Jouw kat verdient de beste verzorging

Verdient jouw kat de beste verzorging? Als het zorgzame baasje zeg je natuurlijk; “jazeker”. Maar geef je die beste verzorging ook wel echt? Want we weten katten verzorgen zichzelf uitstekend, daar heb je bijna geen omkijken naar. Maar als het baasje van zo een lief poezenbeest moet je natuurlijk wel zorgen voor de ideale omgeving voor de kat, en zorgen dat je in zijn of haar basisbehoeften voorziet.

Katten Hebben Basisbehoeften

Wat zou een kat aan minimale middelen nodig hebben. Uiteraard jouw aandacht dat is wellicht het belangrijkste, daarna valt de rest vanzelf op zijn plaats. Uiteraard zul je voor voedsel moeten zorgen, een bak waar jouw kat zijn behoefte in kan doen, en een regelmatige wormkuur is geen overbodige luxe. Des te beter je je kat verzorgt des te gelukkiger jullie beiden zullen zijn!

Kattenvoer kopen?

Er zijn heel erg veel verschillende merken kattenvoer in Nederland te verkrijgen, dus het is af en toe een beetje testen wat jouw kat lekker vindt. Je weet je kat is eigenwijs, en heeft daarmee ook zijn eigen smaak. Dus een beetje verschillend voer testen kan geen kwaad. Voer met vis, is altijd goed want katten houden nu eenmaal van vis.

Je kunt daarnaast kiezen uit natvoer, droogvoer en speciale maaltijdpakjes. Genoeg keus dus!

Kattenverzorging

Jouw kat kan zichzelf prima onderhouden, en houdt zichzelf best goed schoon. Maar zo af en toe eens een speciale kattenborstel door zijn vacht halen vinden ze heerlijk. Zeker als je een kat hebt die veel haart dan is het goed om dit regelmatig te doen. Sommige katten vinden het heerlijk onder de douche, maar de meesten moeten daar niets van hebben.

Kattengezondheid

De gezondheid van jouw kat is uiteraard net zo belangrijk als je eigen gezondheid. Je mag je kat gerust een paar keer per jaar een wormkuurtje geven. En als jouw kat regelmatig buiten komt dan is een vlooienkuur ook geen overbodige luxe. Zeker als jouw kat buiten wandelt moet je regelmatig op teken controleren het beste in zijn liezen daar de vacht daar dun is en de teek vaak goed zichtbaar is.

Net als mensen hebben katten ook behoefte aan drinken, zorg altijd dat er een beetje water op een vaste plek voor hem te vinden is.

Kattenbak

Ook als je kat buiten komt, is het toch belangrijk om een plekje in huis te creëren waar jouw kat zijn behoefte kan doen. Schep ’s morgens en ’s avonds even de behoefte bij elkaar, zodat ook jouw kat er altijd frisjes bijzit.

Hierbij is het ook belangrijk dat je er voor zorgt dat de kattenbak niet op dezelfde plek staat als waar hij te eten krijgt. Katten houden net als ons er niet van als ze moeten eten waar ze naar de wc gaan. Ook doe je er slim aan een extra kattenbak neer te zetten, zodat hij altijd twee bakken heeft om uit te kiezen. Dat wordt erg gewaardeerd en komt de hygiëne van je kat ten goede.

Kittens

Kittens, die lieve kleine poesje zijn zo schattig als het nog van die kleine bolletjes wol zijn. Echter, ze hebben wel iets extra verzorging nodig en ze vinden het heerlijk om wat extra vertroeteld te worden. Bij kittens moet je zeker het voer en de gezondheidsaspecten nog beter in de gaten houden. Raadpleeg altijd een dierenarts als je een nestje krijgt, dan kan je goed voorbereid zijn op het moment dat ze geboren worden.