TopDierenwinkels

Deel op:

5x Beste automatische voerbak voor katten

5
(1)

Het is mogelijk dat je kat alleen thuis is. De meeste katten kunnen een dag alleen overleven. Het grootste nadeel is dat je je kat in die tijd niet kunt voeren. Het is handig als je kat te eten krijgt terwijl jij niet thuis bent. We hebben een lijst samengesteld van de top vijf automatische voederbakken voor katten. 

In al onze productonderzoeken nemen we een aantal factoren in overweging. Zo kan je denken aan prijs, kwaliteit, voor- en nadelen, en beoordelingen van andere mensen.

We hebben hieronder een lijst samengesteld van de beste automatische voerbakken voor katten, met kosten variërend van laag tot hoog! Welke ga jij kiezen?

Lijst met 5 beste automatische voerbakken voor katten

Catmate C500 Automatisch Voerautomaat

De Cat Mate C500 Automatische Voederautomaat met Digitale Timer is een handige voederautomaat die tot 5 maaltijden kan geven aan je kat. De vijf compartimenten kunnen zowel droog als nat voer bevatten. De tijd voor elk compartiment kan ingesteld worden op het digitale LCD scherm. Je kunt zelf kiezen wanneer je kleine vriend op deze manier zijn of haar avondeten krijgt. Alle tijden worden tegelijk op het LCD scherm getoond nadat alles ingesteld is. De voederbak heeft ook twee koelelementen om het voer vers te houden. Het deksel, evenals de afzonderlijke voederbakjes, kunnen in de vaatwasser. Elk compartiment kan tot 330 gram voer bevatten. Dit is genoeg voor twee katten of een kleine hond. – Werkt op drie AA batterijen (niet inbegrepen).

Cat Mate C3000 Voederautomaat 

De Cat Mate automatische voerbak voor katten staat het hoogst aangeschreven. Deze kattenvoerbak is een prima optie als je een geautomatiseerd systeem wilt. De bak kan tot 3 kg voer bevatten. Elk bakje voer wordt gewogen en gedoseerd met behulp van een speciaal mechanisme. Het is mogelijk het kommetje te vullen vanaf 10 gram brokjes. JJe kunt ook zelf regelen wanneer je kat te eten krijgt. Er zijn drie maaltijden per dag, die elk tot drie uur uit elkaar kunnen liggen. De automatische voederbak is ook handig als je af en toe vergeet je kat te voeren. Je kunt de tijd dat je kat eet programmeren met een LCD bedieningsknop.

PetDog PD-S77 Automatische Voerbak voor Katten

Je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je huisdier niet de juiste hoeveelheid voer krijgt met de roestvrij stalen PetDog Automatische Voederautomaat! Je kunt eenvoudig een voedingsstrategie opstellen met elke dag vier verschillende maaltijden (ontbijt, lunch, avondeten, en een tussendoortje halverwege de middag). Elke maaltijd kan vanaf 10 gram tot 500 gram worden ingesteld waardoor je er zeker van kan zijn dat de juiste porties altijd worden geserveerd.

Doogo® Automatische voerautomaat

Dit voerautomaat heeft een ingebouwde camera zodat je je huisdier overal ter wereld LIVE kunt observeren en spreken met behulp van alleen je smartphone of iPad. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door middel van je mobiele telefoon of tablet.

Het is mogelijk om via de app altijd om de portie aan te passen van elke voeding. Te beginnen vanaf een minimale portie van 5 gram per keer bij kleine brokjes en 200 gram bij grote brokken.

Cat Mate Voederautomaat C20

De Cat Mate C20 Voederautomaat is ontworpen om je kat tweemaal per dag te voeren. Dit is handig als je een dag of een deel ervan van huis bent en er zeker van wilt zijn dat je kat te eten krijgt. Het gebruik van de C20 Feeder is heel eenvoudig. Je kunt de timer gebruiken om in te plannen wanneer het deksel open moet gaan. 

– Werkt op batterijen (niet inbegrepen) – Inclusief koelement

De automatische voerbak koopgids

De koopgids is bedoeld voor mensen die nog in het donker tasten tijdens hun zoektocht naar de beste automatische voerbak voor jouw kat maar ook voor mensen die gewoon duidelijk op een rijtje willen hebben waar ze nu eigenlijk op moeten letten. Wat je bereid bent te verdragen is een groot element van wat er op dit gebied rond voederbakken voor je beste vriend op vier poten te vinden is. Natuurlijk wil iedereen het beste voor zijn huisdier, maar niet iedereen hoeft een videocamera te hebben. En één klein katje vereist een ander soort voederbak dan een grote maine coon. Naar de volgende punten gaan we kijken.

  1. Capaciteit
  2. Camera
  3. Besturingssysteem
  4. Vormgeving

Capaciteit

Als het om een automatische katten- of hondenvoerautomaat gaat, is capaciteit uiterst belangrijk. Het grappige is dat je in deze situatie niet meer betaalt voor extra capaciteit; in plaats daarvan betaal je voor technologische extraatjes, zoals we verderop in het artikel zullen bespreken. De inhoud van deze voederbakken varieert van een paar honderd milliliter tot ongeveer 6 liter, zoals je ziet. Bedenk dat er een onderscheid is tussen liters en kilo’s bij het vergelijken van de capaciteiten van je mogelijke nieuwe aankoop; het zijn twee verschillende hoeveelheden.

Camera

Het merendeel van de automatische voerbakken voor katten beschikt over slimme camera’s. Natuurlijk is dit een van die leuke accessoires die tegen een meerprijs geleverd worden, maar het levert wel iets op voor de verzorging van je huisdier. Bovendien is het plezierig om in de gaten te houden wat je huisdier uitspookt als je een tijdje weg bent. Ben je wel eens nieuwsgierig geweest naar wat je huisdier doet als je aan het werk bent of op de patio zit? Veel van de camera’s zijn verbonden met een app die je op je telefoon of tablet kunt downloaden, zodat je real-time beelden kunt bekijken van wat er in je huis gebeurt.

Besturingssysteem

Ze onderscheiden zich door de verschillende besturingssystemen van de merken. De verschillen tussen de modellen zijn groot, vooral wat de besturingssystemen betreft. 

Bij de duurdere versies kun je meestal een app op je telefoon of ander gadget downloaden, waarmee je de dingen op afstand kunt bedienen. Sommige van de minder dure modellen hebben bijvoorbeeld alleen een rudimentair systeem. Dan is het gewoon een kwestie van de batterijen erin doen en het deksel sluiten. Het is van cruciaal belang dat je van tevoren uitzoekt hoeveel geld je eraan wilt uitgeven. Er zijn ook ’tussenversies’ voor mensen met een hoog budget die niet helemaal uit willen gaan en hun gadget echt ‘slim’ willen maken. Overweeg een voederbak met een doorzichtig LCD scherm, waarmee je alles via een aanraakscherm of knoppen kunt instellen voor je het huis verlaat.

Vormgeving

Dit is een uitstekend concept, maar het is niet het enige dat er is. Als er dan een afschuwelijk hebbeding in de kamer staat, is dat natuurlijk niet zo aantrekkelijk voor het oog. Gelukkig zijn tegenwoordig veel voederbakken mooi vormgegeven; maar toch verschillen mensen, zoals gewoonlijk, in hun voorkeuren. Kijk goed naar de foto’s en afmetingen voordat je een keuze maakt.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de stroom uitvalt?

Er zijn verschillende voederbakken op onze lijst die zowel met een noodbatterij als met elektriciteit geleverd worden. Als de stroom uitvalt, neemt de batterij het over. Daardoor zal je kat geen honger lijden.

Hoe weet je of je voldoende voer hebt?

Een automatische voederbak verdeelt het voedsel in een gelijke porties en geeft deze gedoseerd aan je kat. Daardoor kun je inschatten wanneer de voederbak bijgevuld moet worden. Een maand voer is meestal genoeg voor de meeste voederbakken. Je kunt een herinnering in je telefoon programmeren als dat nodig is. Slimme automatische voederautomaten waarschuwen je wanneer de ton bijgevuld dient te worden.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om het te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemmen telling: 1

Tot nu toe nog geen stemmen! Wees de eerste om dit bericht te beoordelen.

© 2024 TopDierenwinkels.nl