, dol op spelen. Zorg er daarom voor dat je voor speelgoed in de kanariekooi zorgt. Denk hierbij aan spiegeltjes, schommels en touwen. Wissel het speelgoed regelmatig af om verveling te voorkomen. 

Plaatsing van de kanariekooi

Heb je een keuze kunnen maken voor de beste kanariekooi, dan is het tijd om een goede plek voor de kooi te vinden in je woning. Het is erg belangrijk dat de kooi nooit bij de verwarming of voor het raam gezet wordt. Dit zijn plekken waar er grote temperatuurverschillen plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat je kanarie stokrui krijgt. Dit is een ziekte waarbij je vogeltje constant in de rui zit, waardoor de kanarie erg kan verzwakken en zelfs kan overlijden. Hetzelfde kan gebeuren wanneer kanaries meer dan 11 uur lang licht krijgen. Het is daarom belangrijk dat je in de avond een doek over de kooi hangt. Plaats de kanariekooi op een rustig plekje met niet teveel lawaai, zodat je een stressloze omgeving voor je huisdier kan creëren. 

Prijs kanariekooi

Kanariekooien vind je in diverse soorten en maten. En er is dan ook een kanariekooi verkrijgbaar in elk budget. De prijs van een kanariekooi begint vanaf €50,- tot zo’n €200,-. Kies voor een kooi met eens stevige constructie en een kwalitatief materiaal, zodat je een leven lang kunt genieten van je aanschaf. 

Ervaringen andere kopers

Je weet vaak pas echt of je met een goed product te maken hebt wanneer je de reviews van andere kopers leest. Ga je op zoek naar de beste kanariekooi online, dan vind je onder de productbeschrijving vaak de ervaringen terug van andere gebruikers. Wat vinden zij van het product? Zijn er bepaalde voor- of nadelen die zij ervaren? Vermijd altijd kooien met lage scores of slechte recensies. Zo weet je zeker dat je geen spijt zult krijgen van je aankoop. 

Veelgestelde vragen

Kun je het beste een kanariekooi of een voliere aanschaffen?

Kanaries zijn vogeltjes die echt van gezelschap houden. Houd daarom ook nooit een kanarie in z’n eentje. Het vogeltje zal dan doodongelukkig worden. Kanaries kun je het beste met z’n drieën of vieren houden. Het is daarom extra belangrijk dat de kooi groot genoeg is voor meerdere vogeltjes. Een voliere is over het algemeen een stuk groter dan een kooi, dus dit is zeker een verstandige aankoop voor je kanaries.

Hoe groot moet een kanariekooi minimaal zijn?

Een kanarie moet je nooit alleen in een kooi houden. Je hebt daarom een kooi nodig voor minimaal twee kanaries. De kooi moet minimaal 75 x 40 x 50 centimeter groot zijn. De kanaries hebben hierdoor genoeg ruimte om te bewegen, klimmen en spelen. Voor de meeste dieren geldt, hoe groter de kooi, hoe beter en dit geldt ook zeker voor de kanarie! 

Kan ik mijn kanarie in een ronde kooi houden?

Voor de meeste vogels en dieren in het algemeen geldt dat je altijd beter voor een vierkante kooi kunt kiezen. Kanaries zitten niet lekker in hun vel in een ronde vogelkooi. Je zult merken dat je vogel meer last heeft van stress en hierdoor uiteindelijk minder lang zal leven. Kies daarom bij voorkeur voor een vierkante kooi. En het liefste ook een met horizontale spijlen i.p.v. verticale spijlen.

Wat voor speelgoed vindt een kanarie leuk?

Kanaries zijn vogeltjes die dol zijn op speelgoed. Het is belangrijk dat je voor genoeg speelgoed zorgt in de kanariekooi zodat je vogeltjes zich niet gaan vervelen. Er is een uitgebreid aanbod van speelgoed voor vogeltjes verkrijgbaar, zoals schommeltjes, touw en spiegeltjes. Ten slotte vinden kanaries het ontzettend leuk om te badderen en met water te spelen. Veel kooien worden dan ook geleverd met een badhuisje. Kanaries vinden het ook fijn om beneveld te worden met een plantenspuit. 

Waar moet ik de kanariekooi plaatsen?

Er zijn een aantal plekken in je woning waar je de kanariekooi niet moet plaatsen. Zet de kooi nooit in de buurt van de keuken, verwarming of in het directe zonlicht bij een raam. Dit zijn plekken die erg warm kunnen worden, waardoor het vogeltje in een contante rui kan raken, wat uiteindelijk zelfs fataal kan zijn. Verder hebben kanaries veel baat bij een natuurlijk dag- en nachtritme. Is het lang licht buiten of is er wel licht in de woning, zorg er dan voor dat je de kooi na 11 uur met een doek bedekt, zodat het voor de vogeltjes donker is. 

Is 1 kanarie in een kooi zielig?

Het is niet verstandig om 1 kanarie in een kooi te houden. Kanarie zijn sociale vogeltjes die het liefst samen zijn. Houd je slechts 1 kanarie in een kooi, dan zal het vogeltje zich erg gaan vervelen en eenzaam voelen. Hierdoor kunnen bepaalde gedragsproblemen ontstaan, zoals agressiviteit. Voor je huisdier wil je natuurlijk het allerbeste. Kies er daarom altijd voor om meerdere kanaries in een kooi te houden. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl