TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste hondenzwembad

5
(1)
Heerlijk je hond laten zwemmen in zijn of haar eigen hondenzwembad? Bekijk hier de best beoordeelde hondenzwembaden en maak je eigen keuze.

Lijst met 5 beste hondenzwembaden

Dierenzwembad – Ø80x30cm dierenplonsbassin

Zwembadje voor kinderen en huisdieren – Hondenzwembad

Opvouwbaar hondenbad

Hondenzwembad 170cm met watersproeier

Hondenzwembad (ook geschikt voor kinderen)

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een hondenzwembad zijn?

Vuistregel is dat je hond er tenminste goed in moet kunnen keren.

Is het mogelijk en verstandig je hond in een normaal buitenzwembad te laten zwemmen?

Het is aan jou en jegezin om te beslissen of je hond al dan niet in het zwembad mag. De belangrijkste factoren zijn veiligheid en onderhoud. Net als kinderen moeten honden ALTIJD onder toezicht staan als ze zwemmen, zelfs als het om een klein zwembad in de achtertuin gaat.

Kunnen honden goed zwemmen?

Niet alle honden zijn goede zwemmers, en als sommige honden erin vallen kunnen ze niet uitzoeken hoe ze eruit moeten komen of kunnen ze niet goed zwemmen om dat te doen. Dus, als je toch besluit om met je hond te gaan zwemmen, moet je het rustig aan doen en je aanpassen aan jouw hond. Sommige rassen kunnen niet goed zwemmen. Bovendien zal de aanwezigheid van jouw hond in het zwembad de manier veranderen waarop je het zwembad moet onderhouden. Het zal extra tijd en werk kosten om ervoor te zorgen dat de chemische niveaus van jouw zwembad geschikt zijn en uw filtersysteem in orde is.

Is zwembadwater veilig voor honden?

Een goed onderhouden zwembad is over het algemeen veilig voor honden om in te zwemmen. Zwembadwater, of het nu chloor- of zoutwater is, wordt onder de meeste omstandigheden niet als schadelijk beschouwd. Er zijn echter een paar dingen om te onthouden. Iedereen die zwemt slikt een hoeveelheid water in. Kinderen en dieren hebben de neiging meer in te slikken dan volwassen mensen. Honden weten gewoon niet beter en kunnen het zwembadwater actief opslurpen. Dit moet vermeden worden. Het drinken van zwembadwater kan leiden tot een verstoord maagdarmkanaal, met misselijkheid, braken en slokdarmschade tot gevolg. In zeldzame gevallen kan het drinken van grote hoeveelheden zwembadwater een gevaarlijke aandoening veroorzaken die watervergiftiging wordt genoemd. Dit veroorzaakt een grote onbalans in de elektrolyten in het lichaam, wat leidt tot ernstige en mogelijk onomkeerbare hersenbeschadiging. Chemicaliën in het zwembad kunnen huidirritatie en uitdroging veroorzaken bij zowel mensen als dieren, vooral als ze vaak zwemmen. Spoel de vacht van uw hond af na het zwemmen en controleer de huid regelmatig op roodheid, schilfers of andere problemen. Neem contact op met uw dierenarts als de huid abnormaal lijkt.

Hoe honden invloed op het zwembadwater hebben

Veel zwembaddeskundigen zeggen dat één hond in een zwembad hetzelfde effect heeft op het zwembadwater als drie mensen. Dit betekent dat de hoeveelheid vuil die je hond in het zwembad brengt veel meer is dan wat mensen meebrengen. Honden hebben natuurlijk veel meer haar dan mensen. Alle losse of dode haren op de vacht van uw hond komen in het zwembadwater terecht en beïnvloeden het filtersysteem en de chemische balans. De vacht van een hond heeft ook de neiging om veel vuil, pollen en zelfs uitwerpselen in het zwembadwater terecht te laten komen als ze zwemmen. Parasieten en ziektekiemen kunnen het zwembadwater ook besmetten en mensen en andere dieren die in het zwembad komen, aantasten. Het is daarom beter om een apart hondenzwembad aan te schaffen voor je hond(en).

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl