Hoe kies je de juiste mediterrane plant voor je tuin?

Wanneer het aankomt op het kiezen van een mediterrane plant voor in de tuin zijn er veel keuzemogelijkheden. Er zijn veel soorten, zoals bijvoorbeeld Yucca’s, Palmbomen, Siergrassen, Agaves, en veel meer, en binnen hun soort ook nog weer allemaal soorten. Wij hebben de voornaamste planten binnen deze categorieën uitgelicht met een korte uitleg over wat ze te bieden hebben in de tuin.

Yucca’s ook bekend als Palmlelies

De Yucca rostrata is de meest populaire Yucca soort, vanwege zijn winterhardheid. Deze Yucca heeft een aparte mediterrane vorm, die de tuin echt tropisch doet lijken. Deze groeit langzaam en heeft maar weinig vocht nodig. Wij raden hem aan voor de Nederlandse tuin vanwege de winterhardheid tot -18C en het gemakkelijke onderhoud.

De Yucca filamentosa is daarna de meest populaire Yucca, een prachtige volledig winterharde Yucca-soort die u veel in de Nederlandse tuinen tegen kunt komen. Ze krijgen prachtige mooie witte bloemen met de vorm van een witte hangklok.

Palmbomen

De Trachycarpus fortunei is een geweldige palmboom die een echte tropische look aan een tuin geeft. Deze is zeer winterhard, tot -18C. In de zomer lust hij wel veel water.

De Cycas revoluta is een palmboom met een bijzondere look. Hij krijgt stengels met daarnaan honderden dunne lange blaadjes. Heel mooi om te zien is deze palmboom. Hij is minder winterhard, tot ongeveer -5C.

De Phoenix canariensis is al beter bestand tegen de winter met een hardheid tot -6C en algeheel wat sterker. Ook een zeer bijzonder ogende palm en populair.

Olijfbomen

Olijfbomen zijn hele bijzondere tropische bomen, die voor een echte mediterrane look zorgen in de tuin. Ze komen in varianten van wel duizenden jaren oud! Meest populair zijn de varianten van ongeveer 50 jaar oud.

 

Meer weten? Kijk dan eens op Teeninga!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *