TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste eendenvoer

5
(1)

Op zoek naar gezonde eendenvoer voor het voeren van eenden, nu je steeds vaker hoort dat brood geven niet meer mag of niet gezond voor ze is? Wij vertellen je in dit artikel wat het beste eendenvoer is.

Lijst met 5 beste eendenvoer

Drijvend eendenvoer van Garvo

Garvo biedt drijvend eendenvoer aan in verschillende hoeveelheden. Het gaat hier om een volledige drijvende voedingskorrel, wat het makkelijk maakt voor eendjes om het vanuit het water op te eten. Dit voer is geschikt voor alle op het water etende vogels, zoals duik- en zee-eenden, waterhoentjes en aalscholvers.

  • Drijvende korrel voor volwassen watervogels
  • Voor op water etende watervogels
  • Ideaal voor duik- en zee-eenden
  • Bevat voedzaam vismeel
  • Geschikt om het gehele jaar mee bij te voeren
  • Kent een eiwitgehalte van ongeveer 19%
€11,50
Momenteel uitverkocht
Bol.com

Mijten – Volledig voer voor eenden, siervogels en andere wilde vogels

Mijten biedt met de Fauna lijn verschillende klasses vogelvoer voor water- en wilde vogels aan met een volledige drijvende korrel. Fauna 3 in de 20 kg verpakking is een volledig voer voor fazanten, parelhoenders, kwartels, eendensoorten en sierwatervogels die perfect is om te geven net na de legperiode.

Lundi – Regular Onderhoudsvoer voor eenden

De geëxtrudeerde voederkorrels hebben gegarandeerd bij elke hap hetzelfde gehalte aan voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Dit betekent dat de eendjes altijd voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen.

Door gebruik van een juiste mix aan ingrediënten neemt de gezondheid en veerkrachtig toe en legt het de basis voor een optimale conditie van het verenkleed wat bijdraagt aan de levensverwachting.

€38,99
Op voorraad
Bol.com

Kasper Faunafood Onderhoudskorrels voor eenden 

De onderhoudskorrel van Kasper Faunafood is speciaal gemaakt voor sierhoenders, maar kan ook goed gegeven worden aan eenden. Het gaat hier om een speciaalvoeder met een 2,5 mm korrel, die verstrejt mag worden wanneer de vogels jongvolwassen zijn. Het bevat extra vitaminen en organisch gebonden zink en selenium ter ondersteuning van een goede bevedering.

  • Bevat caroteen ter bevordering van de natuurlijke kleuring van snavel, kam, poten en veren
  • Bevat voldoende aminozuren voor het verbeteren van de bevedering

Esve Eendenvoer Oevermix

De oevermix van Esve bevat een heerlijke mix van zaadjes, vitamines en mineralen waar je eendjes blij van worden. Dit voer kan je gemakkelijk strooien en mag direct in het water worden gegooid. Eenden kunnen het dan beter opeten.

Veelgestelde vragen

Is brood geven aan eendjes slecht voor ze?

Mensen debatteren hier al een tijdje over: als brood eenden voedt, hoe wordt de eendenpopulatie dan kleiner? Maar zeker is dat veel brood eten niet erg gezond is voor eenden. Het is te eenzijdig, dus ze missen voedingsstoffen – wat een impact heeft op hun immuunsysteem, waardoor ze vatbaarder worden voor ziekten: wat betekent dat ze eerder ziek worden. Beschimmeld brood is zelfs giftig voor hen en wij mensen geven vaak brood wat voor ons ook niet meer lekker is. Dat is voor eenden dan ook niet meer voedzaam en verantwoord om te geven.  Eenden eten in de winter vooral gras en waterplanten, omdat ze dat erg lekker vinden. Gras, zaden en insecten zijn gezonder dan andere soorten voedsel die in deze tijd van het jaar worden gevonden.

Hoe voer ik eendjes op een verantwoorde wijze?

Voer de eendjes kleine stukjes oud, ongevormd brood, maar geef ze geen hele broden. Beter nog, geef ze eendenvoer.

Geef de eendjes en vogels die je voert gevarieerd en voedzaam eten, zoals: erwten, maïs of ander graan (kippenvoer) Er is zelfs speciaal voer voor eenden, sier- en watervogels te koop. De beste vijf soorten vind je terug in dit artikel.

Blijf ze niet meer eten geven, zorg ervoor dat ze alles direct kunnen opeten. Ook om ongedierte zoals ratten niet de kans te geven eten te bemachtigen.

Als er sneeuw ligt kunnen eendjes niet bij gras komen. Help ze een handje door een stukje grasveld sneeuwvrij te maken.

Is eenden met brood voeren verboden?

Er geldt geen landelijk verbod, echter gaat Rotterdam als eerste grote stad dat wel voor haar bewoners opleggen. Wie weet volgen andere gemeenten hierna met hetzelfde beleid. 

Vanaf 1 juli mogen Rotterdammers geen stadsdieren zoals wilde eenden en andere vogels voeren. Er is een groot probleem geweest met een deel van het voedsel dat aan deze dieren wordt gevoerd. Sommige voedingsmiddelen zijn bijvoorbeeld ongezond voor vogels.

Zo bevatten patat en brood veel zout wat ongezond is voor dieren. De stad heeft deze maatregel ingevoerd om de verspreiding van besmettelijke ziekten en algemene gezondheidsproblemen in verband met voeding te helpen verminderen en de dierenstand te bevorderen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl