TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste eczeemdeken

5
(1)

Op zoek naar een eczeemdeken voor je paard? Wij hebben de beste eczeemdekens met elkaar vergeleken, zodat jij gemakkelijk een keuze kunt maken.

In de zomer- en lenteperiode kunnen paarden last hebben van insectenbeten. Om dit te voorkomen, dek je je paard af met een speciale eczeemdeken voordat je hem mee naar buiten neemt. De beste manier om je paard te beschermen tegen insectenbeten is het gebruik van een eczeemdeken. Ze zijn overal verkrijgbaar en zijn er in verschillende stijlen. Veel dekens beschermen je effectief tegen muggenbeten, maar er zijn ook dazen die steken. Met een eczeemdeken voorkomt je dat je paard last krijgt van hevige irritaties en jeuk.

Lijst met 5 beste eczeemdekens

QHP Eczeemdeken 185 Zebra

De QHP eczeemdeken biedt het hele jaar door bescherming tegen insectenbeten. Deze deken is verkrijgbaar in de maten 145 t/m 225. De constructie van deze deken bestaat uit: 100% ademend polyester en een fijn gaas. Verder is deze deken voorzien van: Het ontwerp van dit anti-jeuk deken omvat een vaste nek met elastische sluiting, elastische bilkoorden, een ruime staartflap en een brede buikflap met verstelbare singels.


LuBa Paardendeken met Hals

Eczeemdeken met speciaal voor Friese- en barokke paarden geschikte, ruime maatvoering. Met de LuBa Eczeemdeken Comfort is jouw paard optimaal beschermd tegen vliegen en muggen. De kans op schuren, bij paarden die last hebben van bijvoorbeeld zomereczeem, neemt hierdoor fors af. Deze deken is gemaakt van goed ademende stretchstof en voorzien van een losse buikflap. De positie van de buikflap kan zelf bepaald worden, waardoor deze deken ook gewoon gedragen kan worden door door merries in de veulenperiode.


Horseware Amigo Eczeemdeken 

Robuuste anti-eczeemdeken van het merk Horseware. Gemaakt van sterke polyester buitenstof van 600d rip stop, uv-werend, met een gladde polyester voering bij de schouders, manen en staart ter bescherming en voorkoming van schuurplekken, gepatenteerde disc-sluiting op de borst, voorkomt druk en schuren bij de schouders en zorgt ervoor dat je paard comfortabel kan grazen, de leg arches, beenuitsparingen geven bewegingsvrijheid, twee verstelbare kruissingels, extra grote staartflap, voor optimale bedekking en bescherming van de staart, uitgerust met staartkoord met pvc laagje, zo kan het staartkoord makkelijk schoon gemaakt worden, geschikt voor het bevestigen van een waterdichte liner.


FryskWare® Itch Blocker

Fryskware is een speciaal ontworpen deken voor grote paarden met eczeemklachten. Het hangt als een tweede huid en houdt het lichaam van jouw Friese of Barok gebouwde paard lekker warm. Met extra brede buikflap en verstelbare, elastische straps. Hierdoor past de Fryskware Itch Blocker perfect op breed gebouwde paarden en paarden met een schuin ingezette schoftlijn.


Bucas Sweet-itch

De Bucas Sweet Itch Silver is een eczeemdeken die is gemaakt van een stof die insectenbeten helpt voorkomen. Deze eczeemdeken is voor ieder paard eenvoudig te verstellen, waardoor de perfecte pasvorm voor jouw eigen paard ontstaat. Dit paardendeken is UV-bestendig en heeft een grote staartflap om insecten weg te houden. Deze eczeemdeken is speciaal ontworpen om optimale bescherming te bieden en huidirritatie en jeuk te voorkomen.


Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een eczeem- en vliegendeken?

Eczeemdekens hebben vaak een fijnere mazen dan vliegendekens. Met een vliegendeken kunnen zelfs de kleinste insecten soms door de huid van je paard komen en prikken. Maar omdat eczeemdekens met zulke fijne weefsels worden geleverd, is het veel moeilijker voor insecten om er doorheen te glippen en jouw paard pijn te doen.

Waarom zijn veel eczeemdekens gemaakt met een zebraprint?

Nieuw onderzoek toont aan dat de kleurpatronen op de vacht van zebra’s insecten afstoten. Dit komt omdat hun strepen de zon weerkaatsen, waardoor insecten niet kunnen zien wat ze proberen te richten. Als gevolg hiervan heb je minder kans dat ongedierte naar je paard wordt getrokken als het zebrastrepen heeft!

Waarom is een goede staartflap belangrijk?

Insecten lijken altijd de staart van je paard te vinden en kunnen zichzelf niet stoppen. Daarom is het belangrijk dat de deken een staartflap heeft met extra stiksels die irritatie voorkomen en waar insecten minder gemakkelijk bij kunnen komen.

Waarom zijn insectenbeten zo vervelend voor je paard?

Insectenbeten kunnen irritatie en jeuk veroorzaken. Hierdoor zal uw paard gaan schuren, in zijn deken bijten of gaan krabben, wat kan leiden tot het krabben (of wrijven) van de vachtharen.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl