TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste caviakooi

5
(1)

Het is belangrijk dat jouw cavia een fijn onderkomen heeft. Er zijn caviakooien in verschillende soorten en maten, voor binnen en voor buiten. Wij zetten de vijf beste caviakooien voor je op een rij, zodat je door de bomen het bos weer kan zien.

Lijst met 5 beste cavia kooien

Ferplast caviakooi

Deze eenvoudige caviakooi is een fijn huisje voor jouw cavia. De onderkant van de caviakooi is gemaakt van kunststof, zodat de bodembedekking niet gauw uit de kooi valt. De bovenkant is voorzien van metalen tralies en kun je van de onderkant afklikken. Zo kun je het hok makkelijk schoonmaken. Ook heeft de caviakooi een extra plateau, zodat jouw diertje genoeg leefruimte heeft.

Modulaire ren voor knaagdieren

Songmics caviakooi

Lynzz opvouwbare caviakooi

Deze opvouwbare caviakooi en -ren is speciaal gemaakt voor jouw knaagdiertje. Je kunt de ren binnen tien seconden opzetten, zodat jouw cavia er meteen gebruik van kan maken voor zowel buiten als binnen. Na gebruik kun je de ren eenvoudig schoonmaken en opbergen in de bijgeleverde tas.

SIMU Lifestyle Opvouwbare Knaagdieren Ren

Veelgestelde vragen

Hoe groot moet een caviakooi zijn?

Als je één cavia hebt, is een kooi van 100 centimeter x 50 centimeter een prima grootte. Als twee cavia’s deel uitmaken van jouw gezin, kun je beter een kooi kopen van een slagje groter. Neem dan een kooi met een minimale afmeting van 130 centimeter x 80 centimeter. Voor elke extra cavia kun je 30 centimeter bij de grootte op tellen.

Welke accessoires horen bij een caviakooi?

Allereerst hebben ze een voer- en een waterbakje nodig om te kunnen eten en drinken. Er bestaan verschillende voerbakjes, van bijvoorbeeld keramiek of steen. Deze voerbakjes zijn zwaarder en worden dus minder snel verplaatst. Bovendien heb je een hooiruif nodig inclusief hooi en een huisje waar jouw cavia in kan slapen. Ook heb je bodembedekking nodig.

Hoe vaak moet ik een caviakooi schoonmaken?

Een schone leefruimte is essentieel voor de gezondheid van jouw cavia. Een gezonde leefomgeving helpt ademhalingsziektes te voorkomen die kunnen leiden tot dure dierenartskosten en mogelijk zelfs een kortere levensduur van je huisdier. 
 
De leefomgeving van een cavia moet minstens één keer per week volledig worden schoongemaakt. Dit houdt in:
 
Plaats je cavia in een tegen huisdieren beveiligd hok met een eigen schuilplaatsje.
Verwijder alle bodembedekking en vervang het voor verse bodembedekker.
Was alle schuilplaatsen en voorwerpen in de kooi.
Maak gebruik van een veilig schoonmaakmiddel.
Zet alle spulletjes terug in het verblijf.
Nu kan je cavia ook weer terug in zijn paleisje geplaatst worden.
 
Bij deze wekelijkse schoonmaakroutine hoort ook het schrobben van de binnen- en buitenkant van alle waterbronnen (flessen en bakken) en voerbakjes om voedsel en bacteriën te verwijderen.
 
Naast het eenmaal per week volledig schoonmaken van de leefomgeving en de accessoires van je cavia, moet er ook dagelijks steekproefsgewijs worden schoongemaakt. Je kunt het vuile strooisel en de bodembedekking verwijderen met een klein schepje. Maak ook alle andere plekken schoon waar je cavia zich doorgaans ontspant. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl