TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste hypoallergeen hondenvoer

5
(1)

Is je hond allergisch voor bepaalde stoffen of heeft je huisdier een voedselintolerantie? De beste oplossing hiervoor is om over te gaan op hypoallergeen voer. Hierdoor heeft je hond niet langer last van vervelende klachten. Op zoek naar het beste hypoallergeen hondenvoer? Lees dan snel verder voor onze top 5! We sluiten de review af met een handige koopgids en een aantal veelgestelde vragen. 

De 5 beste hypoallergeen hondenvoer van dit moment 

Hypoallergeen hondenvoer van Edgard & Cooper

Het merk Edgard & Cooper staat bekend om hun grote aanbod van verschillende smaken, fruit en groenten. Het merk maakt altijd interessante combinaties van vers vlees in combinatie met veel fruit en groenten zonder granen. Zo heb je ook voor hypoallergeen hondenvoer de keuze uit interessante smaken als scharrelkip, blauwe bes, wortel, appel en mango of Noorse zalm, rode biet, mango, zwarte bes en appel. Het hypoallergeen hondenvoer van Edgard & Cooper bevat ook prebiotica dat goed is voor een gezonde darmflora. Heeft je hond last van een gevoelige maag, dan is dit hondenvoer de beste keuze! Je kunt het hypoallergene hondenvoer kopen in verschillende verpakking van een inhoud van 2,5 kilo, 7 kilo of 12 kilo. De samenstelling van het voer is geschikt voor elk type hond, jong en oud.

Smolke sensitive brokken hondenvoer 

Smolke Sensitive Brokken Hondenvoer is een hondenvoeding die speciaal ontwikkeld is voor volwassen honden met verteringsproblemen, huidproblemen en vachtproblemen. De voeding bestaat uit volledig natuurlijke ingrediënten als lam, rijst en aardappelzetmeel. Aan de voedings zijn geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd. Het hondenvoer bestaat uit lam als enige dierlijke eiwitbron en wordt zonder gluten bereid wat bij klachten als een eiwit allergie of een gevoelige spijsvertering kan verlichten. 

Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice

Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice is hypoallergeen hondenvoer dat functionele componenten bevat die het immuunsysteem versterken. Verder draagt het bij tot het voorkomen van ernstige ziektes en het bevordert de gezondheid van honden. De hondenvoeding bevat geen ongewenste eiwitten als kip. Brit Care Adult Large Breed Lamb & Rice is namelijk gemaakt van lamsvlees, wat betekent dat de voeding zeer goed verteerbaar door honden is. Verder bevat het hondenvoer een grote hoeveelheid meervoudig onverzadigde vetzuren en gedroogde fermentatieproducten van diverse Lactobacillus soorten, wat het voer ook probiotische eigenschappen geeft.

Royal Canin Hypoallergenic Hondenvoer

Het Royal Canin Hypoallergenic Hondenvoer bestaat uit een eiwitbron en dat is hydrolysaat. Deze bron van eiwit bestaat uit geïsoleerd soja-eiwit. Mocht je hond allergisch zijn voor alle dierlijke eiwitbronnen, dan is dit hondenvoer dus perfect! Dit voer is het beste voor honden die onder andere last hebben van voedselintolerantie, bacteriële overgroei, voedselallergie of chronische enteritis. Het Royal Canin Hypoallergenic Hondenvoer is verkrijgbaar in diverse verpakkingsgrootten. Zo kun je kiezen tussen verpakkingen van 200 gram tot 28 kilo. 

Biofood Geperst Lam & Rijst Premium

Biofood Geperst Lam & Rijst Premium is hypoallergene voeding dat bestaat uit geperste lambrokken. De voeding is volledig tarwe- en glutenvrij en is zeer goed voor de vacht, huid en vertering van honden. De Biofood voeding is ook geschikt voor elk type hond, jong en oud. De hondenvoeding bestaat uit een dierlijke eiwitbron en dat is puur lamsvlees. Heeft je hond een eiwit allergie voor kip, dan is dit voeding een goede keuze. Het product is verder ook compleet zuivel-, graan-, tarwe- maïs- en soja vrij om de veel voorkomende allergieën bij honden te vermijden. Verder is de hondenvoeding gemaakt van non-GMO ingrediënten, het bevat heilzame mineralen en vitaminen en bevat geen kunstmatige geur- kleur- smaak- of conserveringsmiddelen. 

Koopgids voor het beste hypoallergeen hondenvoer

Je hond heeft hypoallergeen hondenvoer nodig wanneer hij of zij een voedselintolerantie heeft of wanneer het beestje allergisch is voor bepaalde stoffen. Er is helaas geen test die kan bepalen of een hond een bepaalde allergie voor voedsel heeft. Er zijn wel een aantal symptomen waaraan je allergie zou kunnen herkennen, zoals buikpijn of huidproblemen. Raadpleeg altijd een huisarts in dit geval.

Gelukkig kunnen de aandoeningen effectief behandeld worden met het juiste hypoallergeen hondenvoer. Wanneer je weet dat je hond dit type voedsel nodig heeft, is het tijd om te gaan welk voer je het beste voor je hond kunt kopen. Dit kan best lastig zijn, want er is een uitgebreid aanbod van verschillende soorten en merken. Hierbij geven we je een handige koopgids voor het beste hypoallergeen hondenvoer. Let op de volgende dingen:

Advies van de dierenarts

Heeft je hond last van diverse klachten en heb je het idee dat je hond wellicht een allergie heeft? Dan is het belangrijk om eerst contact op te nemen met je dierenarts. Is er helaas geen bepaalde test waarmee definitief aangetoond kan worden of een hond een allergie voor een specifiek bestanddeel heeft, maar een dierenarts kan je wel een bepaald dieet of voeding aanbevelen. Met dit advies kun je vervolgens op zoek gaan naar hypoallergeen voeding dat goed aansluit bij de allergie van je hond, maar ook de leeftijd, het gewicht en de fysieke gesteldheid van je hond.

Eiwitbron

Wanneer je hypoallergeen hondenvoer gaat kopen, is het ten eerste erg belangrijk om te weten voor welk soort eiwit je hond allergisch is. Koop dus voedsel waar dit eiwit niet in zit. Is je hond allergisch voor kip? Vermijd dan voedsel waar kip in zit. Er zijn een aantal eiwitbronnen waar honden allergisch voor kunnen zijn, zoals kip, kwartel, eend, lam, paard en hert. Er zijn ook honden die allergisch zijn voor alle dierlijke eiwitbronnen. Kies dan voor hypoallergeen hondenvoer zonder een dierlijke eiwitbron. Dit voedsel verplaats het dierlijke eiwit door een plantaardige vorm van eiwit, zoals soja.

Soort hypoallergene hondenvoer

Wanneer je op zoek gaat naar hypoallergeen hondenvoer, zul je zien dat je kunt kiezen uit diverse soorten voer. Zo kun je kiezen tussen natvoer of hondenbrokken, net zoals dit het geval is bij normaal hondenvoer. Veel mensen kiezen ervoor om beide soorten te combineren. Geef je hond normaal gesproken hypoallergeen droogvoer als brokken en trakteer je hond met natvoer als snack.

Samenstelling

Wanneer je op zoek gaat naar het beste hypoallergeen hondenvoer is het ook belangrijk om te kijken naar de samenstelling van het voer. De voeding met net zoals bij gewone voeding voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen bevatten. De juiste voedingsstoffen zorgen ervoor dat je hond gezond kan groeien en bewegen. Check de voedingswaarden van de voeding en controleer of de voeding alles bevat, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, verzadigde vetten, zout en suikers.

Smaak van het hypoallergeen hondenvoer

Verder is voor je hond de smaak van het hypoallergene voedsel erg belangrijk. Vind je hond het hondenvoer niet lekker, dan is de kans groot dat hij of zij niet genoeg zal eten. Gelukkig is er meer dan genoeg keuze. Denk aan voedselcombinaties van kalkoen, lam kip of rijst. Of interessante smaken zoals appel, bes of mango.

Leeftijd, gewicht en fysieke gesteldheid van je hond

Net zoals bij normaal voer is het belangrijk dat je voor voeding kiest die goed aansluit bij de leeftijd, het gewicht en fysieke gesteldheid van je hond. Het voer voor een kleine oude hond of voor een jonge grote hond die nog moet groeien is niet hetzelfde. De behoeften van je hond verschillen en dat is afhankelijk van zijn of haar leeftijd en gewicht. Zo is er hypoallergeen hondenvoer dat speciaal is voor volwassen honden of puppies.

Inhoud van de verpakking van het hondenvoer

Daarnaast is het ook handig om te kijken hoeveel hondenvoer je hond ongeveer eet en hoe vaak je dus nieuw voer moet kopen. Net zoals bij veel andere producten is het vaak voordeliger om een grote verpakking te kopen. Deze grote verpakkingen hondenvoer hebben namelijk vaak een lagere prijs per kilo dan een kleine verpakking. Zorg er wel voor dat het voer lang genoeg houdbaar blijft en dat je het op een juiste manier bewaard.

Prijs van het hypoallergeen hondenvoer

Ook de prijs van het voer is natuurlijk niet onbelangrijk. Dat een bepaald merk duurder is, hoeft zeker niet de betekenen dat het voedsel van hogere kwaliteit is. Hypoallergeen hondenvoer is vanaf €10 verkrijgbaar en kan oplopen tot zo’n €150. De prijs is uiteraard afhankelijk van het soort voer, het merk, de ingrediënten en de inhoud van de verpakking.

Recensies van andere kopers

Bij je zoektocht naar het beste hypoallergene hondenvoer, is het belangrijk om te kijken naar recensies van andere kopers. Deze mensen hebben het voer al getest op hun hond en kunnen je dus goed uitleggen wat de diverse voor- en nadelen van het hondenvoer zijn. Vermijd dus producten met slechte reviews en lage cijfers.

 

Veelgestelde vragen

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Er is niet een duidelijke omschrijving van hypoallergeen hondenvoer. Het gaat in ieder geval om hondenvoer met één dierlijke eiwitbron, hondenvoer met unieke eiwitbronnen of hondenvoer met gehydrolyseerde eiwitten. Dit zijn eiwitten die het hondenlichaam niet herkent, omdat de eiwitten kapot gemaakt zijn. Al het hypoallergeen hondenvoer is zeer laag in allergeen, zodat de kans erg klein is dat je hond een allergische reactie krijgt. 
 

Waarom hypoallergeen hondenvoer?

Heeft je hond veel last van buik- of huidklachten? Dan is de kans groot dat hij of zij last heeft van allergieën of overgevoeligheid voor bepaalde bestanddelen in voedsel. Vaak wordt er door de dierenarts aangeraden om voor hypoallergeen hondenvoer te kiezen. De kans is namelijk groot dat je hond een allergie voor eiwitten heeft. Er is helaas niet een garantie op succes, maar het hypoallergene hondenvoer kan de symptomen wel helpen verlichten en dat is natuurlijk wat je wilt voor je lieve huisdier! 
 

Hoe lang kan ik hypoallergeen hondenvoer aan mijn hond geven?

Voor deze vraag is het belangrijk om met je dierenarts gesproken te hebben. Hij of zij kan je het beste adviseren op het gebied van eventuele allergieën, de juiste voeding en de duur van het dieet. Er is overigens geen enkel probleem om een hond levenslang hypoallergeen hondenvoer te geven. Zolang het dieet is aangepast aan de allergie, de leeftijd, het gewicht en de fysieke gesteldheid van de hond, is dit geen enkel probleem. Het is wel belangrijk dat je dit hypoallergeen dieet altijd onder toezicht van de dierenarts blijft doen. 
 

Welke soorten hypoallergeen hondenvoer zijn er?

Net zoals bij gewoon hondenvoer, zijn er ook diverse soorten voer voor hypoallergene voeding voor honden. Zo wordt er een onderscheid gemaakt tussen droog-, nat- en half nat voer. Het is aan te raden om honden zoveel mogelijk droogvoer, als brokken, te voeren. Droogvoer is het meest voorkomende soort van hypoallergeen hondenvoer en ook de meest goedkope optie op lange termijn. Natvoer wordt vaak tussendoor gegeven als een lekkernij of snack. Dit voer wordt vaak verkocht in een blik en het is ideaal als beloning en om het vochtgehalte van je hond te verbeteren. Ten slotte zijn er ook hypoallergene voedingssupplementen en snacks beschikbaar, zoals half-natte koekjes. Ook dit is handig om je hond met verantwoorde hypoallergene snacks te belonen. 
 

Hoe bewaar ik het hypoallergene hondenvoer het beste?

Het is erg belangrijk dat je hypoallergeen hondenvoer op de juiste manier bewaart. Dit kun je het beste doen in een hondenvoer container. In een container blijft het hypoallergeen voer vers. Dit betekent ook dat je een grotere verpakking kan kopen, wat erg voordelig is voor je portemonnee. 
 

Waar moet kwalitatief hypoallergeen hondenvoer uit bestaan?

Een goede hypoallergeen hondenvoeding moet bestaat uit voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten. De voedingsstoffen in de voeding moeten afkomstig zijn van bronnen die dus geen allergie bij de hond kunnen veroorzaken. Kwalitatief hypoallergeen hondenvoer is dus altijd vrij van gluten, tarwe, mais, soja, melk, eieren en zuivelproducten. 
 

Is hypoallergeen hondenvoer duurder dan normaal hondenvoer?

Voor hypoallergeen hondenvoer betaal je meer dan normaal hondenvoer. De fabrikant moet namelijk meer geld en werk steken in het produceren van hondenvoer met een specifiek doel om allergieën te voorkomen. In de prijs van hypoallergeen hondenvoer zitten ook de onderzoekskosten en de ingrediënten van hoge kwaliteit die nodig zijn voor de voeding. Gelukkig is het aanbod van hypoallergeen hondenvoer alsnog groot en divers, dus er is altijd een product beschikbaar die binnen jouw budget past. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl