TopDierenwinkels

Deel op:

10x Beste formicarium (mierenboerderij, mierenhotel, mierenkolonie, mierennest, mierenkijkdoos)

Beste uit de test

€34,99
Op voorraad
Bol.com
€46,98
Momenteel uitverkocht
Bol.com
€14,99
Momenteel uitverkocht
Bol.com

5
(1)

Met een formicarium (insectarium voor mieren) kan je een hele mierenkolonie zien opgroeien. Bekijk hier de beste mierenboerderijen.

Lijst met 5 beste formicariums

Mierenboerderij Nouchy

Cortonic Mierenkolonie Formicarium

Transparant Beginners Mierenhuis

Antquarium Ledlight Forest

Beginners Gips Boerderij Mierennest

Veelgestelde vragen

Wat is een formicarium?

Een formicarium of mierenboerderij is een vivarium dat in de eerste plaats is ontworpen voor de studie van mierenkolonies en van het gedrag van mieren.

De meeste formicariumtypes die nu op de markt zijn, zijn gemaakt van acryl (kunststof) of 3D-geprint. Deze zijn superieur aan het “sandwich”-formicarium omdat er geen kans is dat de tunnel instort, en ze zijn meer specifiek ontworpen voor het houden van koninginnenmieren met werksters, terwijl de nesten van het “Milton”-type alleen ontworpen zijn voor het huisvesten van werkmieren.

Een “sandwich”-formicarium is gewoonlijk een doorzichtige doos van glas of plastic, dun genoeg gemaakt om de door de mieren gemaakte tunnels en holten te kunnen zien en hun gedrag te kunnen bestuderen. Het vulmateriaal bestaat meestal uit aarde, leem, zand, vermiculiet, andere minerale fragmenten of zaagsel.

Hoe werkt een mierenboerderij?

Een kolonie in een mierenboerderij is vergelijkbaar met een fabriek, in die zin dat het een complexe, zichzelf in stand houdende samenleving is. Nestgenoten werken samen om hulpbronnen (voedsel) om te zetten in voorwerpen (meer mieren). Arbeidsverdeling, waardoor individuen zich op verschillende taken kunnen specialiseren, maakt deze procedure efficiënter. Jonge mieren werken binnen het nest en zorgen voor de koningin en haar broedsel.

Is het diervriendelijk?

Mierenboerderijen zijn met de juiste voorbereiding en verzorging geheel vrij van wreedheid. Zorg ervoor dat je mieren voldoende ruimte, voedsel en warmte hebben om de kolonie te laten overleven. Vang een jonge koningin mier op een humane manier als je een kolonie wilt die lang blijft bestaan.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl