Voor- en nadelen van een hondenbench voor labradors

Labradors zijn vaak drukke honden en erg aanwezig. Af en toe hebben ze hun rust nodig hebben. Een bench kan hiervoor een perfecte oplossing zijn. Er zijn zoveel verschillende benches voor labradors online beschikbaar.

Maar welke past het beste bij jou lab?  En wat zijn de voor en nadelen?

De voordelen van een Bench

Hoewel niet alle Labrador-eigenaren het erover eens zijn, heeft een bench zeker enkele voordelen. Om dit artikel van beide kanten te bekijken noemen we de voor- en nadelen van een bench voor labradors.

Een bench beschermt

Labrador pups houden ervan om op voorwerpen te kauwen, een bench kan een handig hulpmiddel zijn, als jonge honden alleen zijn.

Als je er niet bent kan je lab puppy iets binnen krijgen waarin hij of zij kan stikken. Het kan dus een extra bescherming bieden, als je hond zonder toezicht alleen wordt gelaten.

Een eigen plek

Honden zijn dieren met gewoontes, het hebben van zijn ‘eigen plekje’ kan veel rust brengen voor je lab en jou. Onze Labrador gaat altijd na het uitlaten lekker in zijn bench zitten om tot rust te komen.

Het gaat vaak fout als honden als straf in een bench moeten. Probeer het altijd een positieve ervaring te maken wanneer honden in hun bench gaan.

Puppy training

Als je je labrador traint en ervoor zorgt dat hij leert dat een bench een plek is waar hij / zij kan ontspannen. Dit helpt enorm tijdens zindelijkheidstraining. Het helpt om voor elke hond een plaats te hebben, dit voorkomt problemen als bijvoorbeeld andere honden uw labradorsgebied binnenkomen.

De nadelen van een Bench

Sommige eigenaren willen helemaal geen bench voor hun hond, omdat ze denken dat het schadelijk is voor hun labrador.

In de essentie is een bench nooit schadelijk, maar je hond kan het wel zo ervaren als het als straf gebruikt wordt. Sluit nooit je hond op in een bench.

Een andere veel voorkomende fout is dat honden langdurig in hun hok zitten. Dit veroorzaakt fysieke frustratie en is schadelijk van de pootjes van je labrador.

Honden zijn gemaakt om veel te lopen, als dat niet gebeurd verzwakken hun spieren.

Beste bench voor Labrador

Nu je de voor- en nadelen hebt gelezen is het aan jou of je een bench wilt nemen of niet. Mocht je dat wel willen, dan is er een handig artikel die wij aanraden namelijk:

De top 5 benches voor Labradors, in dit artikel wordt uitgelegd welke bench jij moet aanschaffen voor je labrador en waar je moet op letten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *