TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste baardagaam terrarium

5
(2)

Bij de verzorging en huisvesting van een baardagaam komt aardig wat kijken. Ben je van plan om een baardagaam aan te schaffen, dan is het belangrijk om op tijd alles in huis te hebben voor de verzorging van het beestje. Niet alleen de grootte en het materiaal van het terrarium is belangrijk, maar ook de plaats van het terrarium en de accessoires zijn van essentieel belang voor het geluk van de baardagaam. Maar wat is nu het beste terrarium? Waar moet het aan voldoen? Hier helpen we je graag verder mee! Hieronder lees je waar je op moet letten bij de aankoop van een baardagaam terrarium en we geven je onze top 5 van beste baardagaam terrariums. We sluiten het artikel af met een aantal veelgestelde vragen. 

Lijst met 5 beste baardagaam terrarium

Exo Terra Glas Terrarium

Het Exo Terra Glas Terrarium is ideaal voor het huisvesten van je baardagaam. Het terrarium is speciaal ontworpen voor reptielen en amfibieën. De deuren gaan naar voren open, waardoor je je huisdier eenvoudig kunt voeren en de kooi makkelijk kunt schoonmaken. De bovenzijde bestaat volledig uit staal glas en het laat UVB en infrarood door. Ook de bovenzijde kun je compleet wegnemen om het inrichten en de het onderhoud van de kooi te vergemakkelijken. Het draadrooster heeft diverse ingangen waar je bijvoorbeeld sensoren of watervallen aan kunt verbinden. Je kunt een substraat verwarmer aanbrengen op de verheven bodem van het terrarium om het oppervlakte van de grond te verwarmen. De natuurlijke achterwand van het terrarium zorgt voor een ontspannende natuurlijk look en biedt extra klimmogelijkheden voor je huisdier. 

Exo Terra Large Terrarium

Ben je op zoek naar een mooi en ruim terrarium voor je baardagaam? Kies dan voor het Exo Terra Large Terrarium. Dit terrarium is het ideale hok voor reptielen en amfibieen. Het terrarium is ontworpen door Europese herpetologen. De bovenzijde bestaat uit staalglas wat genoeg infrarood en UVB door laat. Dit gedeelte kun je volledig wegnemen, wat het inrichten en reinigen van het terrarium een stuk eenvoudiger maakt. De deuren aan de voorzijde kun je ook openen wat het voeren van je baardagaam eenvoudig maakt. De deuren kun je afzonderlijk openen en ze zijn voorzien van een slot zodat je huisdier niet kan ontsnappen. Aan de achterzijde van het draadrooster vind je 5 afsluitbare ingangen voor snoeren en buizen om bijvoorbeeld sensoren of watervallen aan te sluiten. De voorruit is extra hoog, zodat je ook de keuze kunt maken voor een dikke bodembedekking. Het Exo Terra Large Terrarium heeft een mooie achterwand in natuurlijke kleuren. 

Exo Terra glas terrarium incl achterwand

Voor je baardagaam wil je enkel het beste. Kies daarom voor dit terrarium dat ontworpen is door Europese herpetologen. Het ruime Exo Terra glas terrarium inclusief achterwand heeft alles wat je huisdier nodig heeft. De bovenzijde van het terrarium is gemaakt van glas wat infrarood doorlaat. Je kunt de voorzijde eenvoudig openen op je baardagaam te voeren of om het hok te reinigen. Het terrarium is ook voorzien van een draadrooster waar je diverse snoeren en buizen aan kunt bevestigen. De deurtjes zijn voorzien van een sluiting zodat je baardagaam met geen mogelijkheid kan ontsnappen. 

Exo Terra Terrarium Habitat Kit Desert

Als beginnende terrariumhouder is de Exo Terra Terrarium Habitat Kit Desert een ideale set! Deze kit bevat alles om je baardagaam een fijn thuis te bezorgen. Het terrarium is ontworpen door Europese herpetologen. Het baardagaam terrarium heeft aan de voorkant deuren die volledig openklappen. Dit geef je eenvoudig toegang om je huisdier te voeren of de kooi te onderhouden. De bovenzijde van het Exo Terra Terrarium Habitat Kit Desert is gemaakt van gaas wat jouw huisdier van voldoende ventilatie zal voorzien. Daarnaast laat de bovenkant ook de UVB-straling van lampen door, zodat het licht volledig in het terrarium kan doordringen. Exo Terra heeft ook een speciaal ontworpen lichtsysteem dat je kunt installeren in het terrarium. Maak gebruik van Exo Terra Repti Glo spaarlampen. De Habitat Kit Desert is speciaal ontworpen voor hagedissen, zoals een baardagaam. 

Exo Terra glas terrarium incl achterwand 90x45x45CM

Exo Terra is een merk dat zich speciaal richt op terrariums voor hagedissen, zoals de baardagaam. Alle terrariums die het merk produceert, zijn ontworpen door Europese herpetologen, zodat je weet dat je enkel het beste in huis haalt voor je baardagaam. Daarnaast is het terrarium van alles voorzien om het voor je huisdier zo comfortabel mogelijk te maken. Het terrarium heeft twee deurtjes aan de voorkant die volledig open kunnen klappen. Hierdoor heb je eenvoudig toegang tot je baardagaam, waardoor je het beestje kunt voeren of het hok kunt onderhouden. Vul de bodem met een bodembedekking en richt het terrarium in met diverse accessoires, zoals boomstronken of stenen. Baardagamen zijn namelijk dol op zonnen. Verder wordt het Exo Terra glas terrarium geleverd met een mooie achterwand. Deze achterwand bootst de leefomgeving van de baardagaam in het wild na. Dit is niet alleen fijn voor huisdier, maar het staat ook nog eens mooi in je woning!

Koopgids voor het beste baardagaam terrarium

Bij de aankoop van een baardagaam komt aardig wat kijken. Voordat je het beest in huis haalt, is het belangrijk dat je het terrarium, voeding en accessoires in huis hebt. Let bij de aankoop van een terrarium op de volgende dingen:

Grootte 

Ben je op zoek naar een terrarium voor een baardagaam, dan heb je een terrarium nodig met een afmeting van minimaal 100 x 50 x 50 centimeter. Net zoals bij veel andere dieren geldt: hoe groter de kooi, hoe beter. 

Plaatsing 

Wanneer je een terrarium hebt aangeschaft, is het tijd om een goede plek te vinden. Het is belangrijk dat je het terrarium op een rustige plaats zet. Zet het terrarium op een plek waar goede ventilatie is.

Accessoires

Het is belangrijk dat je het terrarium voor je baardagaam goed inricht met de juiste accessoires. Richt het terrarium in met boomstronken of andere dingen waar je huisdier op kan zitten om te zonnen. Veel mensen kiezen er ook voor om het terrarium aan te kleden met kunstplanten. Echte planten kun je beter vermijden vanwege het destructieve karakter van de reptielen. Gebruik stevige plastic nepplanten voor in het terrarium. 

Bodembedekking

Vul het terrarium met de juiste bodembedekking. Veel mensen bedekken de bodem van het terrarium met zand of beukensnippers. Er wordt vaak gekozen voor grof, calcium of woestijn zand. Voor baardagamen is dit de meest natuurlijk ondergrond. Het zand is ook ideaal omdat het goed de warmte vasthoudt. Vul het terrarium tot 10 centimeter met zand, de reptielen vinden het namelijk leuk om af en toe te graven. 

Waterbak

Baardagamen vinden het heerlijk om te badderen. Kies daarom voor een waterbak in het terrarium. Zorg ervoor dat de bak niet te diep is, zodat de baardagaam een lekker bad kan nemen. Het is belangrijk dat je het water dagelijks ververst. 

De juiste temperatuur in het baardagaam terrarium

De temperatuur in het terrarium moet overdag 32 tot 35 graden zijn in het warme gedeelte van de kooi. In het koelere gedeelte moet het ongeveer 25 graden Celsius zijn. Onder de warmtespots moet het ongeveer 45 graden zijn. In het terrarium moet het in de nacht ongeveer 20 graden zijn. 

Warmtespots en UVB lampen

Het terrarium van een baardagaam moet je verwarmen met warmte spots. Onder de spots kun je het beste stenen leggen, zodat je baardagaam op de stenen kan liggen om warm te worden. In het terrarium moet je ook zorgen voor een UVB lamp. Het is belangrijk dat het terrarium goed verwarmd wordt, maar dat er ook genoeg plekken zijn waar je baardagaam kan afkoelen. Je kunt dit het beste doen met een thermometer. Controleer dagelijks in diverse hoeken van het terrarium of de temperatuur nog goed is.

Recensies gebruikers 

Tijdens je zoektocht naar de beste baardagaam terrarium is het belangrijk om te kijken naar recensies van gebruikers die je voor zijn gegaan. Wat hebben zij aan te merken aan het product? Waarom raden ze het af of juist aan? Vermijd altijd de producten met lage scores en slechte recensies. 

Prijs terrarium baardagaam

Een baardagaam terrarium is geen goedkoop item. Dit is niet vreemd, want het glazen terrarium moet voorzien zijn van veel verschillende functies, zodat jouw baardagaam comfortabel en gelukkig kan leven. De prijs van een baardagaam terrarium begint vanaf zo’n €300,- en kan oplopen tot €500,-. De prijs is afhankelijk van de grootte, materiaal, merk en de diverse functies van het terrarium

Veelgestelde vragen

Wat zijn de minimale afmetingen van een baardagaam terrarium?

Een baardagaam heeft veel ruimte nodig. Kies daarom voor een terrarium met een afmeting van minstens 100 x 50 x 50 centimeter. Dit is de minimale afmeting om een baardagaam te houden. Net zoals voor veel dieren geldt: hoe groter de kooi, hoe hoger de levenskwaliteit van het beestje zal zijn. 

Wat eten baardagamen?

Baardagamen zijn van nature omnivoor, wat betekent dat ze zowel plantaardig als dierlijke voedsel eten. In een baardagaam terrarium is het belangrijk om minimaal 30% plantaardig voedsel te geven aan je huisdier. Zorg ervoor dat je een bakje in het terrarium zat waar altijd groente en fruit in ligt. Het dierlijke voedsel voor je baardagaam bestaat voornamelijk uit insecten, zoals krekels, meelwormen en sprinkhanen. Insecten hebben een lage voedingswaarde, dus geef eerst de insecten wat te eten voordat je ze aan je baardagaam voert. 

Welke bodembedekking voor baardagaam?

De bodem van het terrarium van je baardagaam kun je het beste bedekken met grof zand of calcium zand. De bodembedekking moet ongeveer 5 tot 10 centimeter hoog zijn. Baardagamen vinden het namelijk leuk om te graven. 

Hoeveel licht heeft een baardagaam nodig in het terrarium?

Baardagamen hebben veel licht nodig. In de zomer hebben de dieren 12 tot 14 uur licht per dag nodig en in de winter hebben ze 9 tot 10 uur licht per dag nodig. Het is belangrijk dat je het aantal uren nauwkeurig in de gaten houdt met een tijdklok. In het terrarium is het dus belangrijk om warmtelampen te plaatsen. Het licht kun je regelen met een tijdklok. Houd er rekening mee dat baardagamen in de winter in winterrust kunnen gaan. Verander dan niets in het terrarium.

Wat is de ideale temperatuur in een baardagaam terrarium?

In een baardagaam terrarium is het belangrijk om een temperatuurgradiënt te creëren. Dit betekent dat het terrarium verschillende plekken heeft met diverse temperaturen. Hierdoor kan je huisdier zelf de gewenste temperatuur kiezen. Het mag in ieder geval nooit kouder dan 25 graden worden in het terrarium. Op de warmte plek met de zon moet het ongeveer 40 graden zijn. Dit bereik je het beste met een warmtelamp en met UVB lampen. Je baardagaam heeft voldoende UV licht nodig voor de aanmaak van vitamine D. In de nacht mag de temperatuur van het terrarium afkoelen tot kamertemperatuur. 

Wat heb ik nodig om een baardagaam te houden?

Bij de aankoop van een baardagaam komt veel kijken. Een baardagaam heeft een flink terrarium nodig met een afmeting van minstens 100 x 50 x 50 centimeter. Onthoud dat het altijd beter is om een groter terrarium te kopen. Hoe groter het leefgebied van het dier, hoe gelukkig het dier is. Het terrarium moet verder voor warmtelampen beschikken die de zon na kunnen bootsen. Verder moet het terrarium een voederbak hebben een drinkbak. Verder is het belangrijk om het terrarium te vullen met dingen waar de baardagaam op kan rusten, zonnen, klimmen, schuilen en slapen. 

Kan ik een baardagaam alleen in een terrarium houden?

Van nature zijn baardagamen solitaire dieren. Ze leven in de natuur dus over het algemeen alleen tenzij ze op zoek zijn naar een partner om te paren. Je kunt een baardagaam dus het beste alleen in een terrarium houden. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 2

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl