Puppy kopen: waar moet je op letten?

Als je een hondenliefhebber bent dan vind je het vast leuk om een puppy in huis te halen. Maar er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden of vooraf goed over na moet denken. In dit artikel lees je 3 tips die je kunt gebruiken als je van plan bent om een pup in huis te halen.

Puppy niet op uiterlijk kiezen

Hoewel je voorkeur waarschijnlijk uitgaat naar de pup met de mooiste vacht of de meest schattige ogen is het beter om een puppy te kiezen op basis van zijn karakter. Want dat is toch erg belangrijk omdat je je voor meer dan tien jaar wilt binden aan je hond. Dan is het wel prettig als het klikt tussen jullie.

Koop niet direct bij de goedkoopste fokker

Een pup is vaak erg duur. Toch kom je regelmatig advertenties tegen waarin pups soms voor de helft goedkoper worden aangeboden. Dat lijkt aantrekkelijk maar deze pups zijn vaak (niet altijd) afkomstig van een broodfokker. Dat is een fokker die enkel fokt voor het geld en dus zoveel mogelijk nestjes per jaar wil hebben. Je kunt waarschijnlijk zelf al begrijpen dat dat voor een hond niet goed is. Je wilt toch geen puppy kopen waarvan de moeder niet goed behandeld wordt?

Informeer naar de raskenmerken

Als je weet wat voor soort (ras)hond je wilt kun je je verdiepen in dat ras. Lees je goed in zodat je weet wat je kunt verwachten. Informeer bij een rasvereniging of een fokker zodat je goed op de hoogte bent van de eigenschappen en het karakter van je toekomstige hond. Zo weet je of de puppy bij je past of niet. Een jachthond heeft erg veel beweging nodig en als je niet zo’n sportief type bent zal dat geen goede match zijn.

Meer tips bij het kopen van een puppy

Er is een artikel op internet waar je nog 60 tips kunt lezen die van pas komen bij een puppy kopen.